Homo Syrizeus: Ένα νέο αταξινόμητο είδος

24/4/18 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 2,703 εμφανίσεις
Του Δημήτρη Τσαρδάκη capital.gr

Είναι γνωστό ότι οι γενετικές μεταλλάξεις είναι μακροχρόνιες διαδικασίες εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, που διαρκούν καμιά φορά και εκατομμύρια χρόνια. Όμως, στην περίπτωση του Homo Syrizeus, η φύση έκανε το γενετικό της θαύμα : Εφοδίασε τον εγκέφαλό του με τρία, αντί με δύο, ενθυλακωμένα ημισφαίρια. Το ένα βλέπει αριστερά, το δεύτερο ακούει δεξιά και το τρίτο σκέφτεται ανάλογα με την περίσταση, περιμένοντας να δει από πού θα φυσήξει ο άνεμος. Έτσι, ο Homo Syrizeus, μέσα σε τρία μόλις χρόνια, μεταλλάχτηκε σε ένα αταξινόμητο είδος της συνομοταξίας του Homo Berdemenus. Το νέο αυτό αταξινόμητο είδος του Homo Syrizeus έχει ιδιαίτερες ικανότητες μετασχηματισμού της πραγματικότητας, ανάλογα με τις καιρικές μεταβλητές και τα φαινόμενα της διακίνησης της αφρικανικής σκόνης.

Πιο συγκεκριμένα, έχει την καταπληκτική ικανότητα να μετασχηματίζει, με έναν μαγικό και αυτοματοποιημένο τρόπο, το ψέμα σε αλήθεια, την αλήθεια σε φαντασίωση, την φαντασίωση σε προσδοκία και την προσδοκία σε ρετσινιά, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις απαιτήσεις της στιγμής. Επιπλέον, χωρίς καμία αιδώ, έχει ξεχάσει και αθετήσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις, εφαρμόζοντας στην πράξη ακριβώς τα αντίθετα. Ξέχασε τα μνημόνια που θα έσχιζε, τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, τους εξοπλισμούς που θα εξόρκιζε και την δέκατη τρίτη σύνταξη, που θα έδινε για την οικονομική ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων.  Αντί όλων αυτών των επαναστατικών διακηρύξεων, φόρτωσε τον “λαό –του”  με ένα κάρο φόρους και πετσόκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, αποστερώντας, έτσι,  από τα “περήφανα γηρατειά” και τα λαϊκά στρώματα ακόμη και το καθημερινό καφεδάκι τους.

Την ίδια ώρα μας πλημμύρισε με αντικαπιταλιστικά συνθήματα (όπως “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”) και με επαναστατικές μπροσούρες, για μία κοινωνική πολιτική και μία δίκαιη ανακατανομή του εθνικού πλούτου. Αυτά τα έλεγε με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του και την ίδια ώρα τα αθετούσε με το δεξιό.  Για να ισοσταθμίσει την κατάσταση και να αλλάξει την ατζέντα, ανέθεσε στο δεξιό του εγκεφαλικό ημισφαίριο, που αντιπροσωπεύεται από τον υπουργό άμυνας, να απευθύνει μερικές πατριωτικές και εθνικιστικές παραινέσεις στον γείτονά μας, ο οποίος μας απείλησε ότι “θα μας βγάλει τα δόντια και θα μας πετάξει στη θάλασσα”.  Δεν ξέχασε, βέβαια, να τα βάλει ακόμη και με την υπέρτατη εξουσία της Εκκλησίας, αλλά και πάλι το δεξιό του ημισφαίριο του υπέδειξε, ότι δεν θα ήταν και τόσο άσεμνο να πετάξει και κανένα περιστέρι και  να ανάψει και καμιά πασχαλινή λαμπάδα στον εσταυρωμένο, καλού κακού.

Τρία χρόνια πέρασαν από εκείνη την αποφράδα ημέρα  και το αταξινόμητο πολιτικό μόρφωμα, που ακούει στο όνομα “συριζανέλ”, δεν το γνωρίσαμε ακόμη σε όλο το εύρος και σε όλο το μεγαλείο του. Ο Homo Syrizeus είναι απρόβλεπτος και γι΄ αυτό είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Τηρουμένων των αναλογιών,  είναι μία μετάλλαξη εκείνου του προϊστορικού  “Cro-Magnon”, που μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να εξαφανίσει τη μεσαία αστική τάξη, που είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, και να εκπλειστηριάσει ακόμη και το κονάκι του Καραγκιόζη, για χρέος πεντακοσίων ευρώ.  Κατάφερε, ακόμη, να διώξει χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις σε άλλες γειτονικές χώρες (ή να τις υποχρεώσει σε λουκέτο), γιατί εδώ στην πατρίδα μας τις έπνιξε στους σοσιαλιστικούς φόρους και στις ασφαλιστικές εισφορές.

Εξόντωσε, ακόμη, τα όνειρα χιλιάδων νέων που σπουδάζουν, ξοδεύοντας τις αιματηρές οικονομίες του οικογενειακού τους προϋπολογισμού και περιμένουν υπομονετικά μία θέση κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας. Τώρα τους μέμφεται κιόλας γιατί εγκαταλείπουν, όπως-όπως, την πατρίδα τους, αναζητώντας καλύτερη τύχη σε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Έκανε προεκλογική του σημαία το τετριμμένο αφήγημα περί της “καμένης γης”, προκειμένου να δικαιολογήσει όλες τις μπολσεβίκικες πρακτικές της οικονομικής διαχείρισης, που με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνον δεν οδηγούν στην “τελική λύτρωση” της κοινωνίας από τα μνημόνια και τις περικοπές μισθών, αλλά προετοιμάζουν την κοινωνία για να δεχτεί ακόμη δυσμενέστερα φορολογικά μέτρα.

Ο Homo Syrizeus παρακολουθεί αδιάφορα τις εξελίξεις αντί να τις προλαβαίνει. Εφευρίσκει, κατά περίπτωση, εθνικιστικά και πατριωτικά λογοπαίγνια, για να απαντήσει “διπλωματικά” στους φανατικούς γκρίζους λύκους, που μας απειλούν να μας γκριζάρουν το Αιγαίο. Και την ίδια ώρα που οι ληστές σκοτώνουν αδίστακτα μέσα στα ίδια τα σπίτια μας, ο υπουργός, με το αριστερό ημισφαίριο, μάς νουθετεί πατρικά να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια, γιατί απλώς όταν σε σκοτώνουν στον ύπνο δεν τρομάζεις και δεν καταλαβαίνεις τον θάνατο. Έτσι, φεύγεις από αυτόν τον κόσμο και εφησυχασμένος και χορτασμένος από ύπνο. Άλλωστε, αφού, έτσι κι αλλιώς, “δεν είμαστε ένας αγγελικός κόσμος”, ε “μην το κάνουμε και φαρ γουέστ”! Οι παραινέσεις του υπουργού δημόσιας τάξης, έχουν και μία ηθοπλαστική αξία, δεδομένου ότι όταν σε σκοτώνουν στον ύπνο δεν διαταράσσονται τα όνειρά σου και, συγχρόνως, οι στατιστικές της εγκληματολογικής υπηρεσίας, τίθενται εκτός λειτουργίας. Άρα, το έγκλημα καταπολεμείται και θεραπεύεται αφ΄ εαυτού.

Τελικά, ο Homo Syrizeus δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός, ούτε σοσιαλιστής ούτε φιλελεύθερος, ούτε τριτοκοσμικός ούτε ευρωπαίος, είναι απλώς ένα “βιολογικό ατύχημα” της φύσης και γι’ αυτό είναι ένα αταξινόμητο μεταλλαγμένο μόρφωμα, που του έπεσε η εξουσία στα χέρια -και πάλι από ατύχημα- και τώρα δεν ξέρει τι να την κάνει. Ή μήπως δεν την πήρε ακόμη!!

* Ο κ. Δημήτρης Τσαρδάκης, είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας και ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών.  

capital.gr

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 1 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Στέφανος says:

  Ό,τι θέλουν ας λένε οι επιτηδευμένοι και ανεπιτήδευτοι αντίπαλοι.
  Εάν δεν υπήρχε αυτός ο κομματικός σχηματισμός θα έπρεπε να τον εφεύρουν/με ώστε να τελειώσει τη δουλειά που οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν ούτε να ψελίσουν.
  Πέρασε όλα τα μέτρα, τόσο αυτά που εφαρμόζονται όσο κι αυτά που θα εφαρμοστούν στο δεκαετές πρόγραμμα αποθέρμανσης του φρενοκομείου/φούρνου που χτίζονταν επί τριάντα χρόνια και φυσικά ο κάθε λογικός αυτού του τόπου γνωρίζει πως υπάρχουν ακόμη ένα κάρο περικοπές/μείωση δαπανών/ΣΠΑΤΑΛΩΝ να εφαρμοστούν κι ευτυχώς έχουν ψηφιστεί ήδη και το μόνο που μένει είναι να κατηγορούν αυτόν που τα ψήφισε, δηλαδή τα δικά μας τα παιδιά.
  Επιπλέον, εντός αυτή της ιερής τετραετίας ξεπλένεται όλη η παρελθοντική πασοκική σαπίλα ασχέτως εάν ήταν πασοκ ή άλλου κομματικού μορφώματος από άκρα δεξιά έως άκρα αριστερά εκκλησίας συμπεριλαμβανομένης, διότι όλοι είμαστε πασοκ, ο βαθμός του πασοκισμού διαφέρει απλώς και είναι ήδη έτοιμοι να αναλάβουν τη συνέχεια της διαχείρισης.
  Πέραν όμως του ότι έχουν κάνει τη δουλειά την καλή, ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ, δεν γνωρίζουμε προς στιγμή το τί άλλο τους έχουν φυλαγμένο οι φύλαρχοι και τί έχουην συμφωνήσει στα κλειστά φόρα εδώ και δεκαετίες, όπως αυτά που έπραξαν με τους φτωχόμυαλους συνταγματάρχες.
  Εάν πληρώσουν και τέτοιο συμβόλαιο οι συριζανελ λοιπόν, τότε θα πρέπει να τους στήσουμε αγάλματα σε όλη την επικράτεια και τους ευχαριστώ προκαταβολικώς ως πολίτης και ειλικρινώς!!

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  21/1/19 | (4 σχόλια)
  Όπως σε κάθε κρίσιμη περίοδο της εξέλιξης της ελληνικής ιστορίας όταν ο διεθνής παράγων απαιτεί κάτι με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, βρίσκει πρώτα τους "χρήσιμους ηλίθιους" και στη συνέχεια οδηγεί τη χώρα σε ολική ή μερική εκτροπή. Στη ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας