Πούτιν για την επίθεση στη Συρία: Εχθρική πράξη-Δημιουργούν κύμα προσφύγων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Φωτογραφία: AP/ Alexei Druzhinin)

Πράξη επιθετικότητας χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν το πλήγμα των δυτικών δυνάμεων στη Συρία.

«Η Ρωσία καταδικάζει με τον πιο σοβαρό τρόπο την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιώτες βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της χτύπησαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, τόνισε ακόμη, καθώς η επιχείρηση δεν είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση μία εχθρική πράξη κατά ενός ξένου κράτους.

Η κλιμάκωση της συριακής κρίσης θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων, προειδοποίησε ο Πούτιν. «Η ιστορία θα αποσαφηνίσει τα πράγματα, όπως ήδη έχει βρει υπεύθυνη την Ουάσινγκτον για σφαγές στη Γιουγκοσλαβία», δήλωσε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι το μόνο που θα πετύχουν οι ΗΠΑ είναι να προκαλέσουν ένα νέο κύμα προσφύγων και να υποφέρει ο λαός της Συρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας, ότι δεν βρήκε καμία απόδειξη για τη χρήση χημικών όπλων στην επίθεση στη Ντούμα, που προκάλεσε το χτύπημα των δυτικών δυνάμεων, στις οποίες επιτέθηκε επειδή ενήργησαν χωφρίς πρώτα να περιμένουν τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών.

Πηγή: Πούτιν για την επίθεση στη Συρία: Εχθρική πράξη-Δημιουργούν κύμα προσφύγων | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα