ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO PALACE ΩΡΑ 18.00. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

12/4/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 149 εμφανίσεις

Εκδήλωση με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας: ο θρύλος της διπλωματίας», οργανώνει την Παρασκευή 13 Απριλίου 6 μμ στο ξενοδοχείο Porto Palace το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες».

Το πολιτιστικό κέντρο «Ρίζες» συστάθηκε εδώ και τρία χρόνια και έχει ως στόχο τη διάδοση και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών σχέσεων της Ελλάδας και των χωρών του Εύξεινου Πόντου και της Κεντρικής Ασίας.

Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά τους χαιρετισμούς, θα εισηγηθούν το θέμα οι:

Δημήτρης Παπανδρέου Διευθυντής της υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ευρωπαίος Διπλωμάτης, ο Έλληνας Κυβερνήτης».

Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, επίκουρος καθηγητής επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας. Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας».

Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός, δημοσιογράφος, με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας- Έλληνας στην υπηρεσία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας».

-Αθανάσιος Συροπλάκης, ιστορικός, μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Τομέα Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, με θέμα: «Ο Καποδίστριας και η Ελληνική Επανάσταση 1820-1822».

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης

Θα προβληθεί ντοκυμαντέρ μικρού μήκους με θέμα»27 Σεπτεμβρίου 1831: η δολοφονία της Ελλάδας».

Category: Εκδηλώσεις

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

    17/10/18 | (10 σχόλια)
    Παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς μαζί του δεν είναι να επιχαίρει για την παραίτηση Κοτζιά απο το υπουργείο εξωτερικών. Η υπόθεση με τα Σκόπια μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση αλλά απο εκεί δεν κινδυνεύει η χώρα. Αντιθέτως, ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός