Ψύχραιμη ανάγνωση των δυνατοτήτων της Τουρκίας. Όχι υποτίμηση αλλά και όχι υπερεκτίμηση.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια που υλοποιήθηκαν στο Αφγανιστάν εφάρμοσε ο τουρκικός στρατός για την κατάληψη του Αφρίν, είπε ο υποστράτηγος ε.α. Μανώλης Σιδηρόπουλος, έμπειρος καταδρομέας, στην εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα” της TV-100. Τα προσάρμοσαν, όμως, επιτυχώς, στο περιβάλλον που τους ενδιέφερε.
Αντέδρασαν, επίσης, άμεσα στις επιθέσεις που δέχθηκαν απο αντιαρματικά.
Σε σχέση με τον ανταρτοπόλεμο, ο στρατηγός είπε πως, μάλλον, θα πάρει τη μορφή αντάρτικου πόλης. Η πόλη του Αφρίν δεν έχει υψηλά βουνά τριγύρω της και τα ελικόπτερα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους αντάρτες.
Βεβαίως, δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο αλλά και η υπερτίμησή του θα ήταν λάθος.
Λίγο πολύ αναμενόμενες οι επιχειρησιακές εξελίξεις στο μέτωπο του Αφριν, ιδιαιτέρως, μετά την υπέρβαση των ορεινών εμποδίων στην περιφέρεια της επαρχίας.
Όλα θα εξαρτηθούν, πλέον, απο το τι θα κάνουν οι αμερικανοί με τους Τούρκους. Αν τους επιτρέψουν τον έλεγχο της Μανπίτζ, τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά απο το να το αρνηθούν.
Οι Τούρκοι, θέλουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην περιοχή και, μάλιστα να περικυκλώσουν τους Κούρδους και απο ανατολικά με την είσοδό τους και στο Ιράκ. Ήδη παρατηρείται συγκέντρωση στρατευμάτων τους στο Sidakan και το Soran όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη. Θέλουν, επίσης, να ελέγξουν την περιοχή του Σιντζαρ (πάλι Ιράκ), με μπλέ στο χάρτη.
Χρησιμοποιούν, βεβαίως, ως δικαιολογία της επέμβασής τους σε ξένη χώρα την παρουσία των Κούρδων.
Σε ό, τι αφορά, τώρα, τη διεθνή κοινότητα, το συμπέρασμα είναι ένα: δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και μετά την κρίση, ίσως πρέπει να αναθεωρηθεί και ο ρόλος του ΟΗΕ. Διαφορετικά, μιλάμε για κοροϊδία.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα