ΥΠΕΞ Σκοπίων: Να μοιραστούμε με την Ελλάδα την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας

13/3/18 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 858 εμφανίσεις

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα και τα Σκόπια να… μοιραστούν την «πολιτιστική κληρονομιά» της Μακεδονίας.

Ωστόσο ο Νίκολα Ντιμίτροφ δεν διευκρίνισε τι εννοεί λέγοντας «πολιτιστική κληρονομιά», αφήνοντας ερωτήματα στους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του, Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς. Πάντως ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τις συνομιλίες Ελλάδας – Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας.

«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιραστεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Επίσης τόνισε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά ενώ υποστήριξε πως τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση «θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει  ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές».

“Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

( 1 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Κατερίνα says:

  “μακεδονικό κράτος”!!!
  “να μοιραστούν με τους Έλληνες τον μακεδονικό πολιτισμό”!!!

  απροκάλυπτα,λοιπόν, θρασείς οι δαρδανο-αλβανο-βούλγαροι!!!

  ζητούμενο, τι γνωρίζουν παραπάνω από αυτά με τα οποία μας παραμυθιάζει η κυβέρνηση δια του κ. Κοτζιά, και προβαίνουν κυνικά σε αυτές τις δηλώσεις;;

  διότι αντιλαμβανόμαστε ότι τα Σκόπια δεν τα λένε αυτά δίχως στήριξη από τους προστάτες τους. η δε στρατηγική τους θυμίζει να “εμπνέεται”, αν όχι “καθοδηγείται” από την στρατηγική των νεοοθωμανών για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, διόλου “ξένη” σε ΗΠΑ-ΕΕ!!
  αυτό δείχνουν να θέλουν να συμβεί και στη Μακεδονία!!

  μόνο η ελληνική κυβέρνηση δια του κ. Κοτζιά δείχνει να το προσπερνά, διακινδυνεύοντας, όχι μόνο τη συνέχεια της, αλλά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα του εκλογικού αποτελέσματος αν φτάσει στις επερχόμενες εκλογές έχοντας στην πλάτη του,και μάλιστα ως νέα κεντροαριστερά όπως θέλει πλέον να πολιτογραφείται, με μία νέα “Συμφωνία Ζυρίχης”, κι αυτό, τούτη τη φορά για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  21/3/19 | (1 σχόλια)
  Στη δημοσιογραφία κάποτε όλα πληρώνονται. Πρέπει να φροντίζεις το κλαδί στο οποίο κάθεσαι. Αν το πριονίζεις, κάποια στιγμή θα σπάσει. Θα γράψω μερικές γραμμές με αφορμή την ανακοίνωση Εργαζομένων της ΕΡΤ με πόνο ψυχής. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όσο ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας