Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψουν σύντομα οι 2 Ελληνες συλληφθέντες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο, εντός τουρκικού εδάφους και κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Οπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης συνομίλησε τουλάχιστον δύο φορές με τον Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος επιτελάρχης μάλιστα, φέρεται να δεσμεύτηκε στον Ελληνα ομόλογό του πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό, οι δύο στρατιωτικοί.

Καθώς παρήλθε το Αυτόφωρο (σ.σ. οι δύο Ελληνες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14:30) και δεν τους αποδόθηκε τελικώς κατηγορία για απόπειρα κατασκοπείας όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ, παρά μόνο εκείνη για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής» εκφράζονται ελπίδες ότι πιθανόν να επιστρέψουν στα μέσα της εβδομάδας στην Ελλάδα, εκτός σοβαρής εμπλοκής.

Κατά τις πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε χωρίς βία, ενώ τους επετράπη να τηλεφωνήσουν από τα κινητά τους στις μονάδες τους.

Οι δύο Ελληνες κρατούνται στις κλειστές φυλακές Ανδριανούπολης, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και δεν μπορούν να κρατηθούν σε δικό τους χώρο -διαφορετικά, θα είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψουν σύντομα οι 2 Ελληνες συλληφθέντες» | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το παραλογον δεν γνωστοποιειται στο διαδικτυον, γιατι συμβαλλει στο αντιθετο απο το επιδιωκομενο συμπερασμα. Δεν θα μπορουσαν οι δυο συλληφθεντες-απαχθεντες Ελληνες βαθμοφοροι στρατιωτικοι , να δηλωσουν διαμονη σε ενα Ξενοδοχειο της Αδριανουπολεως για μη φυλακισθουν, αλλα να ειχαν τεθει σε κατ’οικον περιορισμον ,καθως μας ”καθησυχαζει” το δημοσιευμα τοτ ιστοτοπου ι-εφημεριδας τζι αρ;;;.Ηταν , μαλλον ανημερωτοι γιαυτες τις δυσκολες περιπτωσεις στην στρατιωτικη τους υπηρεσια και ας υπηρετουν στα δυσκολα Ελληνοτουρκικα συννορα, που θα πει ελλειμμα εκπαιδευσεως τους , με ευθυνες των αρμοδιων, οι οποιες θα πρεπει να αναζητηθουν ,για να μη επαναληφθουν αναλογα περιστατικα ,τα οποια δεν εξυψωνουν το ηθικο των Ενοπλων Δυναμεων ,αλλα και των Ελληνων, ιδιως της παραμεθοριου περιοχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα