«Οι εχθροί του ταξικού εχθρού Wauquiez είναι φίλοι του Mélenchon;»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη  Οικονομολόγου [email protected]  www.kalkis.eu

Δυο ενημερωτικές διευκρινίσεις για να καταλαβαινόμαστε : ο Laurent Wauquiez (εκ δεξιών της Φώτο) είναι ο νεοεκλεγείς αρχηγός του γαλλικού Δεξιού κόμματος «Οι Δημοκράτες», κι άρα κατά την μαρξιστική θεωρία ο ταξικός αντίπαλος, για να μην πω εχθρός, του Jean-Luc lenchon (εξ αριστερών), του ηγέτη του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος «Η Ανυπότακτη Γαλλία». Και μόνο ο τίτλος του τελευταίου αναδίδει ανυπακοή και επαναστατικότητα που διαπνέουν και την δική μας «Πλεύση Ελευθερίας», σύμμαχο του Mélenchon σήμερα, που όλοι γνωρίσαμε στο προεδρείο της βουλής το 1ο εξάμηνο του 2015.

Ποιο είναι το θέμα ;

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Michaël Bloch της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le journal de dimanche στις 27-2-2018, στο ατομικό blog του, ο Jean-Luc Mélenchon υπερασπίστηκε τον Laurent Wauquiez, «ο οποίος είχε αμφισβητηθεί έντονα από μέρος της πολιτικής του οικογένειας, για αυτά τα  off που είπε πριν λίγες μέρες ενώπιον φοιτητών της σχολής  EM Lyon» εναντίον εσωκομματικών του προσωπικοτήτων, όπως π.χ. του Nicolas Sarkozy (είπε ότι μαγνητοφωνούσε τους υπουργούς του για να τους ελέγχει κι αμέσως μετά το πήρε πίσω) σε μια ασυνήθιστη μαλλιαρή γλώσσα που αρέσει στον «Λαό». Μάλιστα ο Mélenchon προσπάθησε να  εμφανίσει τον Wauquiez ως «θύμα» του «κόμματος των μέσων ενημέρωσης»parti médiatique»). Ως θύμα των «συστημικών καναλιών» που θα έλεγαν οι καθ’ημάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ κάθε μέρα παρελαύνουν από αυτά (όπως κι ο Mélenchon από τα γαλλικά), όχι μόνο τώρα που είναι στην εξουσία, αλλά και πριν την κατακτήσουν!

Την ίδια ακριβώς σαθρή επιχειρηματολογία επικαλείται κι ο Jean-Luc Mélenchon σαν πράγματι τα στελέχη του, ή και ο ίδιος, να ήταν αποκλεισμένοι από το «κόμμα των μέσων ενημέρωσης», όπως το αποκαλεί, αντί να παραδεχθεί ότι ο πολιτικός του λόγος, επειδή είναι ακραίος και αδιέξοδος, δεν έχει την κοινωνική αποδοχή που θα ευχόταν για να ηγεμονεύσει. Ο πρώην φίλος του πρωθυπουργού μας του οποίου το κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε πρόσφατα να αποκλειστεί από την «Ευρωπαϊκή Αριστερά», ως μη αριστερό !

Το παραμύθι των πολιτικών όταν δεν έχουν απήχηση ή προκαλούν το κοινό αίσθημα

Ο Jean-Luc lenchon δεν είναι βέβαια ο μόνος που το παίζει παραπονούμενος και θύμα του «κόμματος των ΜΜΕ». Κι ο συνυποψήφιός του για την γαλλική προεδρία το 2017, François Fillon, διέδιδε τότε ότι τον κατατρέχει ένα «σκοτεινό Γραφείο» στο προεδρικό μέγαρο του François Hollande (ο οποίος σήμερα δεν έχει καμία πολιτική συνεργασία  με τον σημερινό πρόεδρο!) για να χάσει τις εκλογές προς όφελος του Μακρόν τον οποίο προωθούσαν τα ΜΜΕ και η οικογένεια Rothschild, δίχως να παραδέχεται ότι έχασε γιατί φόρτωσε μισθολογικά ολόκληρη την οικογένειά του (σύζυγο, κόρη, γιο) στην πλάτη του γάλλου φορολογούμενου, χωρίς μάλιστα να δουλεύουν τις απολαβές τις οποίες εισέπρατταν 3 άτομα ως «βοηθοί του». Ποιος ; Αυτός, ο «φιλελεύθερος», που υποσχόταν στους ψηφοφόρους του το μικρότερο και παραγωγικότερο γαλλικό κράτος.

Ιδού τι δήλωσε σχετικά και ο έτερος Καπαδόκης, η Marine Le Pen. Υποστήριξε τον Jean-Luc lenchon για τις καταγγελίες του ενάντια στα μέσα ενημέρωσης. Την περασμένη Τρίτη, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου «χαιρέτησε» το ότι ο ηγέτης της «Ανυπότακτης Γαλλίας», ανακάλυψε με τη σειρά του, έστω και αργά όπως τον ειρηνεύθηκε, την «μιντιατική επίθεση». Ο Jean-Luc Mélenchon «ανακαλύπτει, ως θύμα, τι σημαίνει η επίθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Χαίρομαι που το συνειδητοποιεί τώρα γιατί κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών είχε προστατευθεί από αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε στο France Inter η Le Pen. Δηλαδή θέλει να πει ότι  ο Jean-Luc Mélenchon ήταν προνομιούχος των ΜΜΕ κι αργά κατάλαβε την επιθετικότητά τους. Και η Le Pen δεν παραδέχεται ότι έχασε τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές γιατί είχε το τηλεοπτικό φιάσκο στο ντιμπέϊτ με τον Μακρόν, αυτή η παλιά «καραβάνα» της γαλλικής πολιτικής ζωής. Δεν παραδέχεται τη διάσπαση του κόμματός της και τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις που έχει με τον πατέρα της και την ανιψιά της. Της φταίνε τα ΜΜΕ.

Η εναλλακτική webTV, ντουντούκα του Mélenchon 

Σας θυμίζω το άρθρο μου στις Ανιχνεύσεις στις 10-10-2017 με τίτλο : «Οι ορκισμένοι εχθροί της παγκοσμιοποίησης επιζητούν τη θαλπωρή των κοινωνικών δικτύων μονολόγου Snapchat».  https://www.anixneuseis.gr/?p=176810 και ένα δεύτερο σχετικό που δημοσιεύθηκε στις 28-11-2017  https://www.anixneuseis.gr/?p=179630 στα οποία σας ενημέρωνα ότι ο Jean-Luc Mélenchon  προετοίμαζε ένα φιλικό του μέσο ενημέρωσης, ψηφιακό, την webTV, στο οποίο οι δημοσιογράφοι δεν θα τον ρωτούν για τη Βενεζουέλα ούτε για το τι θα κάνει η Γαλλία, υπό τη δική του πιθανή διακυβέρνηση, όταν θα ζητήσει την άρση των ισχυόντων κοινοτικών κανόνων που σήμερα την δεσμεύουν !

Ε λοιπόν από τις 15-01-2018 «η εναλλακτική αριστερά έχει την τηλεφημερίδα της», αναφέρει ο δημοσιογράφος François Bougon στην ηλεκτρονική έκδοση του LE MONDE στις 16-01-2018. Το δημοσίευμα γράφει συγκεκριμένα «η Le Média, μια πλατφόρμα υποστηριζόμενη από στενούς συνεργάτες του Mélenchon, ξεκίνησε τη Δευτέρα με την εκπομπή {24 ώρες}. Μια κλασική εκπομπή, έστω και αν η επιλογή των θεμάτων της διαφέρει από εκείνη των μεγάλων καναλιών». Η ηλεκτρονική διεύθυνση της εν λόγω πλατφόρμας είναι https://www.lemediatv.fr/devenez-socio με το σλόγκαν «υποστηρίξτε την  Le Média, γίνετε socio», δηλαδή ψηφιακός τηλεθεατής της με συνιδιοκτησία της. «Το να γίνεις συνδρομητής (socio) σημαίνει ότι κατέχεις έναν ή περισσότερους τίτλους ιδιοκτησίας της Média και αυτό είναι δια βίου. Σημαίνει ότι ανήκεις σε μια κοινότητα αλληλοβοήθειας που χρηματοδοτεί ένα μέσο ενημέρωσης για να επιτρέπει την πρόσβαση στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων, κυρίως σε ολόκληρο τον γαλλόφωνο κόσμο. Γίνετε ιδιοκτήτης της Média με € 65 το χρόνο!». Αυτά αναφέρονται σήμερα στην προμετωπίδα του εν λόγω ισοτόπου ο οποίος δίνει και τα εξής αριθμητικά στοιχεία : 8.542 socios, δηλαδή συνδρομητές-συνιδιοκτήτες, με νέο επιδιωκόμενο στόχο τους 25.000 socios,  συνδρομητές.

Αφού λοιπόν ο Jean-Luc Mélenchon διαθέτει το φιλικό εναλλακτικό του κανάλι (ντουντούκα), συλλογικής ιδιοκτησίας, και αφού παράλληλα καλείται κανονικότατα, και ο ίδιος προσωπικά και τα στελέχη του, από τα μεγάλα γαλλικά κανάλια να προβάλλει τις θέσεις του, γιατί θορυβεί ; Εν τάξει γνωρίζουμε ότι «συμμαχεί και με τον Διάβολο». Όμως είναι πάρα πολύ απλό. Γιατί δεν πείθει και γιατί επιθυμεί να κάνει μια αντι-Μακρόν «αριστερο-δεξιά κολλεγιά».

Και το χειρότερο είναι ότι πριν καλά-καλά ξεκινήσει να λειτουργεί το webTV κανάλι του Le Média, υπήρξαν έντονα σχόλια τις τελευταίες ημέρες για την «βίαιη αποπομπή» της αρχισυντάκτριας των ειδήσεων Aude Rossigneux το περασμένο Σάββατο. Συνήλθαν μήπως οι 8.542 socios, οι συνιδιοκτήτες του καναλιού, και την απέλυσαν εναλλακτικά ; Τρίχες. Δημιουργήθηκε έντονη τριήμερα κρίση, όπως έγραψε η Anne-Charlotte Dusseaulx στις 27-2-2018 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le journal de dimanche.

 AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER

Δυο δε μέρες μετά, την περασμένη Δευτέρα, ο πρώην κομμουνιστής Δήμαρχος Noël Mamère, εμβληματικός συνεργάτης του καναλιού, δήλωσε την αποχώρησή του ως «ελεύθερος άνθρωπος». Τι εννοούσε άραγε ο ποιητής;

Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα σας.

Εμένα πάντως ο θόρυβος του Jean-Luc Mélenchon μου θυμίζει την θυμόσοφη ποντιακή ρήση που λέει : «η γάτα πηδώντας δεν μπόρεσε να πιάσει το κρεμασμένο κρέας από το τσιγκέλι που ήταν ψηλά και είπε : δεν βαριέσαι μωρέ σήμερα είναι Παρασκευή κι έχουμε νηστεία» («η κάτα κ’επόρεσεν να πιάν το κρέας και είπεν : όλαν Παρασκευήν εν οσήμερον»).

 Ο Άλκης Καλλιαντζίδης είναι Οικονομολόγος.

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα