Ας κάνουν, προσωρινά, στην μπάντα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Είμαι απο αυτούς που πιστεύουν πως ο ελληνισμός είναι μια διαχρονική πρόταση ζωής. Τα χαρακτηριστικά του είναι οικουμενικά. Είναι αυτά που μαθαίνουμε στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης ως ελληνικός τρόπος. Είτε είναι καλός τρόπος είτε κακός δεν ξέρω, αλλά είναι, πάντως διακριτός.
Αυτός ο ελληνικός τρόπος ασφυκτιά στα σύνορα του ελληνικού έθνους- κράτους. Πιέζει τα σύνορα αυτά αλλά ο βασικός φορέας του, οι σημερινοί Έλληνες, δεν μπορούν να τον καταστήσουν παγκόσμιο πρότυπο. Ό,τι πετυχαίνει, το πετυχαίνει απο τη δυναμική που φέρει καθ εαυτός.
Δεν θα είχα, λοιπόν, κανένα πρόβλημα αν οι Έλληνες, ως κοινότητα ανθρώπων με διακριτά χαρακτηριστικά, λειτουργούσαν σε μια ευρύτερη πολιτειακή υπόσταση, π.χ. μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.
Άλλο αυτό και άλλο η ύπουλη και επικίνδυνη υπονόμευση της σημερινής μας πολιτειακής μορφής απο την αποδομητική ομάδα που, τα τελευταία αρκετά χρόνια, έχει καταλάβει τις καίριες θέσεις του κράτους.
Είναι υπεύθυνη, μαζί με την αδιαφορία των κυβερνώντων, της αδυναμίας που παρουσιάζει η χώρα να αντεπεξέλθει στις απειλές που αντιμετωπίζει.
Χθές, στην εκπομπή που κάνω στην TV-100 ο καθηγητής Μάζης είπε πως ο κίνδυνος που διαβλέπει είναι η υποχώρηση στην Τουρκία χωρίς να πέσει τουφεκιά.
Δυστυχώς, η τουρκική πρόκληση που θα οδηγήσει τη χώρα στο δίλημμα: πόλεμος ή παραχώρηση εδάφους δεν θα αργήσει. Πρέπει να αποφύγουμε και τα δύο. Και τον πόλεμο και την παραχώρηση εδάφους. Γι αυτό χρειάζεται προετοιμασία σε όλα τα πεδία. Και στην αποτροπή και στο ηθικό και το φρόνημα της κοινωνίας. Το να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω απο το χαλί δεν ωφελεί.
Οι αποδομηστές, για να έχουν δουλειά και στο μέλλον θα πρέπει να υπάρξει χώρα, κράτος, κοινωνία που θα αποδομήσουν. Ας κάνουν λίγο πίσω.
Μόλις μπήκαμε στον σκληρό πυρήνα της κρίσης όλοι κατήγγειλαν και τους δημοσιογράφους γιατί δεν προειδοποίησαν γι αυτό που έρχεται. Η αλήθεια είναι ότι προειδοποιήσεις υπήρξαν. Το μέγεθος της κρίσης δεν ήταν ορατό.
Τώρα, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα ασφάλειας πολλοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Ακούει κανείς;
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ολοι ακουνε αγαπητες ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ,απλως δεν ακουνε -γιατι νους ορα και νους ακουει- εκτος εκεινων που ειναι περιορισμενων νοητικων δυνατοτητων. Μεχρι στιγμης τα δυο προσωπα που πρεπει να ακουσουν το ”ποδοβολητο” των αλογων ειναι οι κ.κ. Πρωθυπουργος και ΥΠΕΞ, αλλα αν πραγματικα ακουσουν πρεπει να ακυρωσουν την μεχρι τωρα πολιτικη τους στα εξωτερικα θεματα, για την οποιαν υπερφιαλως υπερηφανευονται. Φυσικα δεν αρκουν οι δεκα δημοσιογραφοι , -μεταξυ των οποιων και εσεις αγαπητε κ. Σαββιδη- ,γιατι αυτοι -και εσεις- ειστε το παληο και το παληο αρχισε να τοποθετειται στο χρονοντουλαπο της Ιστορια. Μηπως, αν οι ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ και οι δημοσιογραφοι των Επαρχιακων Ετους ξεκουφαιναν ολους με τις καμπανες της Αγιας Σοφιας, με τα πεντακοσια σημαντρα και τις εξηντα δυο καμπανες ;;;. Για δοκιμαστε μια αυτοσυνεννοηση σας -ολοι οι δημοσιογραφοι-και μοιραστε τις προειδοποιησεις σε δισκετες και σε βιβλιαρακια , μαζι με το περιοδικο ΣΧΕΔΙΑ και αλλες Κυριακατικες εφημεριδες ,για να μη ξαναθεωρηθειτε ”διαπλεκομενοι” και με το νεο, οπως με το παληο κατεστημεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα