Ζόραν Ζάεφ: Είμαι και εγώ Αλβανός Ορθόδοξος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 «Κι εγώ είμαι Αλβανός Ορθόδοξος»

 

Κατά την επίσκεψή του σήμερα (χθες) στην πόλη Τίκβες, ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις  που έκανε ο Μπράνκο Μανοϊλόφσκι (πολιτικός που δηλώνει Αλβανός Ορθόδοξος)  για την υπουργό Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνκσα ότι έχει καταγωγή αλβανική και θεωρείται Αλβανίδα Ορθόδοξη, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Είναι αλήθεια ότι η γιαγά της  Ραντμίλα  ήταν Αλβανίδα Ορθόδοξη, αλλά είναι τόσο τρομερό αυτό; Και εγώ είμαι Ορθόδοξος αλβανικής καταγωγής, τόσο από τη γιαγιά μου όσο και από τον παππού μου που ήταν Ιλλυριοί στην  Στρώμνιτσα, που αποδέχθηκαν την Ορθόδοξη πίστη.

Με την πάροδο του χρόνου  , οι Σλάβοι, δια της βίας, κυρίως, μας αφομοιώσανε και  μας επέβαλαν τη σλαβική γλώσσα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία. Σας προτρέπω να ξεχάσουμε όλα αυτά τα πράγματα τώρα που μέλημά μας είναι να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη κοινωνία για όλους.

Συνεχίζοντας περαιτέρω, ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι ακόμη και στην Ελλάδα υπάρχουν Ορθόδοξοι Αλβανοί.

«Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια (!) Ορθόδοξοι Αλβανοί ζούνε στα Βαλκάνια, κυρίως στην πΓΔΜ, στην Ελλάδα, την Αλβανία και τη Σερβία.  Για αυτό καταλαβαίνουμε εύκολα τους Έλληνες. Ο Γκρούεφσκι ήταν φασίστας και εθνικιστής της καθαρότητας και με ένα τέτοιο άτομο δεν μπορούσε να γίνει διαπραγμάτευση», είπε ο Ζάεφ.

Στην προκλητική ερώτηση ενός δημοσιογράφου που προέτρεψε τον Ζάεφ να μιλήσει στα αλβανικά, ο Πρωθυπουργός απάντησε:

Δεν μπορώ να μιλήσω στα αλβανικά, η αλβανική γλώσσα δεν είναι η μητρική μου, αλλά η γλώσσα των  προπαππούδων και προγιαγιάδων μου, αλλά  δεν είναι σημαντικό πώς οι άνθρωποι μιλούν, αλλά πως αισθάνονται, για εμένα οι Αλβανοί είναι φίλοι», κατέληξε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

(Στοιχεία από fmimages.net)

www.echedoros-a.gr

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μπορει να εννοουσε με το ορθοδοξος Αλβανος οτι ειναι σωβινιστης Αλβανος( οπως οι Σιωνιστες Εβραιοι) .Με μονο το ορθοδοξος Αλβανος φυσικα και δεν εννοειται ορθοδοξος χριστιανος ,περαν του οτι ειναι και το πιο συντομο ανεκδοτο

      • Επι πλεον ο κ. Ζαεφ εδηλωσε οτι δεν ειναι Σλαβος ,αλλα Ιλλυριος πάππου προς πάππον και φυσικα ουτε Μακεδων. Βεβαιως η Στρωμνιτσα ηταν στο πρωην βασιλειο των Μακεδονων. Τα εκανε σαλατα ο ολιγιστος ,αλλα εμεις του το δωσαμε αρον -αρον το ονομα της Μακεδονιας, ετσι απο αχτι-που λενε- γιατι δεν αντιδρουσαν δυναμικα οι πρωην ηγετες της Ελλαδος απο το 1944 ,εστω και αν ειχαν Γιαλτα, ”εμφυλιο”,”Σιδηρουν παραπέτασμα”, τον ΤΙΤΟ ηγετη των αδεσμευτων , την διαλυση της Γιουγκοσλαβιας το 1991 απο ΝΑΤΟ και ΕΟΚ και μια αποφαση των Αρχηγων ολων των πολιτικων κομματων υπο τον αειμνηστον Καραμανλη το 1992-πλην ενος- οτι η Ελλας δεν δεχεται να χαρισει στο κρατος των Σκοπιων το ονομα της Μακεδονιας,”μεχρι να βγαλει ο ηλιος κερατα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα