«Ο φυλακισμένος δημοσιογράφος Deniz Yücel είχε τις πλάτες της Μέρκελ, οι άλλοι ;»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη Οικονομολόγου [email protected] www.kalkis.eu

Μας είναι διαχρονικά γνωστό ότι το νταηλίκι των νταήδων, τύπου Ερντογάν, περνάει στους φοβισμένους, στους αδύναμους και στους ανυπεράσπιστους από την στημένη «δικαιοσύνη», σαν αυτή της Τουρκίας. Στους έχοντες ήρεμη δύναμη, αυτοπεποίθηση, οικονομική ισχύ και δικαιοσύνη που στέκεται στο ύψος της οι τουρκικοί λεονταρισμοί προκαλούν θυμηδία. Αυτό συνέβη στο μπρίφιγκ της κυβερνητικής εκπροσώπου των ΗΠΑ πριν δυο μέρες, όταν οι δημοσιογράφοι της ανέφεραν για το «οθωμανικό χαστούκι εναντίων των αμερικανών» !

Θέλετε δυο προχθεσινά αλληλοσυγκρουόμενα παραδείγματα του τουρκικού λεονταρισμού ; Το μόνο εύκολο για την περίπτωση των γειτόνων μας.

Παράδειγμα ανυπεράσπιστων Τούρκων από τη στημένη «δικαιοσύνη»

 Σύμφωνα με το προχθεσινό ρεπορτάζ από την Κωνσταντινούπολη της ανταποκρίτριας Marie Jégo της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας LE MONDE στις 17-2-2018 «έξι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε ισόβια,  ένας άλλος απελευθερώθηκε». Ποιοι είναι οι καταδικασθέντες ;  Ο Ahmet Altan, πρώην αρχισυντάκτης της κλεισμένης πια από το τουρκικό καθεστώς καθημερινής εφημερίδας Taraf και οι δημοσιογράφοι Mehmet Altan, Nazli Ilicak, Fevzi Yazici, Sukru Tugrul Ozsengül και Iakup Simsek που είναι φυλακισμένοι από το 2016 και που θα παραμείνουν στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής τους, σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Silivri. Για τους 3 πρώτους είχα ήδη γράψει στο άρθρο μου στις Ανιχνεύσεις στις 16-2-2018 https://www.anixneuseis.gr/?p=184721 αναφέροντας πως ο δικηγόρος τους υπεράσπισης δεν ήταν αισιόδοξος για την έκβαση της δίκης. Κάτι που αποδείχθηκε ατυχώς προχθές. Η μόνη τους ελπίδα, όσο μπορεί να ελπίζει ένας Τούρκος αντιφρονών, είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο παράδειγμα λοιπόν αυτό το νταηλίκι του Ερντογάν πέρασε, αφού η «δικαιοσύνη» είναι στημένη.

Παράδειγμα κατηγορούμενου που είχε τις πλάτες της Μέρκελ

Όλοι παρακολουθήσαμε την περασμένη Πέμπτη στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Binali Yildirim, δίπλα στην Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, να δηλώνει μειλίχιος στο Βερολίνο ενώπιον των δημοσιογράφων ότι γρήγορα η τουρκική «δικαιοσύνη» θα εκδικάσει την υπόθεση του Γερμανο-τούρκου δημοσιογράφου, δεινού επικριτή του τουρκικού καθεστώτος και ανταποκριτή στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», Deniz Yücel. Ο εν λόγω 44χρονος δημοσιογράφος συνελήφθη στις 14 Φεβρουαρίου 2017 ως μέρος των εκκαθαρίσεων που ξεκίνησε ο Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 και παρέμενε κρατούμενος επί ένα χρόνο και δυο μέρες. Ώσπου έγινε το τουρκικό «θαύμα» και προχθές, δηλαδή μια μέρα μετά τις δημόσιες δηλώσεις του Binali Yildirim, η στημένη «δικαιοσύνη» της χώρας του τον άφησε ελεύθερο, έστω και υπό κάποιους όρους, και ήδη επέστρεψε στη Γερμανία με τη σύζυγό του Dilek ! Πού πήγε άραγε το τουρκικό νταηλίκι ; Έπεσε στο κενό, αφού και ο Deniz Yücel και οι προηγούμενοι καταδικασθέντες Τούρκοι δημοσιογράφοι είναι επικριτές του καθεστώτος Ερντογάν. Η Μέρκελ δήλωσε σχετικά : «τόνισα για πολλοστή φορά την επείγουσα ανάγκη αυτής της υπόθεσης», η οποία «έχει αμαυρώσει τις σχέσεις μας και συνεχίζει να το πράττει».

«Το αστείο είναι ότι ακόμα δεν ξέρω γιατί φυλακίστηκα για ένα χρόνο, γιατί με κράτησαν όμηρο για ένα χρόνο», δήλωσε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, στα γερμανικά και τα τουρκικά μετά την επιστροφή του Deniz Yücel στο Βερολίνο. «Και δεν ξέρω γιατί απελευθερώθηκα σήμερα», συμπλήρωσε ο  δημοσιογράφος, όπως έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα  Le parisien στις 17-02-2018.

Η απάντηση νομίζω είναι απλή : απελευθερώθηκε διότι είχε τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ. Εκτός κι αν δεχθούμε την άποψη των αριστερών και οικολόγων βουλευτών της Γερμανίας ότι πιθανόν να έγινε «ένα βρόμικο παζάρι παρασκηνίου μεταξύ γερμανικής και τουρκικής κυβέρνησης για πώληση γερμανικών όπλων στην Τουρκία». Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel διαβεβαίωσε όμως ότι δεν είχε συνάψει «καμία βρώμικη ή καθαρή διαπραγμάτευση» με την Τουρκία για να επιτύχει την απελευθέρωση του δημοσιογράφου. «Η Τουρκία δεν ζήτησε τίποτα, ως  αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Deniz Yücel, και δεν θα μπορούσε να πάρει τίποτα», πρόσθεσε, υποδεικνύοντας ότι τώρα θέλει «έναν καλύτερο διάλογο» με την Άγκυρα.

Συμπέρασμα

Για να μας υπολογίζουν ειδικά οι Τούρκοι, πρέπει να γίνουμε οικονομικά ισχυροί, ήρεμη δύναμη, όμως με αυτοπεποίθηση και ετοιμότητα, με εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας πάνω στα σύγχρονα όπλα αποτροπής. Και φυσικά ισχυρές συμμαχίες στον κόσμο.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα