Ο Ταγίπ Ερντογάν …”τρελάθηκε”: Από τις πιο μεγάλες δυνάμεις του κόσμου η Τουρκία, λέει!

17/2/18 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 783 εμφανίσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ MIGNATIOU.COM

Τον μεγαλοϊδεατισμό του ξεδίπλωσε για ακόμα μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας μπροστά σε κομματικό κοινό. Ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε ομιλία σε στελέχη του κόμματός του στο Αφίον Καραχισάρ και ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε πως η Τουρκία κινείται προς την κατεύθυνση να γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις όχι μόνο της περιοχής της αλλά ολόκληρου του κόσμου.

«Όχι απλά σταθήκαμε στο ύψος μας αλλά έχουμε γίνει πηγή ελπίδας για τους φίλους μας παρόλες τις επιθέσεις και την αδικία που έχουμε αντιμετωπίσει στην παγκόσμια αρένα», είπε χαρακτηριστικά ο «σουλτάνος».

Ο ίδιος σαν να μην γνωρίζει κανείς τι κάνει ο τουρκικός στρατός στο Αφρίν είπε πως η χώρα του θέλει την καλοσύνη, την ειρήνη και την πρόοδο για όλους τους φίλους της και για όλη την ανθρωπότητα.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Ταγίπ Ερντογάν, είπε για το θέμα της εισβολής στο Αφρίν: «Αποφασίσαμε αυτές τις επιχειρήσεις αφού πρώτα εξαντλήσαμε κάθε διπλωματική μέθοδο, συμμαχία και φιλία».

Ο ίδιος χαρακτήρισε μάρτυρες τους 31 -επισήμως τουλάχιστον- Τούρκους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στο Αφρίν και αναφερόμενος στις γενικότερες διαφωνίες που έχει με πολλά κράτη η Τουρκία είπε:

«Υπήρξαμε πάντοτε ειλικρινείς με τους συνομιλητές μας, τους είπαμε αλήθειες που ξέρουμε και θέλαμε πάντα από εκείνους να είναι ειλικρινείς με εμάς. Είχαμε και έχουμε ακόμα για ορισμένα θέματα διάφορες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες με το Ιράν, το Ιράκ, τη Ρωσία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Όποτε προσπαθήσαμε να τις ξεπεράσουμε με επιχειρήματα, διάλογο κερδίσαμε. Όποτε αυτά τα θέματα προκάλεσαν συγκρούσεις στις πολιτικές και οικονομικές μας σχέσεις πληρώσαμε όλοι το τίμημα».

«Καρφώνοντας» εμμέσως πλην σαφώς τους Αμερικανούς ο Ερντογάν θυμήθηκε τα περί οθωμανικού χαστουκιού, που είχαν κάνει την εκπρόσωπο του State Department να γελάσει και είπε: «Βεβαίως θυμόμαστε πάντοτε τις βοήθειες καθώς επίσης τα μυστικά και τις ανοιχτές προδοσίες και υποκρισίες που βιώσαμε στον αγώνα που δίνουμε τώρα. Δρούμε με γνώμονα ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών χτίζονται πάνω σε κοινά συμφέροντα και όχι πάνω σε απόλυτη φιλία ή απόλυτη έχθρα. Τα χέρια μας είναι πάντα ανοιχτά για να αγκαλιάσουν όσους θέλουν να προχωρήσουμε σε ένα κοινό μέλλον. Ωστόσο τα ίδια χέρια θα χτυπήσουν με χαστούκι ή γροθιά εκείνους που θέλουν να σκοτεινιάσουν το μέλλον μας»

http://mignatiou.com

Category: Ειδησεις

( 1 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  .- says:

  Αυτά να τα βλέπει το Γιουνανιστάν που ψηφίζει νεο-κουμμούνια που θα έσκιζαν τα μνημόνια.

  1 τρις δολλάρια ΑΕΠ έχει η Τουρκία (αυξήθηκε δηλ κατά 250% τη δεκαετία Ερντογάν), νοικοκύρεψαν το δημόσιο, κάνουν ιδιωτικοποιήσεις και φυσικά επενδύσεις σε στρατιωτική τεχνολογία.

  Αν συγκρίνουμε δε το δημογραφικό μέλλον Ελλαδάουας & Τουρκίας, είναι για να μας κλαίνε οι ρέγγες.

  Λογικό δεν είναι ο Ερντογάν να αισθάνεται πανίσχυρος. Ε;

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  21/3/19 | (1 σχόλια)
  Στη δημοσιογραφία κάποτε όλα πληρώνονται. Πρέπει να φροντίζεις το κλαδί στο οποίο κάθεσαι. Αν το πριονίζεις, κάποια στιγμή θα σπάσει. Θα γράψω μερικές γραμμές με αφορμή την ανακοίνωση Εργαζομένων της ΕΡΤ με πόνο ψυχής. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όσο ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας