Γιατί πρέπει να ξαναβγεί ο Μίκης στην πλατεία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 «Ους νυν υμείς ζηλώσαντες καί τό εύδαιμον τό ελεύθερον το δέ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μή περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους»

Εσείς, παίρνοντας παράδειγμα αυτούς που έπεσαν στον πόλεμο και πιστεύοντας ότι η ευτυχία βασίζεται στην ελευθερία και η ελευθερία στην ανδρεία, μην αποφεύγετε τους κινδύνους του πολέμου υπέρ της πατρίδος.

 (Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το έργο του Αθηναίου ιστορικού Θουκυδίδη, στο οποίο παρατίθεται ο λόγος που ο Περικλής εκφώνησε το 430 π.χ για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού πολέμου.  Ένας λόγος Ύμνος στην ελευθερία και την Δημοκρατία)

Η καλύτερη αποτροπή του πόλεμο είναι η αποφασιστικότητα. Όλες οι αναλύσεις των ειδικών στην Ελλάδα για τις ελληνοτουρκικές διαφορές υποκρύπτουν έναν αδιόρατο ενδοτισμό. Φτάσαμε στο σημείο στην Ελλάδα ακόμα και οι στρατιωτικοί να απεύχονται τον πόλεμο. Οι συστάσεις για ενίσχυση του οπλοστασίου της χώρας είναι κενού περιεχομένου, διότι τις τελευταίες δεκαετίες,  μολονότι οι ελληνικές ΕΔ ήταν υπέρτερα εξοπλισμένες από τις αντίστοιχες Τουρκικές, οι Τούρκοι αναβάθμισαν και στρατικοποίησαν τις διεκδικήσεις τους. Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, των τελευταίων δεκαετιών πριν την κρίση, κατατάσσονταν στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου εμπορίου όπλων.

Ο καθ’ έξιν « επιτήδειος ουδέτερος »  δεν πρόκειται να βγει ποτέ σε ένα πόλεμο εναντίον της Ελλάδας εάν δεν είναι σίγουρος ότι θα τον κερδίσει, είτε είναι στην εξουσία οι κεμαλιστές, είτε οι ισλαμιστές. Όλοι διεκδικούν τη λαϊκή υποστήριξη την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να απολέσουν.

Η κύρια επιδίωξη της Τουρκίας είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και η πρόσβαση στα κοιτάσματα νοτίως της Κύπρου. Η εξελισσόμενη δε αποτυχία της εκστρατείας στη  Συρία, επιτείνει την νευρικότητα του Ερτογάν και τον καθιστά περισσότερο απρόβλεπτο και επιθετικότερο.

Έχει παγιωθεί στις εκτιμήσεις της Τουρκίας  η υποχωρητικότητα μας, ιδιαίτερα σε περιόδους που η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ρευστή και η κυβέρνηση αδύναμη, όπως συμβαίνει τώρα εξ’ αιτίας και του Μακεδονικού. 

Η χώρα μας διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, με πολλαπλασιαστή ισχύος έναν λαό, που δεν ανέχεται υποχωρήσεις στα εθνικά του δίκαια. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας είναι υποχρεωμένες να προβάλουν την ικανότητα αυτή, ώστε να καταστεί γνωστή διεθνώς η αποφασιστικότητα μας για τις συνέπειες τις οποίες θα υποστεί όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας ακεραιότητα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το φαινόμενο ότι το σύνολο σχεδόν των αναλυτών, ενώ ξοδεύει  τόνους μελάνι, για τις Τουρκικές διεκδικήσεις, αποφεύγει  να αναφέρει την λέξη πόλεμος,  ακόμα και όταν η άλλη πλευρά συχνά την υπαινίσσεται,  φοβούμενο μήπως θιχτεί το αναγνωστικό του  κοινό  και το μοντέρνο πνευματικό του στάτους.

Δυστυχώς εξ’ αιτίας της δανεικής μας ευμάρειας, ξεχάσαμε και τα λόγια του Περικλή.

Θυμάμαι σε μια τελετή αποφοίτησης ενός κολεγίου στην Αμερική, την παρουσία ενός γονέα στρατιωτικού (παρευρισκόμενου με άδεια από το Ιράκ ) με στολή ερήμου, ο οποίος μετά από αίτημα των διοργανωτών,  απηύθυνε χαιρετισμό από την εξέδρα της εκδήλωσης, υπό τις έντονες επευφημίες όλων των παρισταμένων.  Η Ελληνική κοινωνία δικαίως καταδικάζει ως ιμπεριαλιστικό  τον πόλεμο των Αμερικανών στο Ιράκ. Από την καταδίκη όμως αυτή, μέχρι την αντίρρηση για την θερμή αποτροπή της Τουρκικής επιθετικότητας, μεσολαβούν, η εισβολή στην Κύπρο, το Casus Beli,  η απώλεια της κυριαρχίας των Ίμια, η αμφισβήτηση της ΑΟΖ, οι καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, κλπ…,  

Η επίκληση του διεθνούς δικαίου, η ασθμαίνουσα αναζήτηση διεθνών συμμαχιών και οι αντιπολεμικές ιδεοληψίες, αποτελούν άλλοθι που εξυπηρετούν την ανοχή και τον εθισμό της κοινωνίας μας, στην σταδιακή της  υποταγή..

Η αποφασιστικότητα για πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία, θα συσπειρώσει την Ελληνική κοινωνία και θα αναδείξει τις αντιθέσεις και τις παθογένειες της.

Επιπλέον θα υποχρεώσει  πολλούς  ΄΄παράγοντες΄΄ της κρατικής νομενκλατούρας,  ακόμα και ορισμένους  στρατιωτικούς  να γνωρίσουν καλύτερα τις δυνατότητες, τα όρια και τα σύνορα της Ελλάδας.  «Ο πόλεμος διατηρεί την ηθική υγεία των λαών »  Friedrich Hegel

Πολύ θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις του Μίκη, αυτού του γνωστού σε όλο τον κόσμο αγνού Έλληνα πατριώτη, ο οποίος είναι ίσως  ο μοναδικός που μπορεί να ενώσει και να ξεσηκώσει τον λαό.  

 «Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο »,  Κλαούζεβιτς

Έτσι ο Ελληνικός και ο Τουρκικός λαός θα απελευθερωθούν  για να ζήσουν ειρηνικά  όπως ταιριάζει σε πολιτισμένους γείτονες.                                                                                                                                                                                           Γιώργος Μουρουζίδης

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Ο πολεμος διατηρει την ηθικη υγεια των λαων” Χεγκελ.( και αμεσως μετα) ”Πολυ θα με ενδιεφερε να ακουσω τις αποψεις του Μικη ,αυτου του γνωστου σε ολο τον κοσμο αγνου Ελληνα πατριωτη, ο οποιος ειναι ισως ο μοναδικος , που μπορει να ενωσει και να ξεσηκωσει τον λαο”. Προφανεστατα ο κ. αρθρογραφος με την ρηση του Χεγκελ (ο δικος μας Ηρακλειτος καλυψε τα παντα με το ”πολεμος παντων πατηρ”), θετει διλημμα στον κ. Μικη Θεοδωρακη ,αν ειναι υπερ του πολεμου ,που ηθικοποιει(ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ) τους λαους ,η, με την ειρηνη, η οποια και απο αποψεως χριστιανικης και απο αποψεως ουμανιστικης ενωνει τους λαους. Χρονια τωρα ο Μικης -οπως σχεδον ολοι οιΕλληνες – ειναι ειρηνοφιλος ,αλλα εκ νεοτητος του γιωρτασε το ΟΧΙ του Μεταξα για την αμυνα της Ελληνικης επικρατειας , αγωνισθηκε κυριως με τις ιδεες και την μουσικη του(δεν στρατευθηκε) για την επικρατηση του κομμουνισμου και απο το 1950 δοξασε και δοξαζει την Ελλαδα ΟΛΩΝ των Ελληνων-οπου γης- με την μουσικη του. Απεδειξε οτι δεν ειναι στο ”τσεπακι” κανενος πολιτικου σχηματισμου και τρεις φορες -μεχρι τωρα- διειδε τις πατριωτικες πολιτικες εξελιξεις .Μια το 1974 με το ”Καρμανλης ,η, τανκς ”, δευτερη το 1990 με την συμμετοχη του ως συνεργαζομενος στην κυβερνηση της Ν.Δημοκρατιας υπο τον συντεκνό του αειμνηστο Μητσοτακη και τριτη -τωρα -με την σαφεστατη πατριωτικη θεση του οτι ” η Μακεδονια ηταν, ειναι και θα ειναι ΠΑΝΤΑ Ελληνικη ”δημιουργωντας ετσι το ιδανικωτερο παραδειγμα πατριωτισμου σε ολους τους Ελληνες και ιδιαιτερα σε ολους τους διεθνιστες πασης κομματικης εκπροσωπησεως . Μαλλον θα συνεχισει να μιλαει οσο ζει, αλλα μετα τα ομαδικα πυρα , που δεχθηκε απο τους κυβερνωντες και τους ομοφρονες τους πολυ δυσκολα θα ενωσει και θα ξεσηκωσει τον λαο. Ιστορικως αποδεικνυεται πως μονο τα τιμημενα ρασα της Ελληνορθοδοξιας , με την συγκυρια ικανων πολιτικο-στρατιωτικων ηγετων ξεσηκωναν τους Ελληνες απο το 1453. Ας παραμεινει σε καθε περιπτωση αμοιβαιο κεφαλαιο , απο το οποιο θα επωφεληθουν ολοι σε περιπτωση αμυντικου πολεμου, οπως τωρα που υποχρεωθηκαμε να συρομεθα σε λυση του Σκοπιανου εις βαρος και των εθνικων δικαιων-συμφεροντων και της μοναδικης Ελληνικης Ιστοριας. Με την Τουρκια ,καποτε θα μπλεξουμε και θα τους ”τελειωσουμε ,η, θα μας τελειωσουν” , που ηταν και το προεκλογικο συνθημα του σημερινου πρωθυπουργου στις εκλογες του Σεπτεμβριου του 2015 ,για τους πολιτικους του ανθυποψηφιους. Ειμαστε ομως προετοιμασμενοι ηθικως και στρατιωτικως για την εξασφαλιση της αποτροπης και της τελικης νικης;;;. Απο πλευρας κυβερνητικης -με οποιαδηποτε κυβερνηση- η απαντηση θα ειναι θερτικη , ο λαος ομως φαινεται οτι διαισθανεται βασικες αδυναμιες στον ηθικο κυριως τομεα ,μετα τις προσπαθειες αφελληνοποιησης και αποθρησκειοποιησης του ,με λογια και με εργα και κυριως με τα παραδειγματα των ηγετων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα