Βενιζέλος για Νovartis:Πού είναι η πράξη της Εισαγγελέως για τους μάρτυρες;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιστολή στον Νίκο Βούτση για λήψη επιπλέον κρίσιμων εγγράφων χωρίς τα οποία όπως επισημαίνει «τίθεται σοβαρό ζήτημα νομιμότητας» στη δικογραφία Novartis.

Ναντίν Χαρδαλιά

Νέα τροπή μπορεί να πάρει η υπόθεση Novartis αν μη τι άλλο ως προς την εμπλοκή πολιτικών προσώπων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τονίζει πως η απουσία δύο συγκεκριμένων εγγράφων από το διαβιβαστικό της δικογραφίας θα θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας…

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητά το έγγραφο που αποδεικνύει ότι τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως «προστατευόμενων» έχουν υπογράψει κι εγκρίνει οι αρμόδιοι από το νόμο εισαγγελέας κι αντεισαγγελέας Α.Π, ώστε αυτός ο χαρακτηρισμός να είναι βάσιμος, καθώς και το ερώτημα των ελληνικών αρχών προς το FBI κατόπιν του οποίου έλαβαν την απάντηση που είδε το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι αυτά δεν έχουν συμπεριληφθεί ως απαιτούνταν στη δικογραφία, αντίγραφο της οποίας ο ίδιος έλαβε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή του σημειώνει:
«Στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:

α) η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.

β) τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο.

Όπως τονίζει ο τέως πρόεδρος στον Νίκο Βούτση «παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο. Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Τα έγγραφα αυτά, καταλήγει, είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας».

Η επιστολή του κ. Βενιζέλου

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Κύριο Ν. Βούτση

Κύριε Πρόεδρε,

»Στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:

»Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.

»Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο.

»Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος»

Αντιδράσεις και αποκαλύψεις Αθανασίου 

Από πλευράς του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν υπογράφει από τον εισαγγελέα.

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Νovartis θα ζητήσει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει τη σχετική πρόταση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα.

Μηνυτήρια αναφορά κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, όπως τους αποκάλεσε, της υπόθεσης της Novartis, ανακοινώσε ότι θα καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε παράλληλα από τον Άρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας τους.

Την πλήρη, και ταχύτερη δυνατή, διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis, ζήτησε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευση για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Δεν έχει υπάρξει καμία ευνοϊκή μεταχείριση της Νοvartis επί της Υπουργίας μου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/366518/venizelos-pou-einai-i-pra1xi-tis-eisaggeleos-gia-tous-prostateuomenous-martures/#ixzz56cZw7mxH
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το 2015 ειχε εξαγγελθει η υποσχεση ” Θα τους ταραξουμε με το Συνταγμα”. Ολοι οι φερομενοι ως κατηγορουμενοι-γιατι κατηγορουμενος καθιστασαι οταν σε καλεσουν σε απολογια για παραβαση συγκεκριμενου αδικηματος- γνωριζουν και το Συνταγμα και σχεδον ολους τους νομους. Επιπλεον ο κ. Βενιζελος διδαξε και Συνταγματικο δικαιο και επειδη λειτουργει και το Ευρωπαικο δικαστηριο, καταλαβαινουμε ολοι τι εχει να συμβει σε βαθος 5ετιας το ολιγωτερο, κατα την οποιαν μαλλον θα εχει αλλαξει η κυβερνητικη πλειοψηφια της Βουλης και θα συνεχισθει η πολιτικη βεντετα, εστω και αν εχουν παραγραφει -βασει του ισχυοντος Συνταγματος, που κανεις δεν γνωριζει ποτε θα τροποποιηθει-,τα αδικηματα των σημερινων κυβερνωντων, οπως εχουν παραγραφει -και αν ακομη στοιχειθετηθουν-ολα τα αδικηματα ολων των ”διασυρομερνων” πολιτικων . Και οι Ελληνες που ελεγαν οτι η οικονομικη κριση θα τους κανει σοφωτερους και θα ζησουν σε μια Ελλαδα με την οσο το δυνατον Ευρωπαικη κανονικοτητα , δυσκολα θα αποφυγουν ”να μη ανεβουν παλι στα δενδρα”για εσωτερικους λογους, οταν μαλιστα προκειται να ζησουν και την εθνικη ντροπη του Σκοπιανου προβληματος .Απο κατι τετοια κυριως ”παιρνουν των ομματιων τους ” οι νεοι μας ,που μεταναστευουν για να βρουν εργασια με περισσοτερη ανταμοιβη ,αλλα και για να ζησουν με ηρεμια την προσωπικη και οικογενειακη τους ζωη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα