ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κοινή δήλωση για το “σκοπιανό” υπέγραψαν πρώην πρέσβεις της Ελλάδας ζητώντας να μην συναινέσει η ελληνική κυβέρνηση σε όνομα με τη λέξη “Μακεδονία”.

Ολες οι ενδείξεις ενισχύουν την  πεποίθηση μας πως τα Σκόπια, ό,τι και αν δεχθούν να πουν η να κάνουν για να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν θα εγκαταλείψουν το επεκτατικό τους ιδεολόγημα. Θα συνεχίσουν, κατά συνέπεια , να το προβάλλουν χρησιμοποιώντας το όνομα “Μακεδονία”, έστω και αν σε αυτό προστεθεί γεωγραφικός, εθνικός η χρονικός προσδιορισμός.  Διότι ένα γεωγραφικό προσδιορισμό οι Σκοπιανοί θα τον μεταχειρίζονται για να προωθούν την προπαγάνδα τους  περί διηρημένης Μακεδονίας που θα πρέπει να επανενωθεί με διεύρυνση του κράτους των Σκοπίων. Ενας τέτοιος προσδιορισμός (Ανω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία) θα επιτρέπει στους Σκοπιανούς να επιμένουν πως είναι οι μόνοι πραγματικοί Μακεδόνες, με δικό τους ελεύθερο μακεδονικό κράτος, ενώ “τα αλλα τμήματα της Μακεδονίας”, το “ελληνικό” και το “βουλγαρικό”, έχουν υποστεί κατάληψη η/και εθνοκάθαρση. Ενας εθνικός η χρονικός προσδιορισμός ,εξάλλου, θα παραπέμπει στην πλαστή ιστορία περί των Σλάβων που δήθεν αναμίχθηκαν με τους Αρχαίους Μακεδόνες και γέννησαν τους σημερινούς Σκοπιανούς. Τα ίδια ισχύουν και για μικτούς προσδιορισμούς, π.χ. Γκορναμακεντόνια=Ανω Μακεδονία η Novamakedonija.

Θα πρέπει όλοι να θυμούνται την επίσημη κρατική εγκύκλιο-προειδοποίηση του άλλοτε Υπουργού των ΗΠΑ Stettinius της 26ης Δεκεμβρίου 1944 που έγκαιρα, μόλις δημιουργήθηκε από τον Τίτο το τεχνητό μόρφωμα του “Μακεδονισμού”, έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει: “Η Κυβέρνηση μας (των ΗΠΑ) εκτιμά ότι αναφορές σε “Μακεδονικό Εθνος”, “Μακεδονική Πατρίδα” η “Μακεδονική Εθνική Ταυτότητα” συνιστούν αβάσιμη δημαγωγία, που δεν αντιπροσωπεύει εθνική η πολιτική πραγματικότητα, και διαβλέπει στην σημερινή αναζωογόνηση τους ένα προπέτασμα για επιθέσεις εναντίον της Ελλάδος.”

Η πολιτιστική ενότητα που δημιούργησε η δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφερε τον Ελληνικό Πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα, ως “κοινή”, από την Ευρώπη μέχρι τα σύνορα της Κίνας, επί αιώνες. Κανένας δεν μπορεί να καπηλεύεται το πραγματικό αυτό γεγονός και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή την μοναδική προσφορά του Ελληνισμού στον κόσμο καμιά ελληνική υπογραφή δεν θα σβήσει σήμερα.

Για τους λόγους αυτούς, ποτέ δεν πρέπει να συναινέσουμε σε όνομα των Σκοπίων που να περιέχει την λέξη Μακεδονία, ο,τι και αν κάνουν άλλες χώρες, ώστε να μη νομιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις εναντίον της πατρίδας μας και χάλκευση της Ιστορίας, ελληνικής και παγκόσμιας.-

ΑΘΗΝΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Υπογράφουν

ΑΛΙΑΓΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΟΚΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΣΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΑΤΣΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΣΠΕΤΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βλακείες ,
    η ενασχόληση με τον αλυτρωτισμό της ΦΥΡΟΜ , από την στιγμή που αυτά τα ζητήματα λύνονται με την ένταξη τους στην ΕΕ.
    Το όνομα είναι το πρόβλημα…
    Μόνο το όνομα.
    θα σας έλεγα να τους κάναμε και δώρο 1000 αγάλματα των Αριστοτέλη μέγα Αλέξανδρου, αλλά να μην τους έλεγαν Μακεδονία…

  2. Επιτελους εγινε αυτη η αναμενομενη απο καιρο κοινη δηλωση των αφυπηρετησαντων πρεσβεων ,που επρεπε να γινει εξαρχης , οταν οι κυβερνητικοι μεγαλοπραγμονες -με υπηρεσιακους παραγοντες, τους οποιους και εξεθεσαν- ”εβαλαν το καρο πριν απο τα βοδια”, με το να ανακοινωσουν την αποδοχη της συνθετης ονομασιας με δευτερο συνθετικο την λεξη Μακεδονια -και σε οποιαδηποτε διαλεκτο ακομη- στα αγνωστων γονεων Σκοπια. Μεχρι τωρα ”’επαιζαν ταβλι ,φωνασκωντας” και τωρα πολυ ορθως το γυρισαν στο σκακι , το σιωπηλο και το αθορυβο. Τα δυο ομως πολυπληθη συλλαλητηρια των Ελληνων θα τους υποχρεωσουν ,η, να διακοψουν την παρτιδα,η, να ζητησουν την γνωμη του κοινου-κυριαρχου Ελληνικου λαου-αν και πως θα συνεχισουν- και αυτο θα ειναι η ορθη εξελιξη του σοβαρωτατου αυτου εθνικου θεματος, που -αν χαθει- θα εξισωθει σε εθνικες και ιστορικες συνεπειες, μονο με την αλωση της Κων/πολεως.

    • ΣΑΝ (κύριε) επειδη αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει δύσκολα εθνικά θέματα που η δημιούργησε η ‘εθνική’ παράταξη να λέτε ευχαριστώ και να εύχεστε να μακροημερεύσει .

  3. Τί απέγινε ό Αλέξανδρος Μαλλιάς;
    Δέ μπροκάνει,
    πασκίζοντας ίσως γιά τή νόμιμη χρηματοδότηση τών μορφωμάτων πού στήνει;

    Από τόν παντειότροπο πρύτανη
    (έξ αιτίας του δέν έχουμε πρόσβαση στίς «Ανιχνεύσεις» πρίν από κάποια στιγμή τού 2013)
    μέχρι τόν «τυφλό» πρέσβη οπού ‘χε πιασμένη ψιλή κουβέντα τού καλού καιρού
    μέ τόν βαλτό γενοκτόνο τών τόνων,
    τά φέρνουνε δύσκολα βόλτα εδώ μέσα κι εκεί έξω:

    1

    Σ Α Ν says:
    March 26, 2017 at 8:58 pm

    Τι απεγιναν τα σχολια ;;;. Μηπως να ανησυχουμε;;; Καληνυχτα σας

    Reply

    2

    Αθανασιος Κουρμιωτης says:
    March 26, 2017 at 9:35 pm

    τι απεγειναν τα τουλαχιστον 10 σχολια ? μηπως η αναφορα στις επιχορηγησεις και το ζεστο χρημα της αρπαγης με προσχημα την ΜΚΟ πειραξε καποιους ?
    αραγε ειναι η ανιχνευσεις κατευθυνομενες ?

    Reply

    3

    α.α. says:
    March 27, 2017 at 7:35 am

    Ποίος ό πρόεδρος επ’ ατιμία
    τού σωματείου τών βαλτών γενοκτόνων τών τόνων,
    άραγε;

    Reply

    4

    anixneuseis says:
    March 27, 2017 at 12:23 pm

    Όχι, κ. Κουρμιώτη, οι “Ανιχνεύσεις¨” δεν είναι κατευθυνόμενες. Αλλά, υπάρχει και ένα όριο στον τρόπο έκφρασης των απόψεών μας. Ελευθερία δεν είναι η προσβολή του άλλου.

    Reply

    4.1

    Αθανασιος Κουρμιωτης says:
    March 27, 2017 at 12:46 pm

    μα εσεις σαρωσατε τα παντα. Ο χρηστης “ΣΑΝ” με περιση ευγενεια εκανε μια σειρα ερωτησεων οπου ο κυριος Μαλλιας μαλιστα του εδωσε και απαντηση και επεξηγησεις. Και αυτο το σβησατε!

    Reply

    5

    α.α. says:
    March 27, 2017 at 6:49 pm

    Τα πρόβατα με το λουλάκι! – διαβάστε το δίπλα, αριστερά στό πρωτοσέλιδο τής ΕΣΤΙΑΣ

    «Η documenta μάς έμαθε να δικτυωνόμαστε και να συνεργαζόμαστε. Είναι ένα δώρο», σημείωσε
    ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. – θά μάς μάθουν πολλά ακόμη, μέχρι νά βελάξουμε…

    Αθήνα(όπως Θεσσαλονίκη…) έν καμίνω εβραιόδιχτων πόλεων τού Soros καί όχι μόνο τού Soros…

    Reply

    https://www.anixneuseis.gr/?p=165053

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα