ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η πλειοψηφία των οργανωτών της συγκέντρωσης στην Αθήνα είναι Ελληνοαμερικανοί και άνθρωποι της ευρύτερης ομογένειας.
Τι είναι εκείνο που κάνει αυτούς τους ανθρώπους που έζησαν, μάλλον καλά, στις χώρες που σήμερα κατοικούν,που είναι οικονομικά ευκατάστατοι, μερικοί, ή τα παιδιά τους, ανήκουν στη δεύτερη ή τρίτη γενιά μεταναστών, να έχουν τέτοια ευαισθησία σ αυτό που λέμε “εθνικά θέματα”;
Για όσους σπεύσουν να αποδώσουν το φαινόμενο στις, ενδεχομένως, οικονομικές δυνατότητες των ομογενών θα ελεγα πως κάνουν λάθος. Δεν βρίσκεται εκεί το ζήτημα.
Κατά την άποψή μου εκείνο που κάνει τους ομογενείς “εθνικά ευαίσθητους” είναι το ότι έζησαν σε μεγάλες, πολυεθνικές κοινωνίες και έχουν αντιληφθεί τη σημασία του να νοιώθεις ότι ανήκεις κάπου. Όχι ως ασφάλεια, μόνο, αλλά και ως ουσία ζωής.
Μήπως πρέπει να προβληματίσει όσους πιστεύουν πως οι έννοιες της εθνότητας και του εθνικού κράτους ανήκουν στο παρελθόν; Μήπως μιλούν εύκολα απο την όποια ασφάλεια τους παρέχει αυτό το κράτος και απο την αίσθηση ικανοποίησης ότι έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον; Έστω και αν τα ονομάσουν ψευδαίσθηση;

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ μηπως επρεπε να πρωτοστατουν στην οργανωση του συλλαλητηριου των Αθηνων , ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΙΞΙΑ, Αθηναιοι και κατωελλαδιτες συνελληνες , οι οποιοι μεχρι στιγμης καταδεικνυουν οτι τους αγγιζει λιγωτερο το Σκοπιανο προβλημα, παρ’οτι αι Αθηναι ,-που ηταν μια μικρη κωμοπολη με την αρχαια δοξα της προεπαναστατικως -”γεμισε” απο Μακεδονες κυριως , που ειχαν μετοικησει εκει μετα την καταπνιξη της επαναστασεως του 1822 του Σερραιου Εμμανουηλ Παππα στην Μακεδονια και το ολοκαυτωμα της Ναουσης ;;;. Ο Μακεδων Νικολαος Κασομουλης δεν πολεμησε και δεν εγραψε την ιστορια της εξοδου και του ολοκαυτωματος της Ιερας πολεως του Μεσολογγιου;;;. ΚΑΙ τελος. Δεν τους ”ξεκουφαινουν” τα λογια του Μακεδονος-εκ Φλωρινης- Ιωνος Δραγουμη ( που θανατωθηκε το 1920 , οπως ο πρωτομαρτυς Αγιος Στεφανος)” τρεξτε να σωσετε την Μακεδονια και η Μακεδονια θα σωσει την Ελλαδα” και ουτε πενθουν , τον θανατο του αμνου του Γενους,Αθηναιου Παυλου Μελα, γαμβρου επ’αδελφη του Δραγουμη;;;. Τοσο πολυ περισσεψε ο καταναλωτισμος και ο πολυπολιτισμος τους;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα