OHE: 5.000 εκτοπισμένοι μετά τις επιθέσεις στο Αφρίν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

REUTERS

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων (YPG) στη Συρία προκάλεσαν τον εκτοπισμό τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων στην επαρχία Αφρίν, από χθες Δευτέρα, αλλά οι πιο ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να διαφύγουν, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ, επικαλούμενος πηγές από το μέτωπο.

Τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να διανείμουν βοήθεια σε 50.000 ανθρώπους στην Αφρίν και διαθέτουν επίσης προμήθειες για 30.000 ανθρώπους σε περίπτωση που υπάρξουν μετακινήσεις εσωτερικά εκτοπισμένων σε περιοχές που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση στην επαρχία του Χαλεπιού, τονίζεται στην έκθεση που δημοσίευσε ο ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε από το Παρίσι ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να στηρίζουν την κουρδική πολιτοφυλακή (ΥPG) ώστε οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να συνεργαστούν με την Συρία. Νωρίτερα σήμερα ο Τσαβούσογλου προσπάθησε να αποφύγει μια οποιαδήποτε ρίξη με τις αμερικανικές, ρωσικές ή και συριακές δυνάμεις, αν και σημείωσε ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, κυρίως με αεροπορικούς βομβαρδισμούς από την Άγκυρα, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Γενική επιστράτευση» κηρύσσουν από την πλευρά τους οι Κούρδοι.

Υπενθυμίζεται ότι το Αφρίν είναι ένα από τα τρία αυτόνομα καντόνια που έχουν δημιουργήσει οι κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα