Το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια διχάζουν την Ιερά Σύνοδο: Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ και άλλους κληρικούς. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, FILIPPOS CHATZILIASOGLOU JANUARY 23, 2018

Συνέρχεται εκ νέου εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) την Παρασκευή λίγες ημέρες μετά το εντυπωσιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τις το Σκοπιανό. Τη σύγκληση είχε ζητήσει ο Μητροπολίτης Άνθιμος, που παραβρέθηκε και μίλησε στο συλλαλητήριο παρά την αντίθετη προτροπή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Επισήμως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας συγκαλείται για να ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι το Μακεδονικό θα κυριαρχήσει, μετά και τις δηλώσεις του κ. Άνθιμου ότι η εκκλησία πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της στο θέμα.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις και επέλεξε να ταχθεί εναντίον των συλλαλητηρίων. Η επιτυχία της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη δεν προβλημάτισε μόνο την κυβέρνηση αλλά επηρέασε και τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος. Η συζήτηση, όπως αναφέρει και το in.gr θα γίνει σε τρία σκέλη. Θα επαναβεβαιωθεί η θέση της προηγούμενης Συνόδου των ιεραρχών να μην υπάρχει στο όνομα της ΠΓΔΜ ο όρος “Μακεδονία”. θα τεθεί από ορισμένους ιεράρχες το θέμα των συλλαλητηρίων ενώ, θα ζητηθεί να έχει εφεξής η Εκκλησία μία κοινή γραμμή για το θέμα. Η προηγούμενη απόφαση της ΔΙΣ και κυρίως η προσωπική άποψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι αυτή την ώρα «δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία» φαίνεται πως την δεν συμμερίζονται όλοι οι ιεράρχες.

Ο Αρχιεπίσκοπος πάντως, είχε δηλώσει τη Δευτέρα για το θέμα του συλλαλητηρίου ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έδωσαν το παρών μόνο 9 μητροπολίτες.

Πηγή: Το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια διχάζουν την Ιερά Σύνοδο: Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή http://mignatiou.com/2018/01/to-skopiano-ke-ta-sillalitiria-dichazoun-tin-iera-sinodo-ektakti-sinedriasi-tin-paraskevi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα