Κοτζιάς-Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος σημειώθηκε κατά τις διήμερες συνομιλίες στην Κορυτσά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Για ουσιαστική πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις διήμερες συνομιλίες στην Κορυτσά που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κάνει λόγο το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Μπουσάτι συναντήθηκαν στην Κορυτσά, προχθές, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών που ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σημειώθηκε «ουσιαστική πρόοδος», ειδικότερα «προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες».

Οι συζητήσεις, όπως τονίζεται, επίσης, διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες.

Κοινό Ανακοινωθέν των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας (Κορυτσά, 21.01.2018)

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, Ν. Κοτζιάς και D. Bushati αντίστοιχα, είχαν από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου συνομιλίες στην Κορυτσά, οι οποίες εστίασαν σε διμερή θέματα.

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη τον περασμένο Νοέμβριο, οι δύο αντιπροσωπείες σημείωσαν ουσιαστική πρόοδο, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες.

himara.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτα ειναι τα σαφη και σοφα ανακοινωθεντα του Υπουργειου Εξωτερικων -οπως παντα – προ των μακροσκελων ανακοινωσεων, συνεντευξεων και καθημερινων φλυαριων, που ειχαμε απο το περασμενο καλοκαιρι στις συζητησεις του Κυπριακου και Σκοπιανου προβληματος .Καιρος ηταν .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα