Ξεκίνησε με αεροπορικές επιδρομές η εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτογραφία: Twitter @anadoluagency

«Κάποιοι προσπαθούν να μας εξαπατήσουν αλλάζοντας το όνομα των δυνάμεων που δρουν στη Συρία», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε  αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή. «Η ονομασία αυτής της δύναμης είναι PKΚ».

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι από τώρα και στο εξής, η χώρα του δεν θα λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις της Ουάσιγκτον.

Μετά την στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν, θα ακολουθήσει εισβολή στο Μίμπιτς ενώ στη συνέχεια, η Τουρκία θα εξουδετερώσει εστίες «τρομοκρατών» κατά μήκος των συνόρων της, μέχρι τα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Αυτή την ώρα, ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει το Αφρίν, και αφήνει φυλλάδια με τα οποία ζητά από τον άμαχο πληθυσμό να παραμείνει στα σπίτια του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολίας, μονάδες του στρατού της Ελεύθερης Συρίας, εισβάλλουν στο Αφρίν. Πρόκειται για ισλαμιστές αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άκγυρα. Παράλληλα, το κουρδικό Medya Haber μεταδίδει ως έκτακτη είδηση τους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας, ενώ τουρκικά μέσα μεταδίδουν ζωντανές εικόνες με τις επιθέσεις των μαχητικών αεροσκαφών.

Την εναέρια επιδρομή της Τουρκίας στο Αφρίν επιβεβαίωσε και ο Πρωθυπουργός, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Η εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν φέρει την κωδική ονομασία «Κλαδί Ελιάς» και όπως ανακοινώθηκε από τον τουρκικό στρατό, η επιχείρηση ξεκίνησε στις 17.00 ώρα Τουρκίας (16.00 ώρα Κύπρου).

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα