Στόλτενμπεργκ: Η ΠΓΔΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ χωρίς αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ»
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ (Φωτογραφία: AP/ Olivier Matthys)

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να λάβει η ΠΓΔΜ πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, χωρίς να έχει επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

«Οχι. Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Ολες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του», τόνισε ο γ.γ. της Συμμαχίας, σε σχετική ερώτηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων.

«Η Σύνοδος Κορυφής του Βουκουρεστίου και όλες οι μετέπειτα Σύνοδοι Κορυφής διατύπωσαν τη θέση ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία τη στιγμή που θα επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ», συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: Στόλτενμπεργκ: Η ΠΓΔΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ χωρίς αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος | iefimerida.gr

spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ειναι Καραμανλικος ο Γενικοςε Γραμματεας του ΝΑΤΟ,αλλα επιμενει στην αποφαση του Βουκουρεστιου του 2008 και την οποιαν επικαλειται και τωρα , ενω εμεις οι Ελληνες ,πλουσιοι και φτωχοι, δεξιοι και αριστερο-σοσιαλ-προοδευτικοι και ”κοσμικοι-σελεμπριτις”, δεν την επικαλουμεθα απο γινατι για τον Καραμανλη μας , που εκανε τα ”χιλια μυρια” στους Ελληνες και απο πανω δεν μιλαει. Αρχισε ομως κατι να ψελιζει και μαλλον θα μιλησει οταν πρεπει ,για να διαλυθουν μυθιστοριες και αυταπατες και μαζι του να ξαναπαμε μπροστα και ως κρατος και ως Εθνος. Τετοια δικαιωση απο τον ανωτατο Νατοικο παραγοντα -επικεφαλης και των μεγαλων χωρων του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ,ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ,ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) δεν εχει προυπαρξει για κανενα Ελληνα πρωθυπουργο . Υ.Γ Η δηλωση του εγινε στην ηγεσια των Σκοπιων και αυτο εξαφανιζει τις πομπωδεις φρασεις των Σκοπιανων επισημων . Ουτε στο ΝΑΤΟ και ουτε στην Ευερωπαικη Ενωση θα γινουν δεκτοι αν δεν ”εξημερωθουν” και να αφησουν οσα μεχρι τωρα ηξεραν και ”τσαμπουνουσαν”. Αλλοιως θα παραμεινουν για την Ελλαδα και τους πανελληνες Φυρομιτες, μεχρι να καταληξουν στις ανοιχτες αγκαλες των διπλανων γειτονων τους .

    • Εσύ συμφωνείς με την γραμμή Καραμανλή, ήτοι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν το “Μακεδονία” erga omnes (έναντι όλων); Απάντησε ξεκάθαρα, χωρίς περιττές φλυαρίες.

      • Αντε να σας ”κανω το χατηρι” . Επειδη δεν ειδα καμια Συμφωνια το 2008 για συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο, δεν ακουω τις ”κουρουνες” , που λενε -καθε μερα- ο,τι θελουν , για να κερδισουν ψηφαλακια -οπως ο ΛΑ.Ο.Σ του κ.Καρατζαφερη και πολλοι αλλοι- ,η , κινουνται απο αντικαραμανλισμο -και για τους δυο Καραμανληδες- , που συνεπαιρνει ακομη τους αντισοσιαλ-προοδευτικο-αριστερους συνελληνες, ιδιαιτερα της Βορειου Ελλαδος . Αισθανομαι ομως υπερηφανος, οταν ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ, Βρετανιας, Γερμανιας, Ιταλιας ,Τουρκιας κλπ υπερσπιζεται μια ομοφωνη αποφαση, που επεβαλε στο Βουκουρεστι ο τοτε Ελλην πρωθυπουργος κ. Κωστας Καραμανλης. Αν την πετυχαινε αλλος πρωθυπουργος ,η, ελεγε κανενας αλλος ”οτι η Ιστορια δεν διαγραφεται, δεν παραγραφεται και δεν ξαναγραφεται” και εκεινον θα τον ειχα σε υποληψη. Ολοι ομως δεν αποπνεουν τον ιδιο πατριωτισμο . Ειναι βλεπετε και η καταγωγη , η οικογενειακη ασνατροφη , η παιδεια και το οραμα για την Ελλαδα. Οσο και οσοι προσπαθουν να μας πεισουν οτι ”ολοι ιδιοι ειναι” απλως αυτο ως αφυσικο ειναι η μεγαλυτερη αυταπατη. Εχουν ομως δικαιωμα να ζουν αυταπατημενοι και να εχουν και λογο και γραφη.

        • Πολλά λες. Κατ’ αρχάς, για δώσε μου τον ορισμό τού “καραμανλισμού”.

          Τι “χατήρι” να μού κάνεις, ρε ανεκδιήγητε φαφλατά; Δεν σού έχω παραθέσει την ιστοσελίδα τού ΥΠΕΞ, η οποία γράφει την επίσημη γραμμή τού κράτους;

          Γράφει ο Πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς: “Που είμαστε σήμερα λοιπόν; Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα έχουν πλέον για την Αθήνα ως αφετηρία και βάση τον Σεπτέμβριο του 2007. Όταν η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με Υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε στην Βουλή των Ελλήνων και εν συνεχεία έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυρίαρχη και σήμερα εθνική γραμμή «σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων». Την θέση αυτή υιοθέτησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και την κυβέρνησης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή τον Φεβρουάριο 2015. Υπερψηφίσθηκε τότε από Σύριζα και ΑΝΕΛ”.

          Ο ΛαΟΣ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε την θέση αυτή στις προγραμματικές δηλώσεις το 2007.

          Μπορείς να δώσεις απάντηση σοβαρή, η θα εξακολουθήσεις να παπαρολογείς;

        • Τι έγινε, ΣΑΝ; Σού έφαγε η γάτα την γλώσσα; Τόσο δύσκολο είναι να απαντήσεις στο ερώτημά μου (1.1); Συμφωνείς με την γραμμή Καραμανλή, ήτοι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν το “Μακεδονία” erga omnes (έναντι όλων), ναι ή όχι;

          • ΟΧΙ ,ΟΧΙ ,ΟΧΙ ,διοτι ο κ. Μαλλιας δεν ηταν στο Βουκουρεστι ,οπου ανετραπησαν πολλα , μπηκαν πολλα και αφου συμφωνησαν ολοι στο ΝΑΤΟ και εκτοτε δεν την αλλαζουν αυτην την αποφαση τους και μαλιστα στηριζονται σαυτην και την λενε στην Βουλη των Σκοπιων ,ολοι μας πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι γιαυτην την επιτυχια. Φυσικα ολοι εκτος απο τους μικροψυχους και τους κομματοφρουρους. Μη ξεχναμε οτι με αφετηρια αυτην την αποφαση και ”τα κρυμμενα μυστικα της” ξεκιναει την διαπραγματευση και η σημερινη κυβερνηση , πολλα στελεχη της οποιας αλλα υπεστηριζαν προ 3ετιας-μερικα μαλιστα πηγαν και σε συλλαλητηρια στα Σκοπια για συμπαρασταση των Σκοπιανων για την συνταγματικη τους ονομασια- . Ας μη κυνηγαμε την ουρα μας. Ως Ελληνες και κυριως ως Μακεδονες με Πελλα, Διον και Αιγές (Βεργινα),πρεπει να αναγκασουμε την κυβερνηση να στειλει ενα Μεταξικο ΟΧΙ στα Σκοπια γιαυτην την Ελληνικη και μονο Μακεδονια . Ας ονομασθουν Δημοκρατια του ΠΙΡΙΝ (επαρχιας της Βουλγαριας ) ,η, Δημοκρατια της Νοτιοσλαβιας, η, Δημοκρατια της Κεντρικης Βαλκανικης και σε ”οποιον αρεσουμε”, αλλοιως δεν θα μπορεσουμε. Υ.Γ. Οσο για τον ορισμο ”του Καραμανλισμου” θα χρειασθουν πολλα ,αλλα με λιγα ,ειναι τροπος σκεψεως και κυβερνητικες πραξεις, με λιγα λογια και περισσοτερα εργα ,αλλα και κυριως με το προσωπικο παραδειγμα καθως κυβερνησε την Ελλαδα απο το 1955 μεχρι το 2009 εικοσι(20) συνολικα χρονια εξασφαλιζοντας τις περισσοτερες εθνικες επιτυχιες. Περαν αυτων ουδεν.

          • Κάτι έχεις καταλάβει λάθος με το Βουκουρέστι κι έχεις κολλήσει σ’ αυτό. Η ελληνική γραμμή και στο Βουκουρέστι δεν ήταν άλλη απ’ αυτήν τής σύνθετης ονομασίας μα γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Ο ισχυρισμός “ο κ. Μαλλιας δεν ηταν στο Βουκουρεστι”, με το οποίο έχεις πάθει ψύχωση, είναι τουλάχιστον αστείος, διότι αφορά διπλωμάτη καριέρας εν ενεργεία (τότε)! Έπρεπε να είναι παρών για να ξέρει τι γίνεται; Τίποτε δεν ανετράπη στο Βουκουρέστι, μα απολύτως τίποτε.

            Ο “ορισμός” τού “καραμανλισμού”, ως αναμενόμενον, είναι τουλάχιστον αστείος, διότι απλούστατα η λέξη δεν έχει νόημα.

            Αν κατάλαβα καλά, τελικά διαφωνείς με το να δοθεί το όνομα τής Μακεδονίας, απλό ή σύνθετο, όπως και παράγωγό του στα Σκόπια, όπως προέβλεπε η απόφαση αρχηγών κομμάτων τού 1992, η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε κι επισήμως καταργήθηκε από τον Κωστάκη Καραμανλή το 2007.

          • Τι έγινε το 2008 στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια -Η εθνική γραμμή Καραμανλή

            Για διάβασε αυτό προσεκτικά και πες μου τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις σχετικά την ελληνική θέση για το θέμα των Σκοπίων, ήτοι «Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».

  2. Ειναι ποτε δυνατον ενας Καραμανλης να καταργησει τον αειμνηστο -θειο του- Καραμανλη ;;;. Ουδεποτε οι Καραμανληδες ειναι πατροκτονοι. Αλλοι το 2009 εγιναν πατροκτονοι με το να φερουν το Δ.Ν.Τ στην Ελλαδα , που εβδελυσετο ο μακαριτης πατηρ Ανδρεας Παπανδρεου. Αχ αυτη η Ιστορια που δεν ξαναγραφεται ,οταν μαλιστα οι περισσοτεροι την ζησαμε και την ψηλαφησαμε σαν τον απιστο και πιστο μετα Αγιο Αποστολο Θωμα. Αλλα τι λεγεται ”ου με πεισεις κ’αν με πεισεις”. Υ.Γ. Η Μακεδονια ειναι μια και ειναι Ελληνικη . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Και τωρα και αυριο -ημερα των συλλαλητηριων- και παντοτε. Να εισαι καλα.

    • Λυπούμαι που σού χάλασα την ιδανική εικόνα, που είχες για τούς Καραμανλήδες, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα.

      • Δεν θα ειστε ο πρωτος που θα βγειτε στους δρομους -οταν- και μαλλον- θα χρειασθει- ,οπως βγηκαν πολλοι αρνηται του παππου Καραμανλη το 1974 . Παντως και εσεις δεν εχετε μεν την ιδανικη αλλα καποια πολυ καλη εικονα εχετε γιαυτους απο τα εργα τους, το παραδειγμα και τον πατριωτισμο τους. Οσο για τα γεγονοτα των πρωτοσεληδων των εφημεριδων και των δηλωσεων των ανταγωνιστων πολιτικων και των παραπολιτικων ”μη τα δενετε κομπο”. Παντα να αμφιβαλλετε και να ρωτατε πολλους ,που τα εζησαν κιολας.

        • Πάλι αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις, ενώ σού απέδειξα ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα νομίζεις.

          Συγκεχυμένο και το σχόλιό σου. Δεν βγάζω άκρη. Σ’ αφήνω μόνο σου στον πόνο σου για τούς Καραμανλήδες. Μια φτωχή οικογένεια από τις Σέρρες, που πλούτισε με την πολιτική, τού “εθνάρχη” συμπεριλαμβανομένου.

          Για ποια πρωτοσέλιδα εφημερίδων και τρίχες κατσαρές μιλάς;

          Το Ζήτημα του Ονόματος της ΠΓΔΜ (επίσημη ιστοσελίδα ΥΠΕΞ):

          “Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή”

          Μήπως θέλεις να σού παραθέσω και τα πρακτικά τής Βουλής από τις προγραμματικές δηλώσεις τού Σεπτεμβρίου 2007;

          • Πολλους βολευει η αποψη σας ,αλλα την πραγματικη αληθεια την γνωριζει ο πρωταγωνιστης και αρκετοι οψιμοι υπερασπιστες -κυριως -απο τους Αν.Ελ , που ομιλουν για συνθετη ονομασια -απλως- εναντι ολων. Καποτε θα δοθει και μεταφρασμενη η Συμφωνια του Βουκουρεστιου ,με τα συμπερασματα της. Ως τοτε ο,τι βολευει στον καθενα και η αληθεια -οπως τις περισσοτερες φορες -στον Καιαδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα