Αμανατίδης: Περισσότερες από 140 χώρες εκφωνούν τη FYROM ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η χώρα μας αποδέχθηκε την είσοδό της σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς με αυτήν την ονομασία»

Τις δηλώσεις του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, που φωτογράφιζαν λύση στο Σκοπιανό ζήτημα, στην οποία θα περιέχεται ο όρος «Μακεδονία», σχολίασε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Η χώρα μας αποδέχθηκε την είσοδο της FYROM σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς με την ονομασία που περιέχει την ονομασία Μακεδονία. Είναι ένα γεγονός ότι πλέον των 140 χωρών συναλλάσσονται και εκφωνούνται ο ένας με τον άλλον με τη συνταγματική ονομασία της FYROM», επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ.

Τόνισε επίσης ότι στόχος της Ελλάδας είναι μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων, δηλαδή που θα χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ όσο και στο εξωτερικό, αλλά και η απαλοιφή των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων.

Στάθηκε επίσης και στο ότι υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική διπλωματία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ακόμα τις «κόκκινες γραμμές» της. «Αυτό που σε πρώτη φάση είναι να γίνει, είναι να συμφωνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Έχει σημασία ποιος μιλάει, πώς μιλάει, πότε γίνονται οι προτάσεις, ποιες είναι οι δυσκολίες και πώς θα λύνονται. Τώρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχει μεγάλη βιασύνη σε όσα ακούγονται», διευκρίνισε ο κ. Αμανατίδης.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών προσέθεσε πως από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κρατά την εμπιστοσύνη που έχει εκφράσει στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και στη δέσμευσή του ότι θα δεχτεί λύση που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και απολαμβάνει ευρεία συναίνεση.

Τέλος, όσον αφορά τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει η ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επισήμανε πως η κυβέρνηση πάντα λαμβάνει υπόψη της την Εκκλησία, αλλά διατηρεί την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση.

newsbeast.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αμανατίδη, πότε θα καταλάβεις εσύ και το σινάφι σου ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να πάρουν τον “μακεδοσνισμό” μόνον από εμάς κι από κανέναν άλλον;

    Το 1945, η Γερμανία χωρίστηκε σε δύο κράτη την Δυτική (BRD) και την Ανατολική (DDR). Όλες οι χώρες τού κόσμου, τού ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα Σκόπια, ανεγνώρισαν την Αν. Γερμανία, εκτός από την Δυτική, η οποία στο Σύνταγμά της την ονόμαζε έδαφός της υπό σοβιετική κατοχή. Όταν κατέρρευσε το Παραπέτασμα (1998), η Δυτική Γερμανία (BRD) ενσωμάτωσε την Ανατολική (DDR), χωρίς δημοψηφίσματα και άλλα τερτίπια. Θυμάται σήμερα κανείς την DDR;

  2. Ζηταμε απο τον κ. Αμανατιδη να γνωριζει την Ευρωπαικη Ιστορια . Εδω την Ελληνικη δεν γνωριζει απο το 1991 και μετα ,γιατι αυτη η Ιστορια ειναι πανω απο δεκα μνημονια σε σελιδες με προτασεις και αντιπροτασεις . Πηγε απ’ευθειας στο 1993 με την εισδοχη στον ΟΗΕ ως ΦΥΡΟΜ – το γνωριζει πως δεν μπορουσε να αποκλεισθει η ειδοχη τους- και εκτοτε σε κανενα αλλον Διεθνη Οργανισμο δεν μπηκε με αλλη ονομασια, ασχετως αν την ανεγνωρισαν μικρες και μεγαλες δυναμεις με το ονομα με το οποιο αυτοαποκαλουνται. Αν απο τοτε ειχε λυθει γιατι κανουμε τωρα συνομιλιες και δεν την αναγνωριζουμε και εμεις ,οπως τα αλλα κρατη. Αυτο ειναι το προικειμενο,η, οτι θα ξεχασουμε εμεις οριστικα την Μακεδονια με τον πολιτισμο και την Ιστορια της , που απο το 335 π.Χ μεχρι το 168 π.Χ ηταν μονο Ελληνικη, για να γινει Ελληνορωμαικη μεχρι το 1453 και απο το 1821 Ελληνικη ,χωρις τις αλησμονητες πατριδες του Μαναστηριου ,του Αργυροκαστρου, της Ανατολικης Ρωμυλιας, της Ανατολικης Θρακης και της μισης Μ.Ασιας. Απλως και αυτος και πολυ αλλοι εκτιθενται πατριωτικως ,ενω θα μπορουσαν να μη το βαφτιζουν Γιαννη το μωρο που δεν γεννηθηκε ακομη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα