Τροπολογία στο παρά 5′: Εξαιρούν τα μέλη του ΤΧΣ από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες [έγγραφο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«ΝΤΡΟΠΗ» ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση απαλλάσσει τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Η νομοτεχνική βελτίωση κατετέθη το βράδυ της Παρασκευής στο άρθρο 380 του πολυνομοσχεδίου από τον υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αρχικά στο πολυνομοσχέδιο ορίζονταν ρητά ότι υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες έχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, των οργάνων διοίκησης των θυγατρικών του εταιρειών κλπ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ. Ωστόσο, με την νέα προσθήκη προβλέπεται εξαίρεση ειδικά για τα στελέχη του ΤΧΣ. «Στην παρ. 15 του άρθρου 380 η φράση “των άμεσων θυγατρικών της” αντικαθίσταται με τη φράση “των άμεσων θυγατρικών της πλην του ΤΧΣ”».

Το ζήτημα ανέδειξε λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι την ώρα που «χτυπά» τους δικαστές για να έχουν δημόσια Πόθεν Έσχες, προωθεί ρύθμιση εξαίρεσης των μελών του ΤΧΣ. «Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο», κατέληξε.

«Λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση , ο κ Τσακαλώτος με νομοτεχνική βελτίωση εξαιρεί τα μέλη του ΤΧΣ απο την υποβολή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Έχουν κάτι να φοβηθούν κ τους καλύπτει η κυβέρνηση; ΝΤΡΟΠΗ!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: Τροπολογία στο παρά 5′: Εξαιρούν τα μέλη του ΤΧΣ από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες [έγγραφο] | iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρουνται οι πολιτες -μελη του ΤΧΣ- και δεν εξαιρουνται οι ισοβιοι δικαστες και ολοι οι αλλοι κρατικοι λειτουργοι. Καποιον λακκο εχει η φαβα. Τουλαχιστον να μας το εξηγησουν πληρως . Μια -ισως η μονη – εκδοχη ειναι οτι , αυτα τα μελη του ΤΧΣ δεν θελουν να γινουν γνωστα τα προσωπικα τους στοιχεια στο ηλεκτρονικο αρχειο ,για να μη τα κλεψουν οι χακερς, πραγμα που φοβουνται και οι δικαστες ,αλλα γιαυτους δεν υπαρχει η σημερινη μεριμνα, η οποια για τα μελη του ΤΧΣ, μαλλον παρηγγελθη απο την ΤΡΟΙΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα