Η εξαγορά του Λιλλήκα και η ατάκα του Ρίγκαν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μονοπωλεί την προεκλογική επικαιρότητα η ιστορία του Γιώργου Λιλλήκα με την καταγγελία του για απόπειρα εξαγοράς του, με την οποία δεν ασχολήθηκα τις προηγούμενες μέρες σε μια απέλπιδα, όπως αποδεικνύεται, προσπάθεια να διατηρήσουμε τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι κάποια προσχήματα σοβαρότητας.  Αλλά η ιστορία συνεχίζεται με διαστάσεις φαρσοκωμωδίας πλέον. 
Το πιο αστείο είναι να ακούς τους εκπροσώπους των υποψηφίων Αναστασιάδη και Μαλά να τοποθετούνται. Αυτή η απόπειρα εξαγοράς του Λιλλήκα, λένε, «οδηγεί στον πάτο την πολιτική μας ζωή» και «αυτές οι πρακτικές πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και εκφυλίζουν την πολιτική μας ζωή» και «αλίμονο αν επιτραπεί η πολιτική ζωή του τόπου να διολισθήσει προς τέτοιες κατευθύνσεις». Τέτοια κραυγαλέα ανέκδοτα ακούμε αυτές τις μέρες!

Κι όταν προχτές έθεταν άλλοι το ζήτημα των δηλώσεων Αναστασιάδη για την ΑΟΖ «της παρανόμου οντότητας», οι εκπρόσωποί του έλεγαν: Μα, γιατί ασχολείστε με ένα ανύπαρκτο θέμα ενώ έχουμε τόσο σοβαρές καταγγελίες από τον κ. Λιλλήκα, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία; Μια φαρσοκωμωδία με τα όλα της. Με πρωταγωνιστή και παραγωγό αυτόν που όσοι σήμερα ενθαρρύνουν και παρουσιάζουν ως ένα σοβαρό πολιτικό και γι΄ αυτό πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτά που καταγγέλλει, είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να τον δουν ζωγραφιστό όταν αναπτύσσει τις θέσεις του στο Κυπριακό και τον λούζουν με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα. Όχι γιατί τώρα λαμβάνουν πράγματι σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες του, αλλά γιατί η συμπεριφορά του βολεύει να πλήξουν τον άλλο υποψήφιο, τον Νικόλα Παπαδόπουλο, που βλέπουν σαν απειλή. Ενώ τον Λιλλήκα δεν τον θεωρούν απειλή, θεωρούν ότι βολεύει τις αριθμητικές τους. Και ο Γιώργος Λιλλήκας, που τον ενδιαφέρει, λέει, μόνο το Κυπριακό και μόνο να μη συνεχιστούν οι πολιτικές ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που θεωρεί καταστροφικές, παίζει το παιχνίδι τους με την άνεση ενός παίκτη που χάνει το παιχνίδι και θέλει απλώς να εκδικηθεί τους υπόλοιπους. Αυτή είναι η πολιτική μας εμβέλεια. Πάντα κατώτερη των περιστάσεων.
Επί της ουσίας, όμως. Την Κυριακή στην Καθημερινή ο κ. Λιλλήκας είπε το εξής: «Άλλοι είναι εκείνοι που επιχείρησαν με ανταλλάγματα και συνδιαλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες να με πείσουν να αποσυρθώ.» Ακολούθησαν οι συζητήσεις, που ανέδειξαν την καταγγελία σε κορυφαίο ζήτημα, στη συνέχεια φωτογράφισε ότι η απόπειρα έγινε από το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου και χθες αποκάλυψε ότι η πρόταση προήλθε από φίλο του. «Είναι φιλικό μου πρόσωπο το οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα το οποίο δεν ανήκει στο πολιτικό προσωπικό», είπε. Και δεν θα κάνει καταγγελία στον Εισαγγελέα διότι, όπως είπε, «το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό και όχι ποινικό.» Αν όμως του πρότειναν χρηματισμό για να αποσυρθεί, είναι εξόχως ποινικό, δεν είναι πολιτικό. Και αν του πρότεινε χρήματα ένα φιλικό του πρόσωπο το οποίο εκτιμά ιδιαίτερα, πόσο φιλικό είναι που δεν ξέρει ότι ο φίλος του δεν χρηματίζεται;
Αν του πρότειναν υπουργείο, είναι ΜΗ θέμα, διότι όλοι ξέρουμε ότι αυτές οι συναλλαγές έγιναν και θα γίνονται και δεν αποτελούν καμιά καινούργια ιδιαιτερότητα, για να μας απασχολεί πέραν της ανεκδοτολογικής της αξίας. Εξάλλου, όλοι οι δημοσιογράφοι ξέρουμε πεντέξι πολιτικούς και πολιτικάντηδες που έχουν προτάσεις για υπουργεία από πολλούς υποψηφίους. Πολλοί περιμένουν να γίνουν υπουργοί Εξωτερικών, άλλοι Άμυνας κι άλλοι Επίτροποι στην ΕΕ. Προπάντων, όμως, ξέρω και πολλά άλλα φιλικά πρόσωπα του κ. Λιλλήκα που συζητούσαν μαζί του και μεσολαβούσαν σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να συμμαχήσει με τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου και να μη διασπαστεί το μέτωπο. Αρκετοί μάλιστα από γνήσιο ενδιαφέρον για τον ίδιο, για να μη μείνει μόνος αφού οι υπόλοιποι συμφώνησαν. Και προφανώς ουδείς από αυτούς ανέμενε ότι ο φίλος τους θα χρησιμοποιήσει το ενδιαφέρον τους για να δώσει τροφή σε αυτούς που θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους, κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος τους για την πορεία του Κυπριακού. Να, όμως, που αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι είχε δίκαιο ο χολιγουντιανός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, που το 1977 είπε: Λένε ότι η πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Έχω διαπιστώσει ότι έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο.

Φιλελεύθερος
infognomon
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα