Δήλωση των 8 Τούρκων αξιωματικών: Από ικέτες, οιονεί όμηροι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Την δική τους θέση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις γνωστοποιούν σε κοινή δήλωσή τους οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Στη δήλωση τους, που απέστειλαν στην εφημερίδα «Καθημερινή», οι οκτώ Τούρκοι μέσω των δικηγόρων τους Χρίστου Μυλωνόπουλου και Όμηρου Ζέλιου, σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «έχουν κάθε διάθεση να δείξουν κατανόηση στη συνθετότητα του προβλήματός τους καθώς και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί αυτοί και οι οικογένειές τους».

Αναλυτικά, η δήλωση των 8 αξιωματικών, δια μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη απόφαση της εκ νέου κράτησης του ενός εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών είναι προφανώς παράνομη για πολλαπλούς λόγους, όπως άλλωστε και αυτή των υπολοίπων 7.  

Παρά ταύτα και οι 8 έχουν κάθε διάθεση να δείξουν κατανόηση στη συνθετότητα του προβλήματός τους, καθώς και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί αυτοί και οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς όμως, διάφοροι φόβοι που είχαν εκφραστεί στο παρελθόν, φαίνεται να επιβεβαιώνονται, ιδιαιτέρως μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αφού σταδιακά καθίστανται από «ικέτες», οιονεί «όμηροι».

Επισημαίνουν, για μια ακόμα φορά, ότι είναι αθώοι -κάτι το οποίο άλλωστε έχει κριθεί παρεμπιπτόντως και από τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, ο οποίος τόνισε ότι οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν ήταν παντελώς αόριστες και αθεμελίωτες- ενώ επαναλαμβάνουν ότι έχουν στοχοποιηθεί εξαιτίας μιας κακής συγκυρίας και όχι βάσει στοιχείων.

Λυπούνται που η περιπέτειά τους γίνεται αντικείμενο πολιτικών και διπλωματικών αντιπαραθέσεων και στις δύο χώρες, παρά το γεγονός ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτές των υπολοίπων συναδέλφων τους Αξιωματικών του ΝΑΤΟ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Πηγή: Δήλωση των 8 Τούρκων αξιωματικών: Από ικέτες, οιονεί όμηροι | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα