Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Απόπειρα πραξικοπήματος» η υπόθεση του τραπεζίτη Ατίλα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέες βολές κατά της Ουάσιγκτον, με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη από αμερικανικό δικαστήριο του Τούρκου τραπεζίτη Μεχμέτ Ατίλα, εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για «πολιτική απόπειρα πραξικοπήματος», αλλά και για κοινή προσπάθεια από τη CIA, το FBI και το δίκτυο Γκιουλέν να υπονομεύσουν την Αγκυρα. «Αλλά δεν θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε.

Οι σημερινές δηλώσεις Ερντογάν έρχονται σε συνέχεια πρόσφατων τοποθετήσεων του Τούρκου αντιπροέδρου, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος, σχολιάζοντας την καταδίκη Ατίλα, είχε κάνει λόγο για απόφαση που «δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Τουρκία και αντιβαίνει στη διεθνή νομοθεσία, έχει επιφέρει μεγάλη βλάβη στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενδέχεται να έχει αρνητική επίδραση σε όλες τις μελλοντικές επιχειρήσεις».

Ο 47χρονος Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank, είχε καταδικαστεί την περασμένη Τετάρτη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, για πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για τη συγκεκριμένη τραπεζική απάτη, όπως και για συνωμοσία με στόχο την παραβίαση του νόμου για την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο Ιράν, σε μια υπόθεση που έχει κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα