Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, μετά από συνεχείς αναβολές, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η δίκη 9 από τους 12 φοιτητές που στις 10 Οκτ. 2011 κράτησαν έγκλειστους για δώδεκα ώρες (από το μεσημέρι μέχρι τις 2 πμ) 17 καθηγητές του Τμήματος Φυσικής του Παν. Κρήτης.

Δεν αποκλείεται στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, η δίκη να ξανααναβληθεί.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2013 επρόκειτο να διεξαχθεί για πρώτη φορά η δίκη, ο κ. Τσίπρας, αρχηγός, τότε, του μικρού Συριζα, θεώρησε καλό να δικαιώσει τους καταληψίες φοιτητές που κράτησαν ομήρους τους καθηγητές τους.

Είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας χαρακτηριστικά:

«”Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται  άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο: να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος μετά τις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011. Η νέα γενιά, που τόσα  υφίσταται στην Μνημονιακή περίοδο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπλέον με τιμωρητική διάθεση. Στο πρόσωπο των εννιά νέων, φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, στηρίζουμε τη νέα γενιά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο, την ίδια τη Δημοκρατία.»

Ποια ήταν, λοιπόν,  η δημοκρατία των καταληψιών, που υποστήριζε ο κ. Τσίπρας;

Ζητούσαν απο τους καθηγητές τους που κρατούσαν ομήρους να δεσμευτούν ότι θα επαναλάμβαναν τις εξετάσεις, κάτι που απαγορευόταν δια νόμου. Θα παρανομούσαν, δηλαδή, και δεν ήθελαν.

Αλλά, ούτε οι φοιτητές, ούτε και ο κ. Τσίπρας καταλάβαιναν από τέτοια.

Επειδή, τώρα, και μάλιστα με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό, με την ενδεχόμενη διεξαγωγή της δίκης της  δίκης που αναβλήθηκε, θα ακουστούν πολλά υπέρ των καταληψιών και κατά των καθηγητών, ας γνωρίζουμε τα πραγματικά γεγονότα.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Φυσικής, μετά τη δήλωση Τσίπρα, είχε αντιδράσει.

Με δύο λόγια έλεγαν πως το νόμο εφήρμοζαν με όσα έκαναν. Ας άλλαζε ο νόμος και θα ανακοίνωναν και νέα εξεταστική.

Αλλά αυτά στην Ελλάδα είναι λεπτομέρειες.

Νόμος είναι το δίκαιο του καταληψία.

Ο τραμπουκισμός, η μαφιόζικη ομηρία 17 καθηγητών για να εκδώσουν εκβιαστικά μια παράνομη και αντιπαιδαγωγική απόφαση, βαπτίσθηκαν από τον κ. Τσίπρα «Δημοκρατία».

Τότε, δεν τον γνωρίζαμε. Τώρα τον μάθαμε. Και αυτόν και την αντίληψή του για τη δημοκρατία.

Η δίκη πρέπει να διεξαχθεί και ο νόμος να εφαρμοστεί.

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δικη θα διεξαχθει και αποφαση θα βγει ,αλλα μετα παρελευση 6ετιας απο το αδικημα ,κατα πασαν πιθανοτητα, αν δεν ειναι αθωωτικη,- με την ρητη μεταμελεια των κατηγορουμενων και την κατανοηση της μετεφηβικης συμπεριφορας τους και απο τους ”εγκλεισμενους” τοτε καθηγητες-, θα εχει ανεπαισθητες ποινικες συνεπειες στους κατηγορουμενους. Το κρατος χρονια τωρα δεν θελει να επιβληθει και οταν καθυστερει ,με την περιρρεουσα ατμοσφαιρα εναντιον του, δικαιολογει και λησμονει ,παρα την βεβαιοτητα υποτροπιασεως εκ του παραδειγματισμου και μονο τετοιων καταστασεων.

  2. Εδώ έχουμε υπουργό (κρίμα, γιατί θεωρούσα ότι ήταν εξαίρεση στον κανόνα της συριζαϊκής κομματουργίας) που ανήγαγε την υπόθεση της επίσκεψης ερντογκάν, σε επίπεδο τηλεθέασης αθλητικού τηλεπαιχνιδιού.

    Αυτοί που κυβερνάνε είναι ικανοί αν στραβοκαταπιούν το πρωί με τον καφέ τους να εγκαλέσουν την γλωσσοφαγιά της δεξιάς.
    Έφτασαν σε σημείο να θεωρείται …προβληματική η κριτική στην κυβέρνηση.
    Σε λίγο η μόνη έντιμη άποψη θα είναι η συμπολιτευόμενη.

    Δεν είμαστε με τα καλά μας σε τούτο τον τόπο.
    Ούτε φυσικά είναι τυχαία η επιβαλλόμενη μιζέρια και κακομοιριά ενώ η ήσσονα προσπάθεια και ο κομματισμός ή ο φθόνος επιβραβεύονται συστηματικά και εις βάρος της κοινωνίας.

    • Κάνετε λάθος.

      Είμαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ στα καλά μας. Αυτούς ήθελαν, αυτούς έχουν.

      Ο ιδεολογικός καρκίνος της αριστεράς κάνει κουμάντο εδώ και 40 χρόνια και είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ.

      Απλά δείτε γύρω σας τι γίνεται, στον κύκλο σας κλπ.

      • Αφου απετελεσε συγκοινωνουν δοχειον και το δεξιον κομμα των ΑνΕλ ,πως να διαλυθει η ιδεολογικη παντοκρατορια, ο κρατισμος και ο διεθνισμος της Αριστερας, μετα την οικονομικη κριση μαλιστα , η οποια σημειωτεον , χωρις την θεωρια του Μαρξ και τον Λενινιστικο-Σταλινιστικο κυβερνητισμο καταφερε εδω και τρια χρονια να φερει την ”ισοτητα΄΄ στις αποδοχες των Ελληνων ,ταλαντουχων-μορφωμενων και μη, οι οποιοι μαλιστα καταχαιρονται και τις ”φημισμενες” κομμουνιστικες ουρες για το ”οποιο κοινωνικο μερισμα”. Ομως ειναι στις τελευταιες αναλαμπες της ,γιατι , κατα την παροιμια- απο το αγκαθι βγαινει ροδο και το ροδο εδω ειναι οτι, ολοκληρη η σημερινη κυβερνωσα Αριστερα , με τους Αν.Ελ, εγινε υπερμαχος της Ευρωπαικης Ενωσεως και η Ελλαδα θα παραμεινει και στον σκληρο πυρηνα της . Αυτο δεν ειναι η μεγαλυτερη νικη της δεξιας πολιτικης, την οποιαν ουτε ο ιδρυτης της Νεας Δημοκρατισας και πρωτεργατης της εισοδου μας στην τοτε ΕΟΚ ,αειμνηστος Καραμανλης ,δεν μπορουσε να φαντασθει απο την Αριστερα σε τρια μολις χρονια, ενω το ΠΑΣΟΚ χρειαστηκε 12 χρονια για να δεχθει την Ευρωπαικη ιδεα ,οταν ψηφισε την Συνθηκη της ελευθερας οικονομιας του Μααστριχτ;;;. Αφηστε που αυτη η Αριστερα ,οπως και το ΠΑΣΟΚ, δεχθηκε ολες τις επιλογες της ”κατηραμενης ” Δεξιας απο το 1952 μεχρι το 2015 και μαλιστα συναλλασεται ”υποτακτικα” με τον καλουμενο διεθνη παραγοντα , που τωρα εκπροσωπειται απο τον ”διαβολικο” κ. ΤΡΑΜΠ Για να σκεφθουμε ομως τι ηταν αυτη η Αριστερα απο το 2010 μεχρι το 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα