Γρίφος με έγγραφο της αστυνομίας προς το Δημοκρίτειο για τα περί τουρκικής μειονότητας -Το πήραν πίσω

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αντιδράσεις για έγγραφο της αστυνομίας προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο (Φωτογραφία: paratiritis)

Εναν γρίφο αποτελεί το έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητώντας τα πλήρη στοιχεία όσων ασχολούνται με τα περί τουρκικής μειονότητας.

Η αστυνομία ανακάλεσε το εν λόγω έγγραφο και διέταξε να διενεργηθεί έρευνα για το θέμα, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, που ζήτησε διευκρινήσεις.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής έστειλε το επίμαχο έγγραφο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις 30 Νοεμβρίου. Με αυτό, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, ζητούσε τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού που το επιστημονικό αντικείμενό του σχετίζεται με τη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα».

Ομως, το πρόβλημα ήταν πως επρόκειτο για λανθασμένη διατύπωση, σύμφωνα με πηγές της Πρυτανείας που επικαλείται ο ΣΚΑΪ. Το ζήτημα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αφορά έρευνα που ξεκίνησε έπειτα από μήνυση της Χρυσής Αυγής επειδή στο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ το καλοκαίρι ακούστηκε η φράση «τουρκική μειονότητα» και η εισαγγελία ζητούσε έναν καθηγητή που να γνωρίζει το αντικείμενο, για να γνωματεύσει επί του ζητήματος.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι είναι σε επικοινωνία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, για να δοθούν διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο έγγραφο, καθώς «όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες».

Στην ίδια ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο διαβεβαίωσε την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι «η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».

Επειτα από όλα αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε την ανάκληση του εγγράφου και διέταξε τη διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Πηγή: Γρίφος με έγγραφο της αστυνομίας προς το Δημοκρίτειο για τα περί τουρκικής μειονότητας -Το πήραν πίσω | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Αγνοια μητηρ παθηματων” τοσο, για τον κ. Διοικητη του Τμηματος Ασφαλειας Κομοτηνης, που θα μπορουσε να εισηγηθει την αποστολη εγγραφου ,με τετοιο περιεχομενο στην προισταμενη του Αρχη και γιατι οχι στην Εισαγγελικη, αντι της δικης του απ’ευθειας με το Πανεπιστημιο αλληλογραφιας, για ενα τετοιο ειδικου χειρισμου θεμα, οσο και για την Πρυτανεια του Δημοκριτειου , που εδωσε αυτο το εγγραφο στην δημοσιοτητα ,για να δημιουργηθουν αυτες και αλλες εντυπωσεις , αντι να κινηθει για σιωπηλη ανακληση του, λογω ακριβως της διεθνους εμπλοκης. Κατα τα αλλα το Κρατος εκσυγχρονιζεται , αλλα δεν σοβαρευεται, ισως απο ελλειψη εμπειρων στελεχων , που γνωριζουν μονο διοικηση και οχι μονο ηλεκτρονικους υπολογιστες. Τουλαχιστον ας μη επαναληφθουν τετοια περιστατικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα