Κάτι γίνεται στο Σκοπιανό – Κρίσιμα γεγονότα εξελίσσονται στην ενδοχώρα της Ελλάδας

5/12/17 | 3 σχόλια | 13 απαντήσεις | 1,077 εμφανίσεις

(Φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

«Πολύ νερό τρέχει στα Σκόπια κάτω από τις γέφυρες του Βαρδάρη και χύνεται στον Θερμαϊκό μπροστά στη Θεσσαλονίκη», σημείωνε ένα πρόσφατο άρθρο μας. Πολύ περισσότερο νερό κατέβασε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και αλλάζει άρδην το τοπίο.

Συγκεκριμένα:

1ον Ο πρωθιερέας του «μακεδονισμού» και του εξαρχαϊσμού Νίκολα Γκρούεφσκι ανήγγειλε πριν από λίγες μέρες ότι παραιτείται από την ηγεσία του εθνικιστικού ΒΜΡΟ-DNME και Έκτακτο Συνέδριο θα εκλέξει τον διάδοχό του μετά το Βατερλό του την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 οπότε κατά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών το ΒΜΡΟ-DPMNE έχασε 51 από τους 56 δήμους που κατείχε έως τις 15 Οκτωβρίου, σε σύνολο 81. Αντίθετα, το κόμμα SDSM του σημερινού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, που κυβερνά από την άνοιξη σε συνασπισμό με τα κόμματα των Αλβανών, κέρδισε 57 Δήμους ενώ είχε μόνον τέσσερις! Τα τέσσερα αλβανικά κόμματα επικράτησαν σε δεκατέσσερις δήμους. Σε τρεις δήμους εξελέγησαν ανεξάρτητοι, ενώ στον Δήμο Τσένταρ Ζούπα σάρωσε από τον πρώτο γύρο με 70,48% το Δημοκρατικό Κόμμα των Τούρκων.


(Φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

2ον Αναφερόμενος σε συμφωνία με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε την Παρασκευή 1/12/2017: «Δεν φοβάμαι να χάσω την εξουσία αν αυτό είναι το τίμημα για να προβεί η χώρα σε γενναίες αποφάσεις. Μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι τώρα με τη στάση του ΒΜΡΟ-DNME σχετικά με την ονομασία».

3ον Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών καθηγητής Νίκος Κοτζιάς δήλωσε στην εφημερίδα Έθνοςτην Κυριακή 3/12/2017: «Όλοι οι συνομιλητές μας κατανοούν πως οι δύο πλευρές πρέπει να αποδεχθούν έναν έντιμο συμβιβασμό. Να λειτουργήσουν στη βάση της συναίνεσης με αρχές. Αυτό αφορά και εκείνους τους Ευρωπαίους που στο παρελθόν δημιουργούσαν στην ηγεσία της φίλης χώρας τις αυταπάτες ότι ο δρόμος για την ένταξη στην ΕΕ και αλλού μπορεί να ανοίξει χωρίς συμβιβασμούς.

»Οι γείτονές μας πίστεψαν ότι μπορούσαν να προχωρήσουν στην ένταξη χωρίς συμφωνία μαζί μας –κάτι το αδύνατον–, ενώ κάποιοι δικοί μας πίστεψαν την αυταπάτη ότι η αδράνεια στην εξωτερική πολιτική είναι όπλο».

4ον Τέσσερις ημέρες ενωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον, όπου προφανώς συζήτησε έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα, και δήλωσε: «Κλειδί για μια βιώσιμη λύση στο ζήτημα της ονομασίας είναι να αντιμετωπισθούν οι φόβοι των δυο πλευρών χωρίς νικητές και ηττημένους. Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αξιοποιήσουμε. Θεωρούμε την Ελλάδα εν δυνάμει στρατηγικό σύμμαχό μας». Στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Ντιμιτρόφ μετέσχε στο συνέδριο του οργανισμού Atlantic Council μαζί με τους ομολόγους του της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου, Κοσοβάρους πολιτικούς, στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Αμερικανούς γερουσιαστές για «αντιμετώπιση των προκλήσεων στα Δυτικά Βαλκάνια», όπου ενδημεί η αστάθεια και η επιρροή της Ρωσίας. Η Ελλάδα δεν μετέσχε αλλά θεωρείται το θεμέλιο και η μόνη ικανή δύναμη για τη σταθερότητα του γεωπολιτικού χώρου που ενδιαφέρει έντονα τις Ην. Πολιτείες. Γι’ αυτό αποστέλλουν πρεσβευτή στα Σκόπια ή στα Τίρανα τον αναπληρωτή υφυπουργό των Εξωτερικών τους, αρμόδιο για την Ευρασία, Χόιτ Γι. Είναι ο μόνος που –«με το πιστόλι στο χέρι», την περασμένη Άνοιξη– εξανάγκασε σε συμβιβασμό τους πολιτικούς στις δύο χώρες όπου οι Ευρωπαίοι είχαν αποτύχει παταγωδώς.

5ον Δεν είναι σύμπτωση προφανώς ότι μέσα Νοεμβρίου βρέθηκε στην Ουάσινγκτον και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δήλωσε σύμφωνος με μια μικτή ονομασία αλλά επισήμανε: «Το πρώτο που θέλω να πω είναι να προσέχουμε τον αλυτρωτισμό. Ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Δεν παίζουμε μαζί του. Δεν τον νομιμοποιούμε σήμερα γιατί αύριο θα τον πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά».

6ον Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να διεξαγάγει νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το όνομα με τους διαπραγματευτές Αθήνας-Σκοπίων στις Βρυξέλλες την προσεχή Κυριακή και Δευτέρα.


Μάθιου Νίμιτς (φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

7ον Στις 27 Νοεμβρίου η εφημερίδα Vecer, με τους περισσότερους αναγνώστες στο γειτονικό μας κράτος, ανέβασε στην ιστοσελίδα της τηλεοπτική δήλωση του πρώτου προέδρου της χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ ο οποίος στις 6 Μαρτίου 1992 διεκήρυσσε: «Είμαστε Σλάβοι. Ήλθαμε εδώ τον 6ο αιώνα μ.Χ. και δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες». Τη δήλωση είχε απαγορεύσει ο Γκρούεφσκι που θεωρούσε «προδότη» τον ιδρυτή της ανεξάρτητης χώρας. Δεν είναι ασφαλώς τυχαία η επαναφορά αυτή. Είχε προηγηθεί έναν μήνα νωρίτερα, στις 20 Οκτωβρίου 2017, ο καθηγητής Τάκι Φίτι, πρόεδρος της «Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών» ο οποίος κατά τον εορτασμό της πεντηκοστής επετείου από την ίδρυσή της, διακήρυξε: «Οι ρίζες της μακεδονικής-σλαβικής πολιτισμικής και πνευματικής συνέχειας βρίσκονται πολύ πίσω σε χρονικό βάθος αιώνων. Η αποστολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και τα ιστορικά γεγονότα επέτρεψαν στην Αχρίδα, με τη φημισμένη Λογοτεχνική Σχολή της, να αναδειχθεί ήδη από το δεύτερο μισό του 9ου αιώνα σε κέντρο της σλαβικής εκπαίδευσης και των διαφωτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες στη συνέχεια μεταδόθηκαν σε όλες τις σλαβικές χώρες. Η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας με τη χιλιετή της παρουσία συνέβαλε τα μέγιστα στην καλλιέργεια της παράδοσης του Αγίου Κλήμεντος και ολόκληρης της πνευματικής ζωής του μακεδονικού λαού. Έτσι, ο σλαβικός πολιτισμός με τις δικές του αξίες συνδέθηκε με άλλους πολιτισμούς που υπήρχαν εδώ και αιώνες σε αυτά τα εδάφη».

Εν τω μεταξύ στις 17 Νοεμβρίου 2017 ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε στη βουλγαρική τηλεόραση: «Δεν είμαστε μόνο φίλοι με τη Βουλγαρία, αλλά έχουμε γίνει σύμμαχοι. Μιλάμε γλώσσα που καταλαβαίνουμε όλοι μας».

8ον Η ώσμωση Σλαβομακεδόνων-Βουλγάρων σημείωσε θεαματικά όσο και ουσιώδη άλματα κατά το τελευταίο μόλις τετράμηνο. Στις 3 Αυγούστου φέτος, κοινή εθνική τους επέτειο του «Ίλιντεν», οι πρωθυπουργοί Μπόικο Μπορίσοφ και Ζόραν Ζάεφ υπέγραψαν στα Σκόπια την Συνθήκη Φιλίας, Συνεργασίας και Καλής Γειτονίας των δύο χωρών. Προβλέπει ότι οι δύο –σλαβικοί– λαοί έχουν κοινή ιστορία, κοινούς εθνικούς ήρωες και κοινές εθνικές επετείους τις οποίες θα εορτάζουν μαζί. Στις 17 Νοεμβρίου το Ινστιτούτο Πολιτικής Παΐσιι Χιλεντάρσκι οργάνωσε στην Στρώμνιτσα συνέδριο όπου παρουσιάσθηκε η έρευνα Βουλγαρία και Μακεδονία – Ανοχή στο δρόμο προς την Ευρώπη. Ομιλητής ήταν και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ που διατέλεσε δήμαρχος της Στρώμνιτσας. Σημειωτέον ότι ο Βούλγαρος αγιορείτης μοναχός Παΐσιος Χιλανδαρηνός, της Μονής Χιλανδαρίου, θεωρείται ο εθναπόστολος των Βουλγάρων. Μετά από έξι μέρες, στις 23 Νοεμβρίου, οι κυβερνήσεις Βουλγαρίας-Σκοπίων πραγματοποίησαν στη Στρώμνιτσα κοινή συνάντηση τονίζοντας ότι «αποτελεί συνέχεια καλού διαλόγου και εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών». Υπεγράφησαν νέες διμερείς συμφωνίες σε κρίσιμα θέματα.


Μπόικο Μπορίσοφ, Ζόραν Ζάεφ (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

9ον Με ψήφους 66 επί 67 παρόντων και με αποχή της αντιπολίτευσης η Βουλή των Σκοπίων ήρε τη βουλευτική ασυλία έξι βουλευτών του ΒΜΡΟ-DNME που η Γενική Εισαγγελία προτείνει να προφυλακισθούν. Μαζί με 30 ακόμη στελέχη και με τον αρχηγό της Αστυνομίας διώκονται επειδή στις 27 Απριλίου, επικεφαλής όχλου οπαδών τους, εισέβαλαν στη Βουλή, έδειραν κυβερνητικούς βουλευτές και διέλυσαν τη συνεδρίαση που επρόκειτο να εκλέξει –και αργότερα εξέλεξε– Αλβανό πρόεδρο της Βουλής. Παράλληλα η Γενική Εισαγγελία διερευνά τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες του Γκρούεφσκι και στενών συνεργατών του που κατηγορούνται για διαφθορά, εκβιασμούς και την παρακολούθηση χιλιάδων τηλεφώνων.

Μήπως ο Γκρούεφσκι παραιτείται με μυστικό αντάλλαγμα να μη διωχθεί ποινικά;

Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην πρόσφατη ιστορία των βαλκανικών χωρών που αποτελούν ζωτική ενδοχώρα της Ελλάδος.

Ν.Ι. Μέρτζος

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 3 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  ΣΑΝ says:

  Να μη εκφρασουμε καποια δυσαρεστη εκπληξη ,για τις δηλωσεις Ελληνων πρωην και νυν αξιωματουχων, δηλονοτι των κ.κ. Σαμαρα και Κοτζια, επι Αμερικανικου εδαφους -ο πρωτος- και επι Ελληνικου ο δευτερος , που ειναι οι εξης. ΣΑΜΑΡΑΣ” Συμφωνω με την μικτη ονομασια, αλλα το μονο που θελω ειναι να προσεξουμε τον αλυτρωτισμο,…. γιατι αυριο θα τον πληρωσουμε ολοι πολυ ακριβα”. ΚΟΤΖΙΑΣ” Οι γειτονες μας πιστεψαν οτι μπορουσαν να προχωρησουν στην ενταξη χωρις συμφωνια μαζι μας -κατι το αδυνατον-ενω καποιοι δικοι μας (ποιοι αραγε;;;) πιστεψαν την αυταπατη οτι η αδρανεια στην εξωτερικη πολιτικη ειναι οπλο”. Και η εκπληξη, γιατι, ο μεν κ. Σαμαρας ειχε αλλη γραμμη το 1992 , και γιαυτην την γραμμη του απεσυρε την εμπιστοσυνη του στην τοτε κυβερνηση της Ν.Δημοκρατιας , υπο τον αειμνηστον Κων/νο Μητσοτσακη και επακολουθησαν, οσα επακολουθησαν για 11 χρονια (1993-2004), ο δε κ. Κοτζιας , μετα την προσφατη επισκεψη του ανωτερου κυβερνητικου κλιμακιου υπο τον πρωθυπουργο κ. Τσιπρα στην Ουασιγκτων, επειγεται να εξασφαλισει Συμφωνια με τα Σκοπια , ενω μεχρι τωρα ακολουθουσε την αυταπατη της αδρανειας στην εξωτερικη πολιτικη. Αυτη ομως η αδρανης πολιτικη εδραζομενη στην ”εντειχισμενη” και ισχυουσα μεχρι τωρα, ομοφωνη αποφαση των ηγετων των 28 κρατων του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι τον Απριλιο του 2008 ,ειναι που ωριμασε και τους Σκοπιανους και τωρα επειγονται να εξασφαλισουν Συμφωνια,για εισοδο τους στο ΝΑΤΟ και αργοτερα στην Ευρωπαικη Ενωση. Δεν ειναι λοιπον αυταπατη η σκοπουμενη αδρανεια στην εξωτερικη πολιτικη, την οποιαν τηρουν μεταπολιτευτικως ολες οι Ελληνικες κυβερνησεις και δεν λυουν ουτε την υφαλοκρηπιδα ,ουτε την ΑΟΖ με την Τουρκια. Απλως περιμενουν τις καλυτερες συνθηκες , που και τωρα με την αυριανη επισκεψη του κ. Ερντογαν μπορει να δημιουργηθουν. Εν τελει δεν ειναι απιθανο να διακοπουν και οι επισπευδομενες τωρα συνομιλιες για το Σκοπιανο, οπως για το Κυπριακο, τον περασμενο Ιουλιο στην Ελβετια ,απο την απαιτηση μας να εγκαταλειψουν την Κυπρο οι 40.000 τουρκοι στρατιωτες και να παυσουν οι εγγυησεις , που αποφασισθηκαν με τις Συνθηκες Ζυριχης και Λονδινου το 1959. Να μη ”ψυχανεμισθουμε” οτι θα καταργηθει η ομοφωνη αποφαση του ΝΑΤΟ του 2008 στο Βουκουρεστι,- κατι που απο τοτε ”δεν χωνεψαν” ολες οι Αμερικανικες κυβερνησεις- και οτι θα δεχθουμε ενα ”εντιμο συμβιβασμο” και παλι κατα τις δηλωσεις του κ. Κοτζια;;;. Για να δουμε τι θα μας εξασφαλιζει αυτος ο εντιμος συμβιβασμος. Οπωσδηποτε παντως οτι ”δεν υπηρξε, ουτε υπαρχει Μακεδονικο εθνος και Μακεδονικη γλωσσα και οτι η Μακεδονια ειναι μια και ειναι Ελληνικη”, ειτε αρεσει ,ειτε δεν αρεσει στους Σκοπιανους και τους συμμαχους και εταιρους μας, αλλοιως να επανελθουμε στην αυταπατη της αδρανειας στην εξωτερικη μας πολιτικη γιαυτο το κεφαλαιωδες για την εθνικη υπαρξη μας θεμα. Χασαμε στα μνημονια , και μακαρι τον επομενο χρονο, να βγουμε. Να μη χασουμε και στο Σκοπιανο, γιατι αυτο το πα….. δεν μπορουμε να το βγαλουμε στον αιωνα τον απαντα ,περαν οτι θα υπαρξει αναταραχη στην Βορειο Ελλαδα. Για τους φιλιστορες .Δεν μας ωδηγησε η σπουδη του αειμνηστου Ελευθεριου Βενιζελου για επιλυση ολων των εθνικων θεματων( ή τωρα ,ή ποτε διεκηρυσσε) , χωρις σιωπηλη και εργωδη προετοιμασια ,οπως προ του 1940 , στις ακαιρες εκστρατειες στην Ουκρανια και κυριως την ελασσονα Ασια , απ’οπου οι φιλοι του Βενιζελου και οχι της Ελλαδος μας εγκατελειψαν ενας-ενας και μας εδιωξαν και μας αποτελειωσαν οι Τουρκοι του Κεμαλ.

  • 1.1
   Εξαχρείου says:

   α) Υπάρχει κάποια πηγή για την δήλωση Σαμαρά;

   β) “μη εκφρασουμε” => μηΝ εκφράσουμε, άλλως γίνεται χασμωδία. Δεν είναι τυχαίο, διότι πάντα έτσι το γράφεις.

   • 1.1.1
    ΣΑΝ says:

    Ανατρεξτε στις τοτε δημοσιευμενες δηλωσεις του και αν ειναι ταυτοσημες με τις προσφατες επι Αμερικανικου εδαφους, απολογουμαι.

    • 1.1.1.1
     Εξαχρείου says:

     “και αν ειναι ταυτοσημες με τις προσφατες επι Αμερικανικου εδαφους, απολογουμαι”

     Στο 1.1.2.2 παρατίθενται και δεν βλέπω να διαφέρουν σε τίποτε απ’ αυτά που πίστευε τότε. Σάς ζητήθηκε να παραθέσετε πηγή των δηλώσεων και μάλιστα δύο φορές. Ούτε πηγή είδαμε, ούτε … απολογία.

     • ΣΑΝ says:

      Πρωτον δεν υπαρχει 1.1.1.2 και δευτερον να τις παραθεσετε εσεις, αφου τις γνωριζετε απο το 1992.

     • Εξαχρείου says:

      Εγώ έγραψα 1.1.2.2.

      _____________________________________________________

      1.1.2.2
      Επισκέπτης says:
      December 6, 2017 at 6:14 pm

      «Το πρώτο που θέλω να πω, είναι να προσέχουμε με τον «αλυτρωτισμό»! Ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Το έχω τονίσει στους έξω. Το τονίζω πάντα και μέσα στη χώρα. Με τον αλυτρωτισμό δεν παίζουμε. Δεν τον νομιμοποιούμε σήμερα, γιατί θα το πληρώσουμε αύριο. Τώρα, η ονομασία που μου λες, «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία», πράγματι δεν συντηρεί ούτε αναπαράγει τον αλυτρωτισμό. Και γι’ αυτό τη θεωρώ σωστή. Και κυρίως σταθεροποιητική για την περιοχή. Και για τα ίδια τα Σκόπια…»

      Πηγή.

      Οι λέξεις μη ,μητε, ουδε, μηδε (έστω και άτονες) είναι συμπλεκτικοί παρατακτικοί σύνδεσμοι (§ 163). Το μην-μη είναι αρνητικό μόριο και όχι σύνδεσμος. Όρστα, αγράμματε.

      _____________________________________________________________

      Μόνον ένας ανθρωπάκος δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι μπορεί να κάνει λάθος. Επαναλαμβάνω ότι ζητώ (ζητούσα) πηγή για τις δηλώσεις Σαμαρά επί αμερικανικού εδάφους, που υποτίθεται ότι παρεκκλίνουν από την πολιτική που ακολούθησε το 1992. Παριστάνετε τον βλάκα, ή….

   • 1.1.2
    ΣΑΝ says:

    Παρελειψα το μη αντι μην. ΜΗ διοτι το μη ειναι ειναι αντωνυμια ,(μη ,μητε, ουδε, μηδε),ενω το μην ειναι αρνητικος συνδεσμος ( ου μην ,αλλα), γιαυτο και θα το συνεχισω, για να θυμομαστε και την γλωσσα των εφημεριδων, που καταργηθηκε με την καθιερωση της πλεριας Δημοτικης 1982. Παντως αν αποδειχθει οτι σφαλλω ,θα το διακοψω.

    • 1.1.2.1
     Εξαχρείου says:

     α) Πηγή για τις επί αμερικανικού εδάφους δηλώσεις του ζητώ. Πότε και πού είπε “Συμφωνω με την μικτη ονομασια,…”;

     β) Για μη – μην δεν ισχύουν αυτά που γράφετε

     https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BC%CE%B7

     http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?12550-%CE%BC%CE%B7-%E2%80%93-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AE-%CE%BC%CE%B7-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82

    • 1.1.2.2
     Επισκέπτης says:

     «Το πρώτο που θέλω να πω, είναι να προσέχουμε με τον «αλυτρωτισμό»! Ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Το έχω τονίσει στους έξω. Το τονίζω πάντα και μέσα στη χώρα. Με τον αλυτρωτισμό δεν παίζουμε. Δεν τον νομιμοποιούμε σήμερα, γιατί θα το πληρώσουμε αύριο. Τώρα, η ονομασία που μου λες, «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία», πράγματι δεν συντηρεί ούτε αναπαράγει τον αλυτρωτισμό. Και γι’ αυτό τη θεωρώ σωστή. Και κυρίως σταθεροποιητική για την περιοχή. Και για τα ίδια τα Σκόπια…»

     Πηγή.

     Οι λέξεις μη ,μητε, ουδε, μηδε (έστω και άτονες) είναι συμπλεκτικοί παρατακτικοί σύνδεσμοι (§ 163). Το μην-μη είναι αρνητικό μόριο και όχι σύνδεσμος. Όρστα, αγράμματε.

     • διερχόμενος says:

      έτσι πού βασανίζει καί τίς αντωνυμίες,
      αυτό τό μορφωτικό έκτρωμα καί

      ειδεχθής γενοκτόνος τών τόνων,

      πρέπει νά είναι καί πατροκτόνος(αποσυνδεδεμένος…) κατά Φρόϊντ είτε
      αγνώστου πατρός,
      εκτός από βαλτός παλιάνθρωπος,
      εδώ μέσα…

     • Επισκέπτης says:

      Βρε πάρε τον στην μαούνα, σού λέω. Φαίνεται ότι ξέρει να δουλεύει την τρόμπα!

 2. 2
  ΣΑΝ says:

  EΛΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΗ και οχι το μην.

  • 2.1
   Επισκέπτης says:

   Το τελικό συμπέρασμα έχει δοθεί. Αν εσύ δεν το βλέπεις, είναι άλλο.

   “μη αγγίζεις”, “μη έρχεσαι”, “μη εκφράσουμε” κλπ. είναι λάθος ελληνικά.

   Επιπλέον, ως καταδεικνύεται από το σχόλιό μου 1.1.2.2, έχεις πλήρη άγνοια της γραμματικής.

 3. 3
  ΣΑΝ says:

  Υπαρχει μια ελληνικη γλωσσα προ του 1982 και μια μετα το 1982, που αντι Ελλαδος ομιλει γραφει Ελλαδας , αντι κυβερνησεως ,κυβερνησης, της ταξεως ταξης κλπ.κλπ . Και οι δυο ισχυουν και ο καθενας επιλεγει ποιαν θα ομιλει και θα γραφει. Οι σκεψεις και οι ιδεες μετρουν και πρεπει να λαμβανονται υπ’οψιν , χωρις φυσικα υβρεις.

  • 3.1
   Εξαχρείου says:

   Και στην προ τού 1982 ομιλουμένη, οι λέξεις μη ,μητε, ουδε, μηδε ήσαν … αντωνυμίες; Τι σχέση έχουν αυτά ,ε τούς συνδέσμους, που έδωσα στο 1.1.2.1

   Τούς διάβασες καθόλου; Είσαι σε θέση να δώσεις μια ντόμπρα απάντηση, ή άδικα ασχολούμαι;

   Για τον Σαμαρά, καλύτερα να το ξεχάσουμε;

   • 3.1.1
    ΣΑΝ says:

    Απο σοβαρο θεμα ξεκινησαμε , για το φυλο των αγγελων καταληξαμε να διαφωνουμε. Επι του θεματος ουδεν. Δεκτον. Τελος.

Back to Top

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

  7/12/18 | (1 σχόλια)
  Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί όσα συμβαίνουν με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Το περί δικαίου αίσθημα του λαού έχει εκδηλωθεί καταλυτικά εναντίον της «Συμφωνίας» με τα γιγαντιαία συλλαλητήρια. Από την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, εκδικάζεται στην ολομέλεια ...

Ροή ειδήσεων

  10/12/18 | (0 σχόλια)
  Η εκδήλωση για την αναθεώρηση του Συντάγματος με κεντρικό ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Αντώνη Μανιτάκη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, αναβάλλεται για ευθετότερο χρόνο. Την εκδήλωση θα συνδιοργανώσουν, και πάλι, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ ...

  10/12/18 | (0 σχόλια)
  Μια διεθνής ακαδημαϊκή συνάντηση-συνέδριο υπό τον τίτλο "Comparing genocide and mass atrocities" θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 13 και 14. Θα επιχειρηθεί η συγκριτική παρουσίαση διαφορετικών μορφών βίαιης συμπεριφοράς και η διασαφήνιση των εννοιών. Το συνέδριο οργανώνεται από την ...

  10/12/18 | (0 σχόλια)
  Η Δημοτική Κίνηση  Θεσσαλονίκης “ΥΨΙΠΟΛΙΣ” θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής επικοινωνίας τον υποψήφιο της για τον κεντρικό δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος  Γρηγόρη Ζαρωτιάδη: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Λέσχης Πολιτισμού ΕΝΕΚΕΝ ...

  10/12/18 | (0 σχόλια)
  Το βιβλίο του Νίκου Ιγγλέση "Στρατηγικές επιλογές επιβίωσης του ελληνισμού θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 7μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: -Διονύσης Χιόνης, καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. -Κωνσταντίνος Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική ...
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας