Politique Internationale: Βραβεύουμε τον Τσίπρα για την πολιτική στροφή που έκανε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βραβευθεί στο Παρίσι (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η στροφή που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική του είναι ο λόγος που το Politique Internationale αποφάσισε να του απονείμει το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους».

Αυτή την εξήγηση έδωσε για τη σχετική απόφαση ο ιδρυτής του γαλλικού περιοδικού. Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα είναι από το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι, έπειτα από διπλή γαλλική πρόσκληση για βράβευση. Πέρα από το βραβείο του Politique Internationale θα λάβει και εκείνο για τη Δέσμευση στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες από τον δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων.

 «Είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος», εξήγησε στο ΑΠΕ ιδρυτής και γενικός διευθυντής τους περιοδικού, Πατρίκ Βαζμάν.

«Παρά τη διαφορετική κατεύθυνση που είχε αρχικά η πολιτική οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα, αυτός βρήκε το κουράγιο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη αποφεύγοντας καταστροφικές συνέπειες για όλους», είπε ακόμη ο Βαζμάν, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν καταλυτικό στοιχείο για την απόφαση της κριτικής επιτροπής να τιμήσει φέτος τον κ. Τσίπρα. Ο χαρακτήρισε τον Ελληνα πρωθυπουργό πραγματικό ηγέτη, καθώς διαθέτει και τα τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώνει κάποιος που αποκαλείται έτσι, δηλαδή ευφυΐα, καρδιά και θάρρος.

Σε ερώτηση για την κριτική στον κ. Τσίπρα για την πολιτική στροφή που έκανε, ο Βαζμάν απάντησε:

«Πρόκειται για κάτι το πολύ δύσκολο, αλλά πολλοί μεγάλοι άνδρες κάνουν συχνά κάτι τέτοιο: Ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ, Πρόεδρος της Ν. Αφρικής, στον οποίο είχαμε επίσης απονείμει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους, ήταν προϊόν του ρατσιστικού συστήματος, ήταν όμως αυτός που τελικά διέλυσε το απαρτχάιντ και που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον Μαντέλα.

O Ρίτσαρντ Νίξον, παρ’ ότι μεγάλος αντικομουνιστής, ήταν αυτός που καθιέρωσε τις σχέσεις με την κομμουνιστική Κίνα. Και ο Ισραηλινός Μεναχέμ Μπέγκιν που θεωρείτο σκληρός και “γεράκι”, αυτός έκανε ειρήνη με την Αίγυπτο και παραχώρησε το Σινά».

«Οι πραγματικοί ηγέτες είναι άτομα ικανά να κατανοούν το νόημα της ιστορίας και να βάζουν όταν χρειάζεται σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές τους κλίσεις, όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας», κατέληξε ο ιδρυτής του γαλλικού περιοδικού.

Πηγή: Politique Internationale: Βραβεύουμε τον Τσίπρα για την πολιτική στροφή που έκανε | iefimerida.gr

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ουδείς προφήτης στον τόπο του….
    Να γιατί οι ικανοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό όπως συχνά έχει εδώ σχολιαστεί, ενώ η Ελλάδα τους περιφρονεί. Κι ο Γεώργιος Παπανδρέου τιμήθηκε στο εξωτερικό, στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν ενώ εδώ ήταν απαξιωμένος, ή κάνω λάθος ;

    Αυτά για την εις την αλλοδαπήν λάμψη των Ελλήνων. Απλώς θέμα διαφοράς κριτηρίων.

    Για την Ελλάδα θα έπρεπε να τραγουδάει ο Σινάτρα ” If you can make it there, you can make it anywhere….”

  2. Φρίντμαν uber alles!!!

    Βραβείο “πολιτικού σθένους” ο Τσίπρας για τη μεταμόρφωση του σε… παιδί της Σχολής του Σικάγου!!!

    Σημαίνει, εντούτοις, και – βραβείο έλλειψης πολιτικού σθένους για τα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα- τα οποία μοιάζουμε, εντέλη, με μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα!

  3. “Politique Internationale: Βραβεύουμε τον Τσίπρα για την πολιτική στροφή που έκανε”

    Δηλαδή, βραβεύουν την ασυνέπεια και την κοροϊδία!
    Χαρακτηριστικό για την “ηθική” τής ΕΕ και αφοπλιστικά ειλικρινές. Εύγε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα