Ανάσυρση της δικογραφίας για Τσαλικίδη αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Την ανάσυρση της δικογραφίας προκειμένου να διερευνηθούν εκ νέου τα αίτια του θανάτου του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη αποφάσισε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κ. Αντώνης Λιώγας ο οποίος είχε ζητήσει προ ημερών τη σχετική δικογραφία μετά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( Δικαστήριο του Στρασβούργου) το οποίο δικαίωσε τους συγγενείς του άτυχου Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους γιατί δεν προέβη σε έρευνα σε βάθος για τα αίτια του θανάτου του.

Μετά την ανάσυρση της δικογραφίας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έδωσε εντολή για εκ νέου έρευνα της υπόθεσης, τρίτη κατά σειρά, στον εισαγγελέα εφετών Γρηγόριο Πεπόνη.

Σχετικά με τα αίτια θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, αλλεπάλληλες έρευνες των εισαγγελικών αρχών κατέδειξαν ως αιτία την αυτοκτονία, εκδοχή με την οποία διαφωνούν ως και σήμερα οι συγγενείς του προσκομίζοντας στοιχεία που θεωρούν ότι συνηγορούν υπέρ της θέσεώς τους.

Πάντως η εκ νέου έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της δικαιοσύνης στην αναζήτηση της αλήθειας για την συγκεκριμένη υπόθεση που έχει απασχολήσει για χρόνια τις δικαστικές αρχές.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα