Κεντροαριστερά: 89.000 έχουν προσέλθει στην κάλπη

19/11/17 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 250 εμφανίσεις

Πάνω από 85.000 πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, με την ροή να συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό από το πρωί. Συγκεκριμενα στις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 89.000 πολίτες με τον αντίστοιχο αριθμό της περασμένης εβδομάδας να φτάνει τις 100.000. Χαρακτηριστικό της μεγάλης και σήμερα ροής είναι πως μετά τις 12 το μεσημέρι, είχαν προσέλθει πάνω από 60.000 πολίτες στις κάλπες, αριθμός κατά λίγο μικρότερος από τον αντίστοιχο της περασμένης εβδομάδας, την ίδια ώρα.

Η συμμετοχή είχε διαφανεί από το πρωί, καθώς υπήρχε προσέλευση σε όλη την χώρα και στις 10:30 π.μ. είχαν ψηφίσει ήδη περίπου 30.000, αριθμός μεγαλύτερος εκείνη την ώρα από τον αντίστοιχο της ίδιας ώρας της περασμένης Κυριακής.

Το γεγονός ωστόσο είχε εξήγηση όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, καθώς η ροή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα «τρέχει» πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι ίδιες ουρές και η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής καταγραφόταν μία ροή 300 ψηφισάντων ανά λεπτό.

Οι εκτιμήσεις, παρά την βροχόπτωση ανά διαστήματα, είναι αισιόδοξες και κάνουν λόγο για μεταξύ 150.000 και 160.000 τελικό αριθμό ψηφισάντων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. Γεννηματά να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.

Γύρω στις 10 το βράδυ αναμένεται να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα για το νέο αρχηγό της κεντροαριστερής παράταξης, που, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα, πιθανόν να είναι ένας από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα. Το βασικό ερώτημα που τίθεται για τη σημερινή, κρίσιμη μάχη είναιποια θα είναι τα «κλειδιά» που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα και ποιος τελικά τα έχει στα χέρια του.

Τέλος υπενθυμίζεται πως οι κάλπες σε όλη την χώρα θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ελλείψει Μαραθωνίου, που την περασμένη εβδομάδα, παρέτεινε στην Αθήνα την εκλογική διαδικασία μέχρι τις 9 μμ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

kathimerini.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

    13/12/18 | (1 σχόλια)
    Κοσμάς Βίδος 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 Protagon Η φοιτήτρια δεν πέθανε επειδή είπε «όχι», όπως επαναλαμβάνουν όλοι μονότονα. Πέθανε επειδή έπεσε στα χέρια δολοφόνων. Η συνεχής σύνδεση τού «όχι» της με τον φρικτό της θάνατο είναι στρεβλή και επικίνδυνη. Διότι ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας