Κεντροαριστερά: 89.000 έχουν προσέλθει στην κάλπη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πάνω από 85.000 πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, με την ροή να συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό από το πρωί. Συγκεκριμενα στις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 89.000 πολίτες με τον αντίστοιχο αριθμό της περασμένης εβδομάδας να φτάνει τις 100.000. Χαρακτηριστικό της μεγάλης και σήμερα ροής είναι πως μετά τις 12 το μεσημέρι, είχαν προσέλθει πάνω από 60.000 πολίτες στις κάλπες, αριθμός κατά λίγο μικρότερος από τον αντίστοιχο της περασμένης εβδομάδας, την ίδια ώρα.

Η συμμετοχή είχε διαφανεί από το πρωί, καθώς υπήρχε προσέλευση σε όλη την χώρα και στις 10:30 π.μ. είχαν ψηφίσει ήδη περίπου 30.000, αριθμός μεγαλύτερος εκείνη την ώρα από τον αντίστοιχο της ίδιας ώρας της περασμένης Κυριακής.

Το γεγονός ωστόσο είχε εξήγηση όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, καθώς η ροή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα «τρέχει» πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι ίδιες ουρές και η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής καταγραφόταν μία ροή 300 ψηφισάντων ανά λεπτό.

Οι εκτιμήσεις, παρά την βροχόπτωση ανά διαστήματα, είναι αισιόδοξες και κάνουν λόγο για μεταξύ 150.000 και 160.000 τελικό αριθμό ψηφισάντων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. Γεννηματά να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.

Γύρω στις 10 το βράδυ αναμένεται να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα για το νέο αρχηγό της κεντροαριστερής παράταξης, που, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα, πιθανόν να είναι ένας από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα. Το βασικό ερώτημα που τίθεται για τη σημερινή, κρίσιμη μάχη είναιποια θα είναι τα «κλειδιά» που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα και ποιος τελικά τα έχει στα χέρια του.

Τέλος υπενθυμίζεται πως οι κάλπες σε όλη την χώρα θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ελλείψει Μαραθωνίου, που την περασμένη εβδομάδα, παρέτεινε στην Αθήνα την εκλογική διαδικασία μέχρι τις 9 μμ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

kathimerini.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα