Το «κοινωνικό μέρισμα» Τσίπρα -Ενα εργαλείο προπαγάνδας από την αφαίμαξη των Ελλήνων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι χθεσινές εξαγγελίες, με την πομπώδη μορφή… διαγγέλματος από τηλεοράσεως, του πρωθυπουργού για το «κοινωνικό μέρισμα» που θα μοιράσει στους… φτωχούς και καταφρονεμένους η κυβέρνηση, συνιστούν την κορωνίδα της συστηματικής ψευδολογίας της κυβέρνησης, και του απύθμενου θράσους του κ. Τσίπρα.

Ο οποίος για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι για να πετύχει τους επικοινωνιακούς-αποπροσανατολιστικούς στόχους του, δεν διστάζει να φτιάχνει και την «πραγματικότητα» που εξυπηρετεί τα σχέδιά του!

 Και έχει την σημασία του το γεγονός ότι αυτά που «μοιράζει» η κυβέρνηση, είναι μικρό μόνο μέρος του…υπερπλεονάσματος που επιχαίρει ότι εξασφάλισε, από την υπεροφορολόγηση και την αφαίμαξη αυτών που υποτίθεται ότι «ευνοεί» με το μέρισμα, αυτών που τους… κόβει το ΕΚΑΣ, αυτών που βγάζει τα σπίτια σε πλειστηριασμό! Τους ρούφηξε και τον τελευταίο χυμό που διέθεταν και σε… αντιστάθμισμα προπαγάνδας τους δίνει μισή σταγόνα…

Κατ’ αρχήν, δεν θα «μοιραστούν» 1,4 δισ ευρώ όπως ψευδώς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά… ακριβώς τα μισά. Δηλαδή 700 εκατομμύρια! Γιατί τα άλλα 700, αφορούν σε υποχρεωτικές επιστροφές παρανόμων κρατήσεων σε χιλιάδες συνταξιούχους, τις οποίες επιβάλλουν δικαστικές αποφάσεις, και επιδότηση στην ΔΕΗ, για να μην χρεοκοπήσει εξ αιτίας του «κοινωνικού τιμολογίου» για το οποίο δεν πληρώνεται από το κράτος!

Ως εκ τούτου, από τα…4 εκατομμύρια «ωφελημένους» όπως πανηγύρισε ο κ. Τσίπρας, στην πραγματικότητα πρέπει ν’ αφαιρεθούν 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν παίρνουν «μέρισμα» αλλά υποχρεωτικώς τα χρωστούμενα 3 ετών που τους έκλεψε το δημόσιο, και άλλα 2 εκατομμύρια πολίτες-καταναλωτές της ΔΕΗ που ωφελούνταν μέχρι φέτος (από του χρόνου, περιορίζεται ο αριθμός ους…) από το κοινωνικό τιμολόγιο και τους οποίους τους προσμέτρησε ο κ. Τσίπρας ως… δικαιούχους του «μερίσματος»!

Τώρα, τα υπόλοιπα 700 εκατομμύρια που «μοίρασε» χθες ο πρωθυπουργός σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους και στην… μεσαία τάξη, οι μισοί τουλάχιστον «δικαιούχοι» δεν πρόκειται να πάρουν τσακιστό ευρώ!Γιατί, ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε οικογενειακές κατηγορίες, παιδιά, γονιούς και εργένηδες με εισοδήματα που δηλώνουν και όχι που πραγματικά έχουν! Και απέκρυψε και ένα «μυστικό» που κάνει την διαφορά:Ότι τα εισοδηματικά κριτήρια δεν είναι μόνο τι δηλώνουν, συν τα 180 χιλιάρικα ακίνητης περιουσίας με αντικειμενικές και όχι εμπορικές αξίες (!). Αλλά είναι και οποιεσδήποτε καταθέσεις σε λογαριασμούς τραπεζών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι, με ακόμα πιο χαλαρά και ασαφή κριτήρια, ένα μεγάλο μέρος του «μερίσματος» έμεινε αδιάθετο γιατί δικαιούχοι που οι κατηγορίες τους διατυμπανίστηκαν από την προπαγάνδα, δεν συμπλήρωναν τα κριτήρια και δεν εισέπραξαν τίποτε…

Γιατί χθες…

Πέρσι, οι αντίστοιχες εξαγγελίες για το «κοινωνικό μέρισμα», έγιναν στις 9 Δεκεμβρίου. Φέτος “προτιμήθηκε” να γίνει μέσα Νοεμβρίου… όλως τυχαίως την επαύριο των αποτελεσμάτων ( και της μεγάλης συμμετοχής…) για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς!

Και, μάλιστα, επειδή η «τρόικα» δεν είχε ακόμη δώσει την τελική συγκατάθεσή της για την χορήγηση του «μερίσματος», ο κ. Τσίπρας έβαλε τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Χουλιαράκη να κάνει χθες πολύωρες και βιαστικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, προκειμένου να συμφωνήσουν με την εξαγγελία (το μισό «μέρισμα», άλλωστε, θα καταβαλλόταν έτσι κι’ αλλιώς…) και να προλάβει ο πρωθυπουργός το επικοινωνιακά βολικό γι’ αυτόν timing. Και μάλιστα ο κ. Τσίπρας, στις ενστάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το ψευδεπίγραφο και το λαϊκίστικο της εξαγγελίας, είχε το θράσος όχι μόνο να μην απαντήσει αλλά να… προκαλέσει κι’ όλας, απευθύνοντας το ερώτημα να δηλώσει η αντιπολίτευση «θα τα ψηφίσει ή όχι;»

Πηγή: Το «κοινωνικό μέρισμα» Τσίπρα -Ενα εργαλείο προπαγάνδας από την αφαίμαξη των Ελλήνων | iefimerida.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μας θεωρείτε και εσείς ηλίθιους οπως και ο Τσιπρας. Η πολιτική ειναι… Το μισό τουλάχιστον του πληθυσμού να βγει εκτος παραγωγικής διαδικασίας. Και εγινε. Είτε με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ανεργία των νεότερων, ευέλικτες μορφές εργασίας. Και βέβαια με το κοινωνικο ειςοδημα. Μια Θάτσερ ένα πραμα που έβγαλε απο τη μέση μια γενειά (όχι ηλικιακή) απο την παραγωγική διαδικασία μεχρι να την στρέψει στο οικονομικό μοντέλο που ήθελε. Οι άνθρωποι που εξοβελίστηκαν δεν έγιναν ποτε ξανα παραγωγική δυναμη. Στρέφουμε ανθρώπους σε προορισμό συνταξιοδότηση, αλλους σε ευέλικτες, γκρίζες και ημιπαράνομες μορφές εργασίας. Πετάξαμε το μισό εργατικό πληθυσμό εκτος εργασίας και ζουν με τα “κοινωνικά” επιδόματα. ΕΦ όρου ζωής. Αρα δεν θα μπουν ξανα ποτε στην παραγωγική διαδικασία. Θυσιάσαμε, εξοβελισαμε, αγνοήσαμε ψυχές. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους, κοινωνικής αλληλεγγύης, μ.κ.ο., πνευματικής κουλτούρας και κριτικής, να εξοβελίσουμε την ενοχή. Δεν γινεται. Δεν υπαρχει περίπτωση. Ειμαςτε ένοχοι για την κοινωνία που φτιάξαμε, ένοχοι για την ντροπή που φέρουμε, ένοχοι για την πνευματική μας απονεκρωση. Δεν ειμαςτε ένοχοι γατί ¨ολοι μαζί τα φαγαμε¨. Ειμαςτε ένοχοι γιατι ¨ολοι μαζί το επιτρέψαμε. Και σημερα μας δημιουργούν ενοχή αυτοι τους οποίους έπρεπε κανονικά να στείλουμε στο Γουδή.

  2. Οταν βαφτιζεις και την δικαστικως επιβληθεισα επιστροφη στους συνταξιουχους των αχρεωστητως καυαβληθεισων εισφορων για την υγεια απο 1-1-2012 ,η, την επιδοτηση της ΔΕΗ ως κοινωνμικο μερισμα, τοτε χανουν οι λεξεις την σημασια τους. Σιγα -σιγα και οι μισθοι και οι συνταξεις, περαν της κατωτατης των (384) ευρω θα βαφτιζονται ως κοινωνικα μερισματα, παρα τις μακροχρονιες κρατησεις των ασφαλιστικων ταμειων των μισθωτων και συνταξιουχων. Φυσικα δεν βαφτιζονται ως κοινωνικα μερισματα οι ετησιες επιδοτησεις με καπου 1,5 δισεκατομυρια ευρω των ευγενων ταμειων των συνταξιουχων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Καιρος να καταλαβουμε οτι, παμε για αλλη Π

    • συνεχεια …Πολιτεια και γιαυτο πρεπει, ως οίόν τε ταχιστα ,να επιδιωξουμε εκλογες να την αλλαξουμε, για να διατηρησουμε την φιλευθερη ψυχη και σταση του Ελληνος απο την αρχαιοτητα. Δεν πολεμησαμε τοσους και τοσους γιαυτην την ελευθερια ,για να την παραδωσουμε αμαχητι και με καθεστως Δημοκρατιας μαλιστα. Ο λαος ειναι παντα κυριαρχος ,αλλ’οχι αλανθαστος και σιγουρα ειναι ετοιμος να επανορθωσει το λαθος του στις επομενες εκλογες.

  3. οκ είναι από το αίμα μας ΑΛΛΑ επιστρέφει σ εμάς!
    Οι άλλοι το ρουφούσαν οι ίδιοι , μας ρήμαξαν τόσα χρόνια.
    Ακόμη και σ αυτό αποδομητική πολιτική οι ανιχνεύσεις!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα