Κόκκινος φασισμός

12/11/17 | 3 σχόλια | 5 απαντήσεις | 1,079 εμφανίσεις
Το πορτρέτο συμπληρώνεται από αντιευρωπαϊσμό, αντιαμερικανισμό, αντιφιλελευθερισμό και ρητορική μίσους 

Η εκλογική εκτίναξη της δημοτικότητας της αριστεράς από το 1981 δημιούργησε σκληρό Κατεστημένο: η λαϊκιστική μεταρρύθμιση της παιδείας και ο αριστερός ρεβανσισμός κατασκεύασαν τον φασίστα του σήμερα – αυτό το μείγμα εθνικιστή, δυσδιοίκητου και αμαθούς πλάσματος που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε πρόκληση εισόδου στη νεωτερικότητα. Η ηγεμονική ιδεολογία έγινε ένα υβρίδιο: σοσιαλιστικός και αναρχικός λόγος μαζί με βία, ανορθολογισμό, ηθικολογικό κήρυγμα, απόρριψη των κανόνων καλής συμπεριφοράς – στην ουσία, απόρριψη του πολιτισμού, αντιστροφή των αξιών του ωραίου και του αγαθού.
Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τις καθημερινές εκδηλώσεις φασιστικής συμπεριφοράς: με το γεγονός, για παράδειγμα, ότι ένα ανέκδοτο περί μουσουλμανικής παρουσίας στο σχολείο καταλήγει σε υβρεολόγιο εναντίον της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, με το ότι μια εκδρομή στη Μακρόνησο παίρνει διαστάσεις ιεροσυλίας – καθώς και με το επαναλαμβανόμενο γεγονός ότι πολλοί δήθεν «αντισυστημικοί» (όχι απαραιτήτως «φρικιά») φτύνουν τους αντιπάλους τους όταν τους συναντούν στον δρόμο. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με ανόητους και άρρωστους ανθρώπους που ευημερούν, με τον καταθλιπτικό τρόπο τους, μέσα στο κοινωνικό μίσος. Αξίζει όμως να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα: τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας ο οποίος σχετίζεται μέσω ποικίλων διαύλων με τον εκφασισμό του κόσμου.
Η αριστερά είναι χρήσιμη, σε πολύ μικρές δόσεις, όταν επαγρυπνεί για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όταν προτείνει, πού και πού, μια ρηξικέλευθη ιδέα. Γενικά μιλώντας, αποτελεί δύναμη αντιρεαλιστική, συχνά φαντασματική, συντηρητική και «μη προοδευτική» μολονότι πιστεύει ότι κατέχει το μονοπώλιο της προόδου. Όπου επικράτησε, είτε στα θεμέλια της κοινωνίας, είτε στην οικονομία, είτε στον πολιτισμό, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά: εξάλλου, δεν κρύβει το σχέδιό της, το ολοκληρωτικό της όραμα το οποίο εφαρμόζει σε μικρογραφίες στο εσωτερικό καπιταλιστικών κοινωνιών (στη δομή και λειτουργία των κομμουνιστικών κομμάτων, στην οργάνωση των ΑΕΙ, σε πολλά σχολεία που έχουν αλωθεί από αριστερούς καθηγητές κτλ.) Οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν την αριστερά μοιράζονται αυτό το σχέδιο που δεν προϋποθέτει καμιά πολιτική αρετή – εφόσον ο σκοπός καθαγιάζει τα μέσα.
Τα 35 χρόνια της αριστερής κυριαρχίας καθήλωσαν την Ελλάδα από ηθική και πολιτιστική άποψη. Δημιούργησαν τον περιβόητο Ελληνάρα ο οποίος, εκτός από νεόπλουτο λιγούρι, φοροφυγάς και συνδικαλιστής, μισεί την επάρατο δεξιά, στερείται μόρφωσης και κοινωνικής παιδείας: έχει τελειώσει το πασοκικό σχολείο, έχει πιθανώς μπει και κουτσοβγάλει το πασοκικό πανεπιστήμιο και έχει περάσει τη θλιβερή ζωή του μέσα στις φασιστοειδείς ιδέες που φυτρώνουν στο έδαφος του ανορθολογισμού. Εξού και για πολλά χρόνια, μεγάλο μέρος των Ελλήνων έβλεπε με συμπάθεια την αριστερή τρομοκρατία – και συνεχίζει να τη βλέπει εφόσον το σύστημα της δικαιοσύνης, οι θεσμοί και τα πρόσωπα που κατοικούν στους θεσμούς δείχνουν επιείκεια, αν όχι στοργή, στους τρομοκράτες.
Το τοπίο μοιάζει μ’ εκείνο που περιγράφει ο Μπρεχτ στο θεατρικό του έργο «Ταμπούρλα στη νύχτα»: τον τελευταίο καιρό το θυμάμαι ξανά και ξανά – συμμορίες λούμπεν προλεταρίων στο ζοφερό Βερολίνο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου· ανομία· τρομοκρατία· μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που τρίζει και μια ακροαριστερή ομάδα, ο Σπάρτακος, που τρέφει όνειρα σοσιαλιστικής επανάστασης χωρίς να έχει εξασφαλίσει την παραμικρή συναίνεση. Στους δρόμους περιφέρονται δολοφόνοι· κατουρούν στις γωνίες· βρίζουν… Όπως στα Εξάρχεια του 2016…
Διανύουμε τα μολυβένια χρόνια: την εξουσία σφετερίστηκαν, με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, οι συμμορίες των λούμπεν προλεταρίων και των εξίσου λούμπεν μικροαστών. Κι επειδή οι αριστεροί πολιτικοί δεν έχουν, εκ των πραγμάτων, κανένα χάρισμα, ούτε καν τη στοιχειώδη εξυπνάδα, ενθαρρύνουν τον όχλο να εκδηλώνει τα ένστικτά του. Οι διανοούμενοι –λιγοστοί– εμπίπτουν σ’ εκείνον τον συνδυασμό που περιγράφει ο Richard Wolin: μεταμοντέρνοι αναθεωρητές του Διαφωτισμού, ανοιχτοί σε ανορθολογικές, αντιδημοκρατικές και φιλοϊσλαμοφασιστικές θέσεις. Το πορτρέτο συμπληρώνεται από αντιευρωπαϊσμό, αντιαμερικανισμό, αντισημιτισμό, αντιφιλελευθερισμό και ρητορική μίσους. Ο αντιφασισμός, επειδή είναι σήμερα κενός περιεχομένου, ταυτίζεται με μια αριστερά που δεν έχει θέση, έχει όμως αντί-θέση· δεν έχει λόγο, έχει αντί-λόγο. Ακριβώς όπως οι παλιοί αντικομμουνιστές: άνθρωποι ενός παλιού κόσμου, ανάξιοι να χτίσουν τον καινούργιο.
Όπως δεν πρέπει να αθωώνονται οι ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής» ως δήθεν ταλαιπωρημένα ανθρωπάκια, δεν πρέπει να αθωώνονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων αριστερών και αριστερίστικων οργανώσεων. Οι τυραννικές συνήθειες της αριστεράς έχουν μονιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και διαποτίζουν την πνευματική της ζωή: στήριξη δικτατορικών καθεστώτων μόνο και μόνο επειδή είναι αντιδυτικά, απόρριψη της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι (κάθε αντιαριστερή έκφραση και συνάθροιση απειλείται με διακοπή, επίθεση, βιαιότητες, εκφοβισμό), θεωρίες αμερικανικών και εβραϊκών συνωμοσιών, δικαιολογία και στήριξη της μουσουλμανικής μισαλλοδοξίας. Κι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των αριστερών έναντι των φιλελεύθερων ιδεών, δεν είναι λίγοι όσοι, εκτός από τα παραπάνω, ασπάζονται τον σεξισμό και τον μισογυνισμό – αν και όχι εναντίον των «δικών τους» γυναικών∙ εναντίον των «κακών» φιλελευθέρων που είναι είτε πουτάνες, είτε αγάμητες, είτε και τα δύο (το αποκορύφωμα της αποτυχίας!)
Τι μας συμβαίνει λοιπόν; Η χώρα βρίσκεται στα χέρια του όχλου που καθρεφτίζεται σε μια κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί την προπαγάνδα όπως έχει μάθει μέσα στα κομμουνιστικά κόμματα από όπου έχει προκύψει. Έχει ξανασυμβεί στην ιστορία: στη σημερινή εκδοχή, η οχλοκρατία συνδυάζεται με κλεπτοκρατία και θεοκρατία· με την προοπτική διαφοροποιημένων πολιτών («οι δικοί μας» και «οι εχθροί μας»), με διείσδυση της κεντρικής εξουσίας σε κάθε πτυχή της ατομικής ύπαρξης και δημιουργίας.
http://www.athensvoice.gr/politics/129002_kokkinos-fasismos

Category: Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

( 3 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  διερχόμενος says:

  Τό κέλυφος,
  σάν τόν «Λαμπρόπουλο»
  διά τής υπογραφής(Σώτη Τριανταφύλλου),

  τό περιεχόμενο δέ,
  προϊόν ειδικού εργαστηρίου,
  προσπαθεί νά μάς τρελλάνει,

  σήμερα όμως είναι Κυριακή!

  • 1.1
   Κατερίνα Κοπασάκη says:

   Σώτη Τριανταφύλλου!!!

   Ολόιδια με τους μαυραγορίτες της κατοχής!

   Διαφέρει από εκείνους, μόνο στο “εμπόρευμα” που πουλάει στη μαύρη αγορά των μαύρων χρόνων της νέας κατοχής! ΑΚΟΎΕΙ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!

   Άλλωστε, δεν είναι η…μόνη!

   • 1.1.1
    Στέφανος says:

    Εκτός από μαυραγορίτισσα κυρία Κοπασάκη, λέτε να είναι και αγάμητη ή μήπως και πουτάνα;

    • 1.1.1.1
     διερχόμενος says:

     μόνο από τό δικό σου στόμα
     (μπερδεύεις από παλιά τή χρήση τών άκρων τού σωλήνα…)
     τέτοια σκατά,

     τουρκαλβανέ…

 2. 2
  Χ.Αλεξανδροπουλος says:

  Ανορθολογισμος κυρια Τριανταφυλλου ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι στην σημερινη Ελλαδα που την βγαζουν με 300 ευρω το μηνα. Τα υπολοιπα ειναι φλυαριες.

  • 2.1
   Στέφανος says:

   Στους συνταξιούχους του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων αναφέρεστε κύριε Αλεξανδρόπουλε;

   Και μια ερώτηση:
   Τι είναι για να προβληματιστείτε..
   Τι ακριβώς ορίζει το πόσο θα λαμβάνει ο όποιος εργαζόμενος το ποσό των 300, είτε παραπάνω είτε παρακάτω Ευρώ;
   Η θέληση του όποιου Τσίπρα π.χ. να δώσει 750;
   Γιατί η μεγαλοσύνη του όποιου ηγέτη να σταματά στα 750 και να μην φτάνει έως τα 1400 Ευρώ κατώτατο μισθό που ευαγγελίζονταν το ΚΚΕ;
   Και γιατί το ΚΚΕ να σταματά μόνο στα 1400 και να μη θέλει να δώσει…5000;
   Να το συνεχίσω ή …το πιάσατε το νόημα;

   • 2.1.1
    Στέφανος says:

    * Τι είναι για να προβληματιστείτε..είναι λάθος και να με συγχωράτε!

    ………………………….
    Υπάρχει κάτι ακόμη που θα ήθελα να αναφέρω.
    Ρωτήστε την κυρία Κοπασάκη που γράφει παραπάνω, να σας μιλήσει για τους μισθούς Βουλγαρίας, Κίνας, Ρωσίας και λοιπών δυνάμεων της αντίστασης, που κατάντησαν να λαμβάνουν οι ηρωικοί Έλληνες εργαζόμενοι και σε λίγο και οι συνταξιούχοι και ακόμη παρακάτω.
    Ίσως μέσα στη βαθιά δημοκρατικότητά και πλουραλισμό της..τον πασοκικό/βαθειά κουκουέδικο/βαθειά νεοελληνικό δηλαδή, ίσως βρει τρόπο να σας/μας εξηγήσει πως αντιλαμβάνεται και ίσως ξαναδιαβάσει και καταλάβει για ΤΊ ακριβώς μιλά η κυρία Τριανταφύλλου..

 3. 3
  Σ Α Ν says:

  Η κα Σωτη Τριανταφυλλου μας εδωσε σημερα την πληρεστατη περιγραφη της κυβερνητικης Καμηλας απο το 1981 και της μεγαλης ουρας της, που ακομα κινειται, με αγνωστες καταληξεις σε ολα τα θεματα ,κυριως στα εσωτερικα. Θα μπορουσε να δοθει στον αφηγητη της εκπομπης ” η Μηχανη του χρονου” της ΕΡΤ 1 , για να την παρακολουθησει ολος ο λαος , που πληρωνει υποχρεωτια το κρατικο καναλι και να αναπαραχθει σε φειγ-βολαν ,για τα παιδια απο το Δημοτικο μεχρι το Πανεπιστημιο , ”που ζουν στον κοσμο τους ” αγνοωντας την Ιστορια της Μεταπολιτευσεως και ποτε αυτη στραβωσε για τα καλα,χωρις προοπτικη επιστροφης σε κρατος δικαιου ,με τα ευρωπαικα κεκτημενα. Ελπιζεται οι συνανιχνευτες να προωθησουν το αρθρο της κας Τραινταφθυλλου και οτι θα εχουμε σοβαρο αντιλογο απο οσους ”μυγιασθουν” γιατι εχουν την μυγα, γιατι μονο με ενημερωμενους απο συγχρονους με τα γεγονοτα συνελληνες πολιτες θα εχουμε ευοιωνο μελλον, αλλοιως θα ανακατευουμε τα ”λυματα”αυτης της φαινομενικα ειρηνευτικης περιοδου, αλλα με μονιμως διχασμενους τους Ελληνες.

Back to Top

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

Ροή ειδήσεων
Καιρός