Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος επισημοποίησαν τον στρατιωτικό τους άξονα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η σύσταση τριμερούς συντονιστικής επιτροπής

Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος επισημοποίησαν τον στρατιωτικό τους άξονα

Ο άξονας Αθήνας, Λευκωσίας, Τελ Αβίβ στον στρατιωτικό τομέα είναι πλέον και τυπικά γεγονός, καθώς στην 1η τριμερή συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών αυτών που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η σύσταση τριμερούς συντονιστικής επιτροπής. Παράλληλα, η συνάντηση των υπουργών αποφασίστηκε να γίνεται πλέον σε ετήσια βάση.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η αστάθεια που χαρακτηρίζει την ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από κάθε κράτος. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και συνεργασία. Σήμερα, αποφασίσαμε τη σύσταση τριμερούς συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα προετοιμάζει την ετήσια συνάντηση των Υπουργών Άμυνας. Η συνάντηση των Υπουργών Άμυνας, καθιερώθηκε πλέον σε ετήσια βάση και σε υψηλό επίπεδο.

Η συνεργασία των χωρών μας, που καλύπτει ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων μεταξύ των οποίων και ο αμυντικός τομέας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε ανοικτοί στη διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλες χώρες της περιοχής, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να προτάξουν όλες οι χώρες της περιοχής εκείνα που τις ενώνουν και να επιλύσουν τις διαφορές, ακόμα και τις πιο σημαντικές, με διάλογο και συνεννόηση στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαΐδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλουμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες επιχειρησιακής συνεργασίας μέσα από κοινές ασκήσεις και κοινή εκπαίδευση, που ήδη πραγματοποιούμε σε μεγάλη κλίμακα διμερώς, οι τρεις χώρες. Να ενισχύσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, της έρευνας και της τεχνολογίας».

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στη μεγάλη αεροπορική άσκηση που γίνεται στο Ισραήλ με την επονομασία Blue Flag.

soighoih5soighoih6soighoih8soighoih9soighoih7soighoih1soighoih10soighoih2

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα