Μητσοτάκης: Εκτός ΝΔ όποιος πρώην βουλευτής διεκδικήσει αναδρομικά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Aνακοίνωση-προειδοποίηση εξέδωσε η ΝΔ για το θέμα των αναδρομικών που διεκδικούν πρώην βουλευτές.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός Κόμματος», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του Κράτους από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την “ανάγκη” εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σημερινό δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” αποκαλύπτει ότι οι πρώτες προσφυγές των πρώην βουλευτών έχουν γίνει ήδη δεκτές.

Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός Κόμματος».

Πηγή: Μητσοτάκης: Εκτός ΝΔ όποιος πρώην βουλευτής διεκδικήσει αναδρομικά | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Θα εχουν θεσει εαυτους εκτος κομματος” ομως και με ολο τους το σόι, κυριε Μητσοτακη, που ενδεχομενως σας στερησει την πρωθυπουργια. Αντ’αυτου να δηλωνατε οτι θα αγωνισθειτε να τροποποιηθει ο απαραδεκτος νομος του κ.Κατρουγκαλου και να εξαφανισθει η οποια Κοινη Υπουργικη Αποφαση , οπως επραξε η κυβερνηση του κ. Κωστα Καραμανλη το 2008, που ουδεποτε την εξεδωσε, γιατι-καθως θα ξερετε- το κρατος δικαιουται να ενεργησει εν ευθετω χρονω ,αλλα και να μη ενεργησει . Πως φαινεται οτι ”πατησατε παλι πεπονοφλουδα” και εσεις και ολοι οι λαυροι πολιτικοι απο καθεδρας, πλην του πρωθυπουργου, που ανοιγοκλεινει το ματι στους πρωην βουλευτες και αποδεικνυει οτι στηριζει τον κοινοβουλευτισμο και τα παλαι ποτε ”τιμημενα γηρατεια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα