Σύζυγος του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης: Ναι, ήταν μέλος του ISIS

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ»

Η γυναίκα του Σύρου που συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη επιμένει – και μάλιστα on camera – ότι ο σύζυγός της ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους αλλά στην Συρία όχι στην Ελλάδα.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS» είπε η ίδια, μιλώντας στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ωστόσο, όπως φάνηκε, δεν γνώριζε για το ενοχοποιητικό υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του. «Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η νεαρή γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκαν σε δομές για πρόσφυγες στην Αθήνα και στη αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγο καιρό η σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία, υποστηρίζοντας ακόμη στην καταγγελία της ότι ο 32χρονος είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS.

Μετά την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι αρχές έθεσαν τον 32χρονο Σύρο υπό διακριτική παρακολούθηση.

Μόλις εμφανίστηκε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου όπου είχε υποβάλει αίτημα, συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία την περίοδο 2012-2013.

Στο κινητό του βρέθηκε τρομακτικό υλικό 

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη σύλλήψή του, βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο τρομακτικό υλικό και ο ίδιος συνελήφθη.

Κατά τη σύλληψή του ομολόγησε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS, με το οπτικό – ακουστικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του να συγκλονίζει (νεκρούς, κεφάλια κομμένα, να τραγουδάνε πάνω από νεκρούς, να χλευάζουν ανθρώπους προς εκτέλεση και πολλές άλλες σκληρές εικόνες).

Τι δήλωσε η δικηγόρος του Σύρου: Aντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης

Το απόγευμα της Παρασκευής, η συνήγορος του Σύρου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί μαζί του προκειμένου να προχωρήσουν σε στοιχειοθέτηση της γραμμής υπεράσπισής του.

Το e-evros επικοινώνησε μαζί της και ζήτησει τη θέση του κατηγορουμένου σχετικά με όσα συμβαίνουν.

Η κ. Τσιουλπά είπε: Πρόκειται για αστυνόμο, του καθεστώτος Άσαντ, ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις.

Ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού”. (ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης).

Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε.

Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους (να σκοτώνουν και να βιάζουν άμαχο πληθυσμό) θέλησε να το “σκάσει” επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε.

Στη συνέχεια μαζί με τη γυναίκα του πηγαίνουν στη Λέρο κι από τότε ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός μετανάστης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του. Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 32χρονου τζιχαντιστή.

Πηγή: Σύζυγος του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης: Ναι, ήταν μέλος του ISIS | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα