Το τέλος των ψευδαισθήσεων – Ο Τσίπρας ως πρόεδρος της ΝΔ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

φωτό: ο κ. Τράμπ δείχνει στον κ. Τσίπρα το κοινό τους μέλλον.

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η Αριστερά υπήρξε ένα κίνημα που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Αμφισβήτησε φεουδαρχκές δομές, προβλημάτισε με τις προτάσεις της, επέβαλε ανθρώπινες συνθήκες ζωής με τις κινητοποιήσεις της. Ανέδειξε υψηλές διανοητικές μορφές που σημάδεψαν την πνευματική ιστορία.

Έφτασε όμως κάποια στιγμή που δεν μπόρεσε να αναπαραγάγει ούτε το ιδεολογικό ούτε το πολιτικό της οπλοστάσιο.

Το 1989 ήταν μια τέτοια καμπή. Η κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων ανέδειξε όχι μόνο τις ανεπάρκειες, αλλά και τον φύσει ολοκληρωτικό χαρακτήρα της.

Οι αυτοκτονίες εμβληματικών μορφών της, όπως ο Λουί Αλτουσέρ, είχαν στη βάση τους την κατάρρευση των φαντασιώσεών τους για το τι είναι η Αριστερά. Τα αδιέξοδα περίσσεψαν και οι εκτρωματικές καταστάσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν να αναζητήσουν διεξόδους που η εξέλιξή τους δείχνει τον –απολύτως– καιροσκοπικό χαρακτήρα τους. Η μόνη ελπίδα τους, το ψεύδος που βασίζεται σε οργουελιανή γλώσσα. Άλλα λένε, άλλα κάνουν, και προσπαθούν να εγκλωβίσουν σε ψευδαισθήσεις είτε τα στελέχη τους είτε την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση αυτού του εκφυλισμού. Ξεκίνησε περιλαμβάνοντας στους κόλπους του όλες τις αριστερές σέχτες που απέμειναν από τη δυναμική της αντιπολίτευσης, και κατέληξε να επιζητεί ο ηγέτης του ένα φωτογραφικό ενσταντανέ με τον ακροδεξιό Αμερικανό πρόεδρο. Ανεξαρτήτως τιμήματος.

Παρά το αρχικό σοκ, η κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε για πολλούς αριστερούς της μεταπολίτευσης μια λύτρωση. Τους απελευθέρωσε από τις ψευδαισθήσεις τους. Και άρχισαν να ξαναδιαβάζουν, στην τρίτη ηλικία πια, ό,τι τους δελέασε στα χρόνια της φοιτητικής τους νεότητας.

Όσοι έχουν εμμονές με το χώρο προσπαθούν να πείσουν –τον εαυτό τους, κυρίως– πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπαρκτή Αριστερά.

Ακόμη, και ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε προχθές στον Τσίπρα πως το κόμμα του έχει ως πρότυπο τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιεί δε και τον Βαρουφάκη ως σύμβουλο.

Ο Τσίπρας και η Αριστερά που εκφράζει δεν πέτυχαν μόνο να φέρουν το κόμμα τους στην εξουσία – δεν έχει σημασία πώς και σε ποια συγκυρία. Πέτυχαν και αυτό στο οποίο είχε αποτύχει μια άλλη εμβληματική πολιτική μορφή της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ. Το compromesso storico. Τον ιστορικό συμβιβασμό. Όχι με την αστική τάξη της χώρας του, αυτή δεν υπάρχει. Αλλά με τον ηγέτη της αμερικανικής υπερδύναμης. Της χώρας, δηλαδή, έναντι της οποίας μεγάλο μέρος της Αριστεράς ετεροπροσδιορίστηκε. Αριστερά που δεν ήταν αντιαμερικανική δεν μπορούσε να υπάρξει. Ο Τσίπρας πρωτοπόρησε και σ’ αυτό. Ξεπέρασε το ταμπού. Παρόλο που τίποτε δεν πέτυχε, κανείς από τα αστικά κόμματα της χώρας δεν του κάνει κριτική.

Γι’ αυτά και τους θεσμούς που τα υποστηρίζουν, όπως τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης, το αποτυχημένο αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Προείχε να σπάσει το ταμπού της επίσκεψης αριστερού πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλη μια αριστερή ψευδαίσθηση κατέρρευσε.

Για τον Τσίπρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κάνει ορισμένα πράγματα «με τρόπο διαβολικό, αλλά τα κάνει για το καλό»!

Δεν πρόκειται πια για καιροσκοπισμό, αλλά για ακραίο εκφυλισμό. Το δέλεαρ της εξουσίας κυριαρχεί στις συνειδήσεις των αριστερών τύπου Τσίπρα. Μια φωτογραφία με τον Αμερικανό πρόεδρο και μια καλή κουβέντα από το στόμα του για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα ενισχύει το αφήγημα περί επιστροφής της Ελλάδας και του Έλληνα στην ανάπτυξη. Και ας γίνονται καθημερινά κατασχέσεις, ας βρίσκεται η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας σε αδυναμία να επιβιώσει, ας έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός. Αυτά για την Αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι λεπτομέρειες και ανθρώπινες απώλειες στην πορεία για την εξουσία. Η απεχθής αντίληψη της πολιτικής.

Το κακό είναι πως αυτήν την αποδόμηση κάθε έννοιας Αριστεράς την αποδέχεται, εν ονόματι της κατοχής και νομής της εξουσίας, ένας κόσμος που ακολουθεί τον Τσίπρα και την ομάδα που τον περιβάλλει. Αλλά το ακόμη χειρότερο, ότι περιφερόμενος ανερμάτιστα ανά τον κόσμο, ο Τσίπρας εκθέτει παντοιοτρόπως τη χώρα και το λαό που κυβερνά.

Σε μια εποχή που –υποτίθεται– η Ελλάδα έχει αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο στην περιοχή, λόγω των ανακατατάξεων και της κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας, ο Τσίπρας, ως Έλληνας πρωθυπουργός, υπέστη ιστορική ταπείνωση από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Διότι είναι ταπείνωση να δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου, από την αρχή του λόγου του, ότι εξασφάλισε από τον ηγέτη μιας χειμαζόμενης χώρας σαν την Ελλάδα επενδύσεις στην Αμερική, ύψους 2,1 δισ. ευρώ. Οι ΗΠΑ δεν σώζονται με τα 2,1 δισ. ευρώ της Ελλάδας.

Αλλά τόσο η δήλωση αυτή όσο και η στημένη ερώτηση προς τον Τσίπρα για όσα είπε κατά του Τραμπ κατά την αμερικανική προεκλογική περίοδο, απέβλεπαν στο να ταπεινώσουν τον φιλοξενούμενό τους.

Η επίσκεψη αποκάλυψε και κάτι άλλο. Ότι η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας, παρά την κρίση που διέρχεται, δεν θα διαρραγεί. Αυτή είναι πράγματι στρατηγική σχέση. Η σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι, δυστυχώς, σχέση εξάρτησης. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στα λόγια και για την ικανοποίηση του εσωτερικού ακροατηρίου.

Ο Τσίπρας εφαρμόζει, επί της ουσίας, μια πολιτική που κάλλιστα θα μπορούσε να υποστηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία. Και σε σχέση με τον Κ. Μητσοτάκη έχει το πλεονέκτημα της θεατρικότητας και του ψεύδους – χαρακτηριστικά στοιχεία να δελεάσεις έναν λαό με χαμηλή πολιτική κουλτούρα.

Θα μπορούσε να είναι μια λύση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αν εξαντλήσει ό,τι θα μπορούσε να τον εξυπηρετήσει από την Αριστερά. Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Στην πολιτική όλα γίνονται.

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια κουβέντα κρατώ. Μια ψυχιάτρου που έφυγε νωρίς. Η ΕΛΛΑΔΑ είπε ειναι μια βιασμένη χώρα. Μια βιασμένη γυναίκα, ξεφεύγει απο τα όρια της κοινής λογικής. Έχουν διαρραγεί.αρα δεν κρίνει, δεν λειτουργει με βασει αυτά. Η αριστερά δεν πεθαίνει Κε Σαββιδη, υπαρχει απο αρχαιοτάτων χρόνων. Υπαρχει λογω των ανισοτήτων στην κοινωνία, υπαρχει διότι οι πολλοι παντα θα ειναι σε εκδίωξη και πάνω απο όλα σε εκμετάλλευση. Πολύ σημασία δίνεται στον κάθε Τσίπρα και συν αυτο. Δεν ειμαςτε αγελάδες ξέρουμε τι κάνει, ξέρουμε τι αριβίστας και τυχοδιώκτης ειναι. Στο κάτω κάτω μεγαλώσαμε με τέτοιους. Κι εσείς Κε Σαββιδη κι εμεις. Και στον μεσαίωνα και αναγέννηση ειχαν ιερά εξέταση. Αυτο τι σημαινει;;; Η πρόοδος έπαψε;;; Βάφτηκε με αίμα ναι. Αλλα επαψε;;; Η αριστερά, τρίχες, η προοδευτικότητα, η ιδεολογία που λεει να ζουν οι άνθρωποι καλύτερα έπαψε;;; Ο κάθε Τσιπρας, ο κάθε Γιωργακης, που βραβεύεται κιολας, νομίζετε οτι μας αντιπροσωπεύουν και μας καθορίζουν;;; Μεσαίωνα περνάμε. Μεγάλο μεσαίωνα. Απο το 1990 αλλα δεν το είχαμε καταλάβει. Και έν πασει περιπτωσει η προοδευτική αντιμετώπιση των πραγμάτων προσκρούει σε ¨ολη την “πολιτισμένη” κοινωνία στο ατομικό συμφέρον. Όπου το “ατομικό” συμφέρον εχει αποδειχθεί Μακραν πιο ισχυρό οποιουδήποτε μοντέλου κοινωνικής συμβίωσης. Αριβίστες, τυχοδιώκτες;;; Γιατι…. Ο καθένας απο εμάς πως συμπεριφέρεται στην ζωή του;;; Στα πλαίσια της οικογενειοκρατίας, που του το επιτρέπει. Στα πλαίσια της γειτνίασης;;; Στα πλαίσια του ΕΥ ζειν. Ο καθένας ανάλογα με τα βιώματα του. Ο καθένας ανάλογα με το κρατος του. Κρατος μαφία;;; Ειμαςτε μαφία. Κρατος με κανόνες;; Ζούμε με κανόνες. Σιγά….. Συμπεριφερόμαστε οπως μας συμπεριφέρονται. Αισχρά, αισχρά. Ειμαςτε αλήτες, κλέφτες, απατεώνες. Αλλα έχουμε κρατος αλήτη κλέφτη και απατεώνα. Μας έμαθε και μας γαλούχησε.

    • Ξεχνάμε τον πρώτο εθνικό ύμνο;
      Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά ….ο κλέφτης ξεσπαθώνει ..και μη κάνουμε πάλι ανάλυση του θέματος.

  2. Επιμένει ο κ. Σαββίδης στην αποδόμηση της αριστεράς και καλά κάνει από μια σκοπιά, όμως έχω την αίσθηση πως τα φαινόμενα μπορούν να αναλυθούν απλούστερα και να συνδεθούν ως πρακτική και πολιτική δραστηριότητα.
    Ο κ. Γιαννακίδης αναρωτιέται και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί ο Τσίπρας επιμένει να μιλά αγγλικά ενώ αυτοεξευτελίζεται;
    Όσο κι αν θέλουμε να βλέπουμε τον ηγέτη μας ή τον όποιο ηγέτη ως βασικό δρώντα και κυρίαρχο παίκτη, στην ουσία θέτουμε τη λογική μας στη διαδικασία της αυτοεξαπάτησης και το κάνουμε ή επιλλέγουμε να ακολουθούμε αυτούς που το πράττουν εντέχνως διότι είναι βολικό να έχουμε έναν εύκολο και απτό στόχο ώστε να ασκήσουμε την κριτική μας κυρίως την σκληρή όταν και εάν θιγούν βασικά συμφέροντα.
    Ο ηγέτης εν προκειμένω δεν είναι τίποτε παραπάνω από προβολή ενός ολόκληρου συστήματος φανερής και όχι τόσο φανερής εξουσίας και τίποτε περισσότερο.
    Αναρώτηθηκα κι εγώ αρκετές φορές όπως ο κ. Γιαννακίδης και νομίζω πως απλώς..του επιβάλλεται να μιλά αγγλικά!
    Όσο κι αν θεωρώ πως ο Πρωθυπουργός μου είναι ένας ακαλλιέργητος κηφήνας, είμαι σίγουρος πως κατανοεί πλήρως τον αυτοεξευτελισμό που υφίσταται και απλώς δεν μπορεί να αντιταχθεί σε αυτούς που του το επιβάλλουν.
    Αυτοί είναι, το σύστημα που χτίζει στο πρόσωπο Τσίπρα, από την πρώτη σχετική εκλογική του επιτυχία ως υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων.
    Το σύστημα αυτό βρήκε στο πρόσωπο του Τσίπρα αυτόν που θα το εκπροσωπήσει όταν θα χρειαστεί να συμβούν όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και δέκα χρόνια, διότι το σύστημα γνώριζε ότι θα έρθει αργά ή γρηγορότερα η ώρα της κρίσης και το γνώριζε από τα τέλη της δεκαετίας του 80.
    Είναι αυτό το σύστημα που βρήκε τον Βαρουφάκη και τον έστειλε στις ΗΠΑ ώστε να δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και να στήσει την πλεκτάνη πίεσης προς τους θεσμούς της Ε.Ε. και της Γερμανίας ώστε να διαγνώσει τις δυνατότητες αντίδρασης και αποφασιστηκότητας τους.
    Είναι αυτό το σύστημα που αποδέχτηκε τον Τσακαλώτο που εμφανίστηκε από του πουθενά ως σκληρός αριστερός και που ο άλλος σκληρός αριστερός ο Στουρνάρας δήλωνε εν μέσω των μαχητικών διαπραγματεύσεων με την τότε τρόικα πως, εάν του ζητήσουν κι άλλα μέτρα καλύτερα να παραδώσει απ’ευθείας στον Τσακαλώτο…και παρέδωσε και πέρασε τα πάντα και με οπτιόν για τις επόμενες κυβερνήσεις!
    Ο Τσακαλώτος λοιπόν, πριν ακόμη μιλήσει με τους όποιους συμβούλους του, στέλνει καθημερινό ριπόρτ στο φόρειν όφις εξηγώντας τα όσα συνέβησαν και για το τί έπεται την επόμενη ημέρα, λαμβάνοντας και την απαραίτητη καθοδήγηση.
    Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που περίμεναν την προδιαγεγραμμάμένη πτώση ή σύγκρουση με το δημοσιονομικό μας τοίχο από τις αρχές τις δεκαετίας του 90, όπως τότε το πίστευε και ο Μητσοτάκης όταν μιλούσε στη βουλή για αυτά που θα έρθουν και το πίστευε και ήταν πεποισμένος πως θα συμβεί γρήγορα…Άργησε 20 χρόνια δυστυχώς για όλους μας και ειδικότερα για τους αδύναμους οικονομικά και αυτό είναι βασικό στοιχείο της ΜΗ αποτελεσματικότητας του Μητσοτάκη σε σχέση με το άλλο σύστημα που εκφράστηκε μέσω της συνεργασίας του Σαμαρά με τον Ανδρέα και τράβηξε το σκοινί επιτυχώς γι αυτούς μιας και κράτησε σχεδόν μισό αιώνα ακόμη.
    Αναμένοντας τη σύγκρουση και αναλύωντας έστω και ερασιστεχνικά τον αδιανόητο και πολυεπίπεδο βαθμό στρέβλωσης της οικονομικής μας πραγματικότητας όλα αυτά τα προηγούμενα της κρίσης χρόνιας, είχα πειστεί πως η διόρθωση μπορεί να επέλθει μόνο μέσω πολεμικής καταστροφής.
    Διαψεύστηκα και ευτυχώς επίσης για όλους μας και ειδικότερα ξανά για τους αδύναμους όπως εγώ!
    Με περίτεχνο τρόπο αυτό το βαθύ μας κράτος προχωρά σε αδιανόητη για τα παγκόσμια πράγματα δημοσιονομική προσαρμογή ενώ ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζει και εντατικοποιεί τους δεσμούς με το λαό του/μας στη βάση του νεοπατριωτισμού, ενός δόγματος που ακολουθείται παγκοσμίως από όλους και ειδικότερα από τους μεγάλους παίκτες..Το πού θα οδηγήσει, μένει να το δούμε στο μέλλον!
    Με το μίνι και ελεγχόμενο κοινωνικοπολιτικό πραξικόπημα συριζα και της ηγετικής ομάδας που κυρίαρχος είναι ο βαθυκρατιστής Δραγασάκης και λοιποί όχι τόσο φανεροί και την επιτυχία ως προς το αποτέλεσμα, ασχέτως των παλλινδρομήσεων και των έμμεσων ζημιών, άρχισα να σκέπτομαι πως το σύστημα θα τους χρησιμοποιήσει πέρα από εργαλείο για την εσωτερική θολούρα και αποτελεσματική εφαρμογή των μνημονιακών και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ μέτρων και ως αποδιοπομπαίους τράγους για διεκπαιρέωση εθνικών ζητημάτων που σέρνονται για δεκαετίες..
    Ο περίγυρός μας φλέγεται και βρίσκεται σε κατάσταση επαναπροσδιορισμού σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε εσωτερικές εξουσιαστικές διαδιακασίες όσο και σε αλλαγή συνόρων και άσκησης επιρροής.
    Η συμφωνία των παικτών με το Ιράν μετά την ένταση επί κυβερνήσεων Μπους υπήρξε το κόκκινο πανί για το Ισραήλ.
    Προφανώς με κάποιο λόγο, άνγωστο για μένα θίγονται βασικά του συμφέροντα ή μελλοντικές επιδιώξεις.
    Ήρθε λοιπόν η διοίκηση Τραμπ, δηλαδή ένα άλλο βαθύ σύστημα των ΗΠΑ και συντάσσεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον με το δόγμα του Ισραήλ και επαναφέρει όλη την ένταση στο προσκήνιο.
    Το διαφορετικό με την περίοδο Μπους, είναι η σφήνα των Κούρδων!
    Προσωπικά νομίζω πως το Ισραήλ θα χτυπήσει και μάλιστα σφοδρά, ακόμη και με πυρηνικά, το Ιράν και θα επιδιώξει ένα άλμα ξεδοντιάζοντας τους βασικούς αντιπάλους του ή προσπαθώντας να ξεδοντιάσει τους περιφερειακούς αντιπάλους του.
    Όπως λοιπόν το 1967, η Ελλάδα με το έντονα δραστήριο ρωσικό κόμμα εντός της, της επιβλήθηκε να παίξει το ρόλο της ενεργητικής ουδετερότητας και μιας και δε μπορούσε ή δεν ήθελε το πολιτικό σύστημα να το πράξει, είχαμε τη δικτατορία, έτσι και σήμερα βρισκόμαστε στην αιχμή ων εξελίξεων.
    Η δική μου πεποίθηση είναι πως εάν έχει αποφασιστεί η πολεμική εξουδετέρωση του Ιράν και της Τουρκίας κυρίως και ίσως κι άλλων που δεν μπορώ να προβλέψω, πλέον δε φτάνει η ενεργητική ουδετερότητα και θα εξαναγκασθούμε ή θα επιλλέξουμε να δράσουμε επιθετικά έναντι των γειτονικών μας κρατών, κάτι που είναι άγνωστο το πού θα μας οδηγήσει.
    Παρατηρώντας τα πράγματα αισιόδοξα, καταλήγω στο συμπέρασμα πως ίσως σταθεί τόσο τυχερός ο σημερινός Πρωθυπουργός μας και γράψει και ιστορία!

    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες κι όλους!!!

  3. Η αριστερά κι ο Αλτουσέρ! Μας τα είχε πει κι ο Γιωργαλάς.
    Υπάρχουν μάρτυρες κ Σαββίδη αλλά βέβαια δεν είναι του επιπέδου σας και του Αλτουσέρ .
    Εργάζονται με την ψυχή στο στόμα και ξέρουν να σιωπούν στον αιώνα του διαβόλου που περνάμε.

  4. Εξαιρετικα ενδιαφερον αρθρο-αναλυση , για την Συριζαίκη Αριστερα -γιατι υπαρχουν πολλες Αριστερες και στην Ελλαδα μας απο την Κεντροαριστερα ,-που ως μητρα ,παει να ανασυνταχθει- μεχρι την Αναρχικη ,- με τις ”συλλογικοτητες”,που θα εξελιχθουν σε συνιστωσες της. Και ολα αυτα σε μια Ελλαδα καθημαγμενη απο τους συλληβδην Αριστερους Ελασιτες ανταρτες της 7ετιας 1943-49, αγωνιζομενους για κομμουνιστοποιηση και διαμελισμο της και σε μια Ελλαδα ,που απο το 1952 με την ενταξη της στο ΝΑΤΟ και το 1979 στην ΕΟΚ-Ευρωπαικη Ενωση-καταφερε να ”παρει κεφαλι”, απο το 1981 και καταφερε να γινει καθεστωτικη (22) χρονια με τις αυτοδυναμες κυβερνησεις του ολου ΠΑΣΟΚ και κοντα (3) χρονια με τον Συριζα -τη ευγενει προσφορα και των Αν.Ελ-, για να καταληξει να γινει η χλευη φιλων και αντιπαλων-καθως θα ελεγε και ο ”Γερος ”της Δημοκρατιας-, με τις πληρεις και ταχειες δεξιοστροφες κινησεις της, που ολοκληρωθηκαν με την” αδελφοποιηση” της με τις ιδεες του Ρεμπουπλικανου σημερινου Προεδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, που αποτελουν την επιτομη του πολιτικου ρεαλισμου και αμοραλισμου. Ο κ. Τσιπρας θα γραψει πραγματι ιστορια ,αν καταφερει στις επομενες εκλογες να ”ΤΡΑΜΠΟΠΟΙΗΣΕΙ” και κρατησει τις ψηφους των πρωην οπαδων του ΠΑΣΟΚ, -που προσεχωρησαν στον Συριζα απο το 2012- και του πρωην ΚΚΕ εσ., οι οποιες εγγιζουν-αν δεν ξεπερνουν – το 25%, γιατι θα δωσει ενα τελος στις εθνοκτονες αυταπατες που καλλιεργηθηκαν στους Αριστερους συνελληνες απο το 1949 και κυριως απο το 1981. Αν αυτο συμβει ομοφωνως -ολοι οι Ελληνες- θα πρεπει να του απονειμουν το χρυσουν βραβειο του ΓΗΤΕΥΤΗ των Αριστερων και του ανθρωπου , που θα παραδωσει στον επομενο πρωθυπουργο μια Ελλαδα ετοιμη να πρωτοπορησει στην Ευρωπη με κανονικο κρατος δικαιου και φιλελευθερη οικονομια ,καθως και πανετοιμη να επανιδρυσει την δημοσια διοικηση ,- προταγμα και ονειρο του οραματιστη πρωην πρωθυπουργου κ. Κωστα Καραμανλη -, στον οποιον συσσωμη η ”κακομαθημενη” προ της κρισεως Αριστερα τον αναγκασε , μαζι με την διεθνη συγκυρια να αυτοαπομακρυνθει ,χανοντας τις εκλογες του 2009 με δεκα μοναδες διαφορα απο τον ευμεταβολο Ελληνα πολιτη , που πιστεψε το βουλιμικο για διαχειριση της οικονομικης κρισεως ,- που τοτε ηταν ”αντε πορτας”- ΠΑΣΟΚ του κ. Γεωργιου Ανδρεου Παπανδρεου ,ο οποιος απο το Καστελλοριζο ”σφυριξε” την εναρξη του δραματικου αγωνος μας για αντιμετωπιση της οικονομικης κρισεως , με αντιπαλους το Δ.Ν.Τ και το Γιουρογκρουπ ,που μας ”φορτωσαν” μια ντουζινα γκολ απο τοτε και συνεχιζουμε να παιζουμε την παραταση, με αγνωστο αποτελεσμα.. Φυσικα θα συνεχισει να υπαρχει Αριστερα των υπολειμματων, η οποια ομως ολοενα θα φθινει. Το μονο βεβαιο -τελος- ειναι οτι η οποια Δεξια και οι φιλοι της δεν θα δεχθουν και γονυκλινη τον κ. Τσιπρα -αν καταληξει να ειναι πολιτικα αστεγος-γιατι δεν αντεχουν την μονιμη ασυνεπεια λογων και εργων , αλλα και τους αγραβατωτους ηγετες. ΟΜΩΣ , ο κ.Τσιπρας μετα απο τετοια πορεια θα βρει πολλους δρομους ανοιχτους και στο εξωτερικο με περισσοτερες πιθανοτητες στην Χωρα την μαγικη ,την Αμερικη. Να ειναι γερός και κανενα δεν χανει ο Θεος.

  5. Αν μπορώ να κρίνω μόνος μου?
    Πιστεύω ότι η Τουρκία θα μείνει βασική σύμμαχος της Δύσης με οποιοδήποτε κόστος κι απ τις δύο πλευρές.
    Η Ελλάδα πάντα θα είναι προστατευομενη αλλά ποτέ δικαιωμένη .
    Τα f16 παρακαλάμε 10 χρόνια και οι ΗΠΑ λένε όχι για να μη θυμώσει η Τουρκία.
    Τώρα, με κάθε κόστος , μας τα δίνουν για να πιέσουν την Τουρκία.
    Δεν καταλαβαίνω τι θα μπορούσε να πάρει καλύτερο .
    Τα εμπορικοοικονομικά δεν παίζουν για την Ελλάδα.
    Θα της χαρίσουν τόσα όσα να μη διαλυθεί.
    Αν εμείς δεν σταματήσουμε τις κρίσεις με βάση την παράταξη κι όχι το εθνικό συμφέρον το πρόβλημα θα συνεχίσει.
    Όσο για την αριστερά ,μια ακόμη για σένα και τον ΣΑΝ , είναι η πνοή της καρδιάς μας ,το μυαλό μας πρόδωσε.

    • Δεν ειναι ατακα ,αλλα λογικη σκεψη. Χωρις μυαλο εχουμε ανοια και η ζωη με ανοια ειναι τουλαχιστον ανιαρη και οχι χρησιμη . Τετοια Αριστερα καλυτερα να εκλειψει ,γιατι παιρνει στο λαιμο της την Ελλαδα και τους Ελληνες. Εξ’αλλου δεν θα χασει η βενετια βελονι, υστερα απο 70 τοσα χρονια ,( απο την ιδρυση του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ)που ζωγρησαν σχεδον ολα τα νιατα της Ελλαδος, τα οποια στα προηγουμενα χρονια ηταν στην ΕΟΝ του Μεταξα και κατεστρεψε τα ονειρα τους στην 10ετια 1940 και αργοτερα στην 20ετια 1974-1994 , με τους Ρηγαδες,τους Κνιτες και τους Πρασινοφρουρους, οσων δεν κρεμαστηκαν μετα το 1981 ,σαν τσαμπια σταφυλιων απο το Κρατος, που παρ’οτι πτωχευσε εδω και 7 χρονια , ακομη το βυζαινουν και δεν αποκλειεται να ”Τραμποποηθουν”για την κουταλα-που λεμε- .Σιγουρα , παντως , το κουτι της Πανδωρας για την Αριστερα θα ανοιξει στις επομενες βουλετικες εκλογες, οψεποτε γινουν. Τελος ,αν δεν ορισουμε επακριβως το εθνικον συμφερον δεν μπορουμε να γνωριζουμε ποιος πολιτικος και με ποια πολιτικη το βλαπτει. Τι ειπε ο Αριστοτελης ;;;. ”Αρχη σοφιας των ονοματων επισκεψις”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα