Τσίπρας-Τραμπ: Πληρώνουμε 2,4 δισ. για τα F-16 -Τι παίρνουμε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Η αναβάθμιση των F-16, η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ήταν όσα έθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στις επαφές του με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα άκουσε καλά λόγια για τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, άκουσε τον Ντ. Τραμπ να μιλά ενθουσιωδώς για τις τεράστιες ευκαιρίες επένδυσης που προσφέρει η χώρα μας και πήρε την υπόσχεση ότι θα «βάλει πλάτη» σε μια υπεύθυνη ελάφρυνση χρέους.

Με σαφή τρόπο, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να δώσει το στίγμα των προσδοκιών των ΗΠΑ από την Ελλάδα. Οπως έσπευσε να προαναγγείλει εξαρχής, από τις πρώτες δηλώσεις on camera στο Οβάλ Γραφείο: «θα έχουμε συναντήσεις και γεύμα εργασίας, θα συζητήσουμε και επιπλέον τρόπους για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς».

Πόσο θα στοιχίσει η αναβάθμιση των F16

Ο Ντ. Τραμπ, μάλιστα, διευκρίνισε άμεσα τι εννοούσε: «Συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως είναι η αναβάθμιση του στόλου των F-16».

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Είμαι βέβαιος για τη στρατηγική συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία» απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Ντόναλντ Τράμπ προσδιόρισε, μάλιστα, το ύψος της συμφωνίας αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών κάνοντας λόγο για project που θα στοιχίσει 2,4 δισ. δολάρια. Καθιστώντας, έτσι, σαφές ότι δεν πρόκειται για «ευχολόγιο» αλλά για συμφωνία που έχει ήδη κλείσει.

Οπως σημείωσε, το κόστος ενός τέτοιου προγράμματος θα αγγίξει τα 2,4 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε και το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μια από τα λίγα μέλη του ΝΑΤΟ που υπερβαίνει το στόχο των αμυντικών δαπανών.

Εγκρίθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μάλιστα, ο Τραμπ δήλωσε ότι η διοίκησή του ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση, για την αναβάθμιση των F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήδη ενέκρινε την πιθανή πώληση τη Δευτέρα.

«Παγωμάρα» στην Αθήνα για το κοστούμι των 2,4 δισ

Στην Αθήνα προκάλεσε «παγωμάρα» η ανακοίνωση Τραμπ για το ύψος των εξοπλιστικών. Αμέσως, ξεκίνησε μια αγωνιώδης προσπάθεια «διαρροών» καθώς έγινε αντιληπτό ότι θα προκληθούν αντιδράσεις για τα 2,4 δισ. δολάρια αναβάθμισης των F-16, σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναγκάζεται να κόψει συντάξεις και αφορολόγητο.

ΝΔ: Η πανάκριβη συμφωνία, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης Τσίπρα

Η ΝΔ σχολίασε άμεσα ότι το μόνο «χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16» σημειώνοντας ότι αυτή η συμφωνία «θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δις δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Καμμένος: 1,1 δισ. το «ταβάνι» για τα F-16

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προεξάρχοντος του Πάνου Καμμένου, επιδιώκοντας να μετριάσουν τις εντυπώσεις για το κόστος του «κουστουμιού» που έραψαν οι Αμερικανοί στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριζαν ότι το πραγματικό κόστος που αφορά στον προϋπολογισμό μόνο σε κονδύλι ύψους 1,1 δισ.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης Τύπου Τραμπ-Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να κάνει μια ανάρτηση στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι το «ταβάνι» για την χρέωση του προϋπολογισμού για την αναβάθμιση των F-16 είναι το 1,1 δισ. ευρώ.

«Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Αμυνας.

Η βάση της Σούδας

Επιπλέον, αναφερόμενος στην βάση της Σούδας, ο Τραμπ ευχαρίστησε την Ελλάδα «για την φιλοξενία στην βάση της Σούδας» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαίωσε ότι και σε αυτό το σημείο επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Οπως είπε η βάση της Σούδας έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία. «Αξιολογήσαμε από κοινού την σημασία της, γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί και πιστεύω ότι πρέπει να αναβαθμιστεί» απάντησε με νόημα.

Οπως έγραφε πριν την συνάντηση το CNBC η βάση της Σούδας, «παίζει στρατηγικό ρόλο στο σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας αλλά και την προστασία των ενεργειακών διαδρομών από την Μέση Ανατολή και τον Κόλπο». Παράλληλα, επικαλούνταν πηγές σύμφωνα με τις οποίες «υπάρχουν σχέδια να κατασκευαστεί και δεύτερη στρατιωτική βάση στη νότια Κρήτη».

Φιλοφρονήσεις και «καρφιά»

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι δύο πολιτικοί άντρες αντάλλαξαν σειρά φιλοφρονήσεων. Δεν έλειψαν, όμως, και τα «καρφιά», τουλάχιστον από πλευράς του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος παρενέβη όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον Ελληνα πρωθυπουργό για παλαιότερες δηλώσεις του για τον «κακό Τραμπ».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε, επίσης, σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν για μια «υπεύθυνη ελάφρυνση του χρέους».

«Η Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Ελληνες, καθώς αναρρώνουν από την οικονομική κρίση που πρόσφατα πλήγωσε τη χώρα τους» είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον «Κήπο των Ρόδων», και συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, τους προκατόχους του και τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειές τους να επαναφέρουν την ευημερία στην Ελλάδα».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες και ισχυρίστηκε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο επίπεδο από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ελλάδα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, βγαίνει από την κρίση και αρχίζει να προσελκύει επενδύσεις. «Αφήνει πίσω της όχι μόνο την κρίση αλλά και το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε σε αυτή» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις» 

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι αυτή την περίοδο η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις.

«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες, που ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις» είπε ο κ. Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ τον επόμενο χρόνο… Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις αμερικανικές επιχειρήσεις να δείξουν τις δυνατότητές τους».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στο θέμα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από ποτέ και πως η Ελλάδα προσβλέπει στην προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στο Ελληνικό, λέγοντας ότι είναι «ένα μεγάλο πρότζεκτ ακινήτων».

Σημείωσε δε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τον ρώτησε για το Ελληνικό, καθώς στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί ως επενδυτής για το ακίνητο.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ελληνικό θα προσελκύσει και άλλα κεφάλαια από το εξωτερικό.

«Να σταματήσει η προκλητικότητα της Αγκυρας» 

«Η χώρα μας καθίσταται σήμερα ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και συνεργασίας σε σημαντικές και ευαίσθητες περιοχές στον πλανήτη». Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την Τουρκία, ο Ελληνας πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη να σταματήσει η προκλητικότητα της Αγκυρας στο Αιγαίο και να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

«Η Ελλάδα ακολουθεί ένα νέο δόγμα μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με βασικό στόχο να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της Ελλάδας, ως μιας χώρας πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια ασταθή και αποσταθεροποιημένη περιοχή», επισήμανε ακόμη ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Η αμήχανη στιγμή που Αμερικανοί δημοσιογράφοι θυμήθηκαν τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα για τον Τραμπ 

Πριν φτάσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Λευκό Οίκο, τα αμερικανικά ΜΜΕ αναρωτιόντουσαν αν θα θυμηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ τι έλεγε για εκείνον ο Ελληνας πρωθυπουργός, προτού εκλεγεί πρόεδρος. Οπως αποδείχθηκε, ο Αμερικανός αγνοούσε τα σχόλια αυτά.

Ομως, ο κ. Τσίπρας δεν απέφυγε αυτή τη συζήτηση και αναγκάστηκε να απαντήσει ενώπιον του Τραμπ για αυτό το θέμα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει πριν από τις αμερικανικές εκλογές, αναφερόμενος σε πιθανή νίκη του Ρεπουμπλικανού «Ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό». Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν άλλαξε γνώμη.

«Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός γελούσε αμήχανα, προτού απαντήσει στην ερώτηση.

Στην απάντησή του, αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν ένιωσε «να απειλείται» από τον κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

«Διαπίστωσα, από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό. Είχαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση, δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να απειλούμαι, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές» είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο θέμα. «Αρκετές χώρες στην αρχή ήταν ανήσυχες αλλά τώρα έχω καλές σχέσεις με τους ηγέτες όλων των χωρών με τις οποίες έχω συνεργαστεί. Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούσαν ήταν επειδή δεν θα επιστρέψω στη χώρα μας, τις ΗΠΑ, να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλες χώρες του κόσμου» είπε ο κ. Τραμπ.

Οι δηλώσεις Τσίπρα-Τραμπ μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες 

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο χωρίστηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά, οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν για περίπου 20 λεπτά στο Οβάλ Γραφείο.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σκληρό δρόμο» είπε ο κ. Τραμπ, σε δηλώσεις του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, και συμπλήρωσε: «Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς».

Σε αυτό το σημείο ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε και στο πρώτο σχόλιό του για την αναβάθμιση των F-16.

«Τα πάμε υπέροχα με την Ελλάδα. Εχουμε μακροχρόνιες σχέσεις με την Ελλάδα. Είμαστε φίλοι και σύμμαχοι» είπε επίσης ο κ. Τραμπ.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την φιλοξενία και την πρόσκληση στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ. Εκανε δε, λόγο για μια σημαντική συγκυρία για τη συνεργασία των δύο χωρών.

«Είναι σημαντική στιγμή για την στρατηγική μας συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και πάντα ήταν αξιότιμος εταίρος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Αξίες ελευθερίας και δημοκρατίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

«Εχουμε πολλούς Ελληνες εδώ, η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα» 

Σε έναν δεύτερο σύντομο διάλογο στον Λευκό Οίκο -την ώρα που οι δύο ηγέτες έμπαιναν στο χώρο του γεύματος εργασίας- ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Αλέξη Τσίπρα:

«Είμαστε μαζί σας. Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα. Σας συγχαίρω. Εχουμε πολλούς Έλληνες εδώ. Ο τουρισμός πάει πολύ καλά,. Η Ελλάδα είναι όμορφη χωρά. Είμαστε μαζί σας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφάλειας, και η συγκυρία είναι πολύ καλή για να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία των δύο χωρών, γιατί έχουν κοινά συμφέροντα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ελληνική ομογένεια και το ρόλο που διαδραματίζει στις ΗΠΑ.

Στις διευρυμένες συζητήσεις συμμετείχαν 

Από πλευράς ΗΠΑ:

  • Ρεξ Τίλερσον, υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ
  • Στήβεν Μνούτσιν, υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ
  • Γουίλμπουρ Ρος, υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ
  • Τζον Κέλι, προσωπάρχης προέδρου ΗΠΑ
  • στρατηγός Χέρμπερτ-Ρέινολντ ΜακΜάστερ, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ
  • Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός προέδρου Τραμπ, βοηθός και ανώτερος σύμβουλος προέδρου
  • Ντίνα Πάουελ, αναπληρώτρια National Security Council των ΗΠΑ
  • Γκάρι Κον, επικεφαλής οικονομικού επιτελείου προέδρου ΗΠΑ
  • Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής ΗΠΑ στην Αθήνα
  • Φιόνα Χιλλ, βοηθός προέδρου ΗΠΑ, υπεύθυνη για ευρωπαϊκές και ρωσικές υποθέσεις.

Από ελληνικής πλευράς 

  • Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών
  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας
  • Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
  • Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Χάρης Λαλάκος, πρεσβευτής Ελλάδος στην Ουάσιγκτον
  • Μαρία Θεοδώρου, πρώτη γραμματέας πρεσβείας Ελλάδος στην Ουάσιγκτον
  • Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος πρωθυπουργού
  • Παναγιώτης Παυλόπουλος,γραφείο πρωθυπουργού, υπεύθυνος διεθνών θεμάτων
  • Δανάη Μπαδογιάννη, ειδική σύμβουλος για ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις
  • Δημήτρης Καραμάρης, ειδικός σύμβουλος πρωθυπουργού.

Πώς σχολιάζει το Μαξίμου

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, δύο ήταν τα σημεία αιχμής από την συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ. Αφενός η στήριξη και τα συγχαρητήρια του Αμερικανού προέδρου για την ανάκαμψη της Ελλάδας και αφετέρου, η ανακοίνωση σύστασης ομάδας εργασίας από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας για συνεργασία σε εμπόριο, συναλλαγές και καινοτομίες.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καθημερινή

    ………Το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι σημαντικό. Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και ο εμμονικός αντιαμερικανισμός της Μεταπολίτευσης ανήκει στο παρελθόν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε και αυτός την αποστολή του κ. Τσίπρα, δείχνοντας την ώριμη συναίνεση που έχει επιτευχθεί. Για να μεταφραστεί όμως το θετικό κλίμα στις ΗΠΑ σε απτά αποτελέσματα, θα χρειασθούν απτές πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Γιατί καλές οι διακηρύξεις περί επενδύσεων, αλλά αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν με ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά που είτε δεν τις θέλουν είτε είναι ανίκανοι να τις προχωρήσουν…….

    Γιατί αγαπητές ανιχνεύσεις κάνετε αντιπολίτευση αυτού του είδους;
    Εμείς περιμένουμε από εσάς την αντικειμενική ανάλυση κι όχι την κιτρινίλα των διαφόρων ΜΜΕ που δεν αφήνουν την Ελλάδα ν α ξεφύγει από τον βούρκο.
    Βλέπετε την ουσία της κατάστασης στην Καθημερινή.
    Πήγε καλά αλλά χρειάζεται δουλειά ε΄δω και να βρει ο Τσίπρας στελέχη μακριά από την κουλτούρα της κοβας.
    Αυτό είναι το πρόβλημα του Τσίπρα και της χώρας γιατί αντικαταστάτης του Τσίπρα για την ώρα δεν υπάρχει.

    • Θα συμφωνήσω μαζί σου, Χρίστο, η στείρα αντιπολίτευση των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ και όχι μόνο, δεν βοηθά. Όμως, ένα καλό βήμα, που ως φαίνεται πάει να γίνει, θα χαντακωθεί από την παλιοκομματική νοοτροπία. Όποιος κι αν κυβερνά από τους νυν υπάρχοντες σχηματισμούς.

      Δεν έγινε καμμία προσπάθεια σοβαρών αλλαγών, που θα προσήλκυαν επενδύσεις.
      Τεράστια γραφειοκρατία, ανύπαρκτο σταθερό φορολογικό σύστημα και προπαντός σοβαρό. Με τέτοια βαριά φορολογία, η οποία μάς κάνει πραγματικά το τελευταίο σοβιετικό κράτος τής Ευρώπης, ποιος θα επενδύσει; Εδώ οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις τρέχουν να σωθούν, μεταφέροντας την έδρα των εκτός Ελλάδος.

      Έχουμε δει και στο παρελθόν προσπάθειες κι έχουμε ακούσει επαίνους, αλλά τίποτε τελικά δεν καρποφόρησε εξ αιτίας των ανωτέρω λόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα