Θρίλερ με την ψηφοφορία αλλαγής φύλου στα 15 -Ποιοι απειλούν να καταψηφίσουν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θρίλερ με την ψηφοφορία αλλαγής φύλου στα 15 -Ποιοι απειλούν να καταψηφίσουν

Στον αέρα βρίσκεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, δηλαδή το άρθρο 3 που αφορά στη διόρθωση ταυτότητας φύλου, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής.

Και ενώ ξεκινά ο τελικός γύρος της συζήτησης του ν/σ και στη μία το μεσημέρι αναμένεται η ονομαστική ψηφοφορία, τίποτα δεν μοιάζει σίγουρο και δεδομένο για το ποιοι τελικά θα καταψηφίσουν.

Με τους ΑΝΕΛ, το κόμμα-κυβερνητικό εταίρο, να έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3, αλλά και με αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην εμφανίζονται σίγουροι για το τι θα πράξουν στην ψηφοφορία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και το σενάριο της κοινοβουλευτικής ήττας πιθανό.

Τι θα κάνουν τα κόμματα
ΝΔ (76 βουλευτές), Χρυσή Αυγή (16 βουλευτές), ΚΚΕ (15 βουλευτές) και Ένωση Κεντρώων (7 βουλευτές) έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων. Οι ΑΝΕΛ (9 βουλευτές) έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο, με μόνη εξαίρεση το επίμαχο άρθρο 3, το οποίο και θα καταψηφίσουν. Το επίμαχο άρθρο 3 αποφάσισε σήμερα το πρωί να καταψηφίσει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (θα ψηφίσει «Ναι» επί της αρχής). «Ναι» θα ψηφίσει το Ποτάμι (6 βουλευτές). Αγνωστο το τι θα πράξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Οι πιθανοί «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ
Ενστάσεις, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται -δημοσίως- από τη Γεωργία Γεννιά (που εκπροσωπεί την κίνηση «Πράττω») και τον βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νίκος Γάκης έχει κάπως «μαλακώσει», ενώ ερώτημα παραμένει η στάση του Μάρκου Μπόλαρη (δεδομένο θεωρείται πως η Νίνα Κασιμάτη θα καταψηφίσει την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»).

Αυστηρή εντολή να συνεχιστεί το… μασάζ!
Σε αυτό το πλαίσιο, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει αυστηρή εντολή να συνεχιστούν οι… μαλάξεις στους αντιρρησίες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν γνώμη και να συναινέσουν στη σημερινή ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά την αλλαγή φύλου ενηλίκων και ανηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, εκτός από το «μασάζ» Κοντονή που έλαβε χώρα χθες στη Βουλή, συνεχίστημε με αμείωτη ένταση το «πρέσινγκ» -και μάλιστα διά τηλεφώνου- προς όσους σκέφτονται να διαφοροποιηθούν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείονται ακόμα και κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσων εμφανίζονται προβληματισμένοι με κομματικά κυβερνητικά στελέχη.

Ψηφοφορία-θρίλερ
Ακόμη, όμως, κι αν οι πιθανοί αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψηφίσουν τελικά το επίμαχο άρθρο 3, με τη δεδομένη άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν, η κυβερνητική πλειοψηφία βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί και η ψηφοφορία μοιάζει εξαιρετικά παρακινδυνευμένη ως προς το αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί αν σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει θετικά, μαζί με το Ποτάμι, που έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει, οι θετικές τους ψήφοι φθάνουν τις 150. Τους λείπει δηλαδή μία.

Τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα
Ετσι, το Μαξίμου στρέφεται και ευελπιστεί και στη δεξαμενή των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών. Μέχρι πριν λίγο ευελπιστούσε και στη θετική ψήφο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ωστόσο ελήφθη απόφαση από την ΚΟ να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3.

Με δεδομένο πάντως ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών της αντιπολίτευσης, σοβαρή ανησυχία -λένε πως- δεν υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια. Ωστόσο, είναι προφανές ότι και οι ίδιοι έρχονται σε δύσκολη θέση, αφού προσπαθούν να πείσουν ακόμα και τους βουλευτές τους!

Συν τοις άλλοις, την κυβερνητική πρωτοβουλία δεν υποδέχτηκαν με τις καλύτερες διαθέσεις και υπουργοί της κυβέρνησης. Ένας εξ αυτών είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και από τους ΑΝΕΛ οι κυρίες Έλενα Κουντουρά και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που εμφανίστηκαν εξόχως προβληματισμένες.

Δείτε Live τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής:

Πηγή: Θρίλερ με την ψηφοφορία αλλαγής φύλου στα 15 -Ποιοι απειλούν να καταψηφίσουν | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΕΙΛΗ…Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ….ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα