«Οι ορκισμένοι εχθροί της παγκοσμιοποίησης επιζητούν τη θαλπωρή των κοινωνικών δικτύων μονολόγου Snapchat»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη Οικονομολόγου [email protected]  www.kalkis.eu

Στο τελευταίο εβδομαδιαίο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Le Canard enchaîné δημοσιεύθηκε, και αναπαράχθηκε στη συνέχεια από όλα σχεδόν τα άλλα ΜΜΕ και φυσικά τα κοινωνικά δίκτυα, η είδηση πως η δικηγόρος Raquel Garrido και εκπρόσωπος τύπου του ριζοσπαστικού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» του Jean-Luc lenchon, αδελφού κόμματος της δικής μας «Πλεύσης Ελευθερίας», δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές της επί 6 χρόνια. «Η εν λόγω εβδομαδιαία εφημερίδα έγραψε για το ποσό των 32.215 ευρώ, οφειλόμενο στο Εθνικό Ταμείο Νομικών  (Caisse nationale des baraux)», σύμφωνα με το δημοσίευμα της 6ης Οκτωβρίου 2017 του δημοσιογράφου Luc Vinogradoff του ηλεκτρονικού LE MONDE, με τίτλο : «Raquel Garrido répond au « Canard enchaîné » dans une story Snapchat».

Και θα μου πείτε : α) είναι αλήθεια ή καμιά συνηθισμένη συκοφαντία ; β) εδώ «όλοι» οι Έλληνες χρωστάμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Δεν είχε, δεν πλήρωσε η Κυρία. Είναι τόσο απλό. Και σιγά το ποσό ; Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται.

α) «Αρχικά, το Εθνικό Ταμείο Νομικών  διέψευσε ως «ανακριβείς» τις σχετικές πληροφορίες,  χωρίς όμως  να αναφέρει το όνομα της κ. Garrido, επικαλούμενο το επαγγελματικό απόρρητο. Στη συνέχεια όμως, ο Δικηγορικός Σύλλογος των Παρισίων πρόσθεσε ότι τα δυο μέρη συμφώνησαν για το χρονοδιάγραμμα  καταβολής των καθυστερημένων εισφορών», αναφέρει ο παραπάνω δημοσιογράφος. Με άλλα λόγια συμφωνήθηκε η ρύθμιση του χρέους των εισφορών, όπως θα λέγαμε σήμερα στα καθ’ημάς. Άρα η είδηση, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώθηκε. β) Η εκπρόσωπος τύπου δεν είπε ότι δεν είχε να πληρώσει (επειδή π.χ. δεν έχει δικηγορικές υποθέσεις) ή ότι είναι του γαλλικού «κινήματος δεν πληρώνω». Είπε ότι «Πολλά ψέματα λέγονται για μένα». Τεράστια όμως πολιτική σημασία έχει να δούμε σε ποιο μέσο το είπε αυτό αλλά και τι σχετικό σχεδιάζει το κόμμα το οποίο επαξίως εκπροσωπεί η Raquel Garrido ; Για να ακούσεις τι είπε σχετικά η Raquel Garrido για τις κατηγορίες της Canard enchaîné, έπρεπε να αποταθείς στο story Snapchat του ψηφιακού χρονογράφου και επικοινωνιολόγου της reality TV του Jérémy Gisclon, και παρεμπιπτόντως, ενός συντρόφου στο plateau  του “Γεια σας Γήινοι “, της εκπομπής του Thierry Ardisson στο κανάλι  C8. Δηλαδή το είπε σε έναν φιλικά διακείμενο, σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι εκατομμύρια συνδρομητές έφηβοι και νέοι Γάλλοι κυρίως που δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν διαβάζουν εφημερίδες, όμως αύριο θα ψηφίσουν. Δεν το είπε σε έναν «εχθρικό δημοσιογράφο» των γαλλικών «συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης», όπως θα μας έλεγαν στα καθ’ημάς κάποιοι «επαναστάτες» του γλυκού νερού που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία. Το είπε μπροστά σε μια φιλική κάμερα για να ιδωθεί από το εν λόγω στοχευμένο νεανικό κοινό, όπως παλιά «συνεντευξιαζόταν» ανώδυνα  ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος στο κανάλι της Αυριανής με την Κυρία Αγάπη η οποία ποτέ δεν τον ζόριζε με τα ακανθώδη θέματα της εποχής. Και μάλιστα όταν ξεχνούσε «να τον ρωτήσει» για κάποιο προσυμφωνημένο θέμα, τις έλεγε : Αγάπη δεν με ρώτησες για το τάδε θέμα !

Η εφαρμοσμένη στρατηγική από το κόμμα του Jean-Luc Mélenchon

Η παραπάνω γαργαλιστική υπόθεση δεν θα είχε και τόση σημασία, έστω κι αν πρόκειται για μια πασίγνωστη αριστερή πολιτικό όπως η Raquel Garrido, αν δεν αποτελούσε μια εφαρμοσμένη κομματική στρατηγική επιλογή του  Mélenchon, να αποφεύγει δηλαδή τους απρόβλεπτους δημοσιογράφους που θα τον ρωτούσαν π.χ. για τη Βενεζουέλα του Μαδούρο ή το πώς συγκεκριμένα είναι έτοιμος να κυβερνήσει αύριο κιόλας, όπως τελευταία ισχυρίζεται ; Πράγματι, όπως διαβάσαμε πρόσφατα στις 15-09-2017, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le journal de dimanche, στο άρθρο του Pierre Lepelletier,  η «Ανυπότακτη Γαλλία» θα «δυσκολευτεί να δρομολογήσει το δικό της τηλεοπτικό κανάλι γιατί θα προσκρούσει στο γαλλικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (CSA)» (όπου έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για άδεια τηλεοπτικού σταθμού) για λόγους «σύγκρουσης συμφερόντων», αφού αυτό το Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης θα ήταν κατά κάποιο τρόπο «η προπαγανδιστική Ντουντούκα του Mélenchon». Διαφορετικά θα πρέπει να προσκαλεί στο πλατό του ακόμα και την Marine Le Pin !

Οι νεότερες σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύβος ερρίφθη. Ο Mélenchon θέλει να έχει τα δικά του μέσα ενημέρωσης για να διαδίδει τα μηνύματά του και να απελευθερωθεί από δημοσιογράφους, που συχνά θεωρεί εχθρικούς. Αυτό θα πάρει άμεσα τη μορφή του καναλιού «Le Média», μια «διαδικτυακή τηλεόραση (webTV)» δηλαδή, που την παρουσιάζουν ως  «συνεταιριστική, ανεξάρτητη, πλουραλιστική, ανθρωπιστική και αντιρατσιστική, φεμινιστική, οικολογική και προοδευτική» τηλεόραση !  Επικεφαλής της προβλέπεται να είναι η Sophia Chikirou, σύμβουλος επικοινωνίας του πρώην προεδρικού υποψηφίου, η οποία επίσης διαχειρίζεται και το μελλοντικό «πολιτικό κανάλι προπαγάνδας» του Jean-Luc Mélenchon στο YouTube.  Κάτι που δεν δημιουργεί πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων, σύμφωνα με την ίδια, αφού η Le Média θα μπορεί και να επικρίνει τον Mélenchon !!! Απεναντίας, λέει:  «Εάν θέλετε έναν καταιγιστικό Mélenchon»,  θα τον βλέπετε στα κανάλια TF1, France 2 ή BFM-TV. Εννοεί τα «τρισκατάρατα συμβατικά κανάλια», όπως θα μας έλεγε εδώ ο αρμόδιος Υπουργός μας. Εξάλλου λένε και ο Sarkozy είχε δημιουργήσει το αντίστοιχο δικό του κανάλι, ονόματι NSTV. Η webTV «Le Média» του Mélenchon θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 από την Sophia Chikirou και τον ψυχαναλυτή του Gérard Miller (είδατε μέχρι πού φτάνει ο αριστερός ριζοσπαστισμός ; Μέχρι την ψυχανάλυση του ηγέτη του!), σύμφωνα με τους δημοσιογράφους Abel Mestre, Alexis Delcambre  και Daniel Psenny του ηλεκτρονικού  LE MONDE, της 6ης-10-2017.

Στις 25-09-2017 είχα γράψει ότι Ο Mélenchon με λενινιστική ρητορεία και στρατηγική  επιχειρεί να καταστεί ο πρώτος αντίπαλος του Macron,

https://www.anixneuseis.gr/?p=175905. Σήμερα βλέπουμε ότι δεν φείδεται να κάνει αιχμή του δόρατος αυτής της στρατηγικής του και τα πιο σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως : το Snapchat, την webTV «Le Média», το «ολόγραμμα» που χρησιμοποίησε επιτυχώς κατά την εκλογική του καμπάνια. Και ως παλιός τροτσκιστής ξέρει να «αγοράσει» την ψηφιακή τριχιά που του «πουλάει η παγκοσμιοποίηση» για να την «πνίξει» (;), τουλάχιστον σε μια μόνο χώρα, τη Γαλλία.

 Ο Άλκης Καλλιαντζίδης είναι οικονομολόγος.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα