Μπράβο στην πλειονοψηφία των  συμβολαιογράφων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,   05.10.2017 

Μπράβο  στην πλειονοψηφία των συμβολαιογράφων, που αντιδρούν και. αρνούνται να υπογράψουν τις εγκληματικές απαιτήσεις των “εταίρων μας”, για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αν υπάρχει κάποια δύναμη στον ορίζοντα, που μπορεί να σώσει την Ελλάδα, είναι η συνένωση  όλων μας, ανεξαρτήτως δεξιών, κεντρώων ή αριστερών προτιμήσεων, εναντίον αυτής της λαίλαπας, που διαρκεί ήδη περίπου 8 χρόνια, και που σε πείσμα των αφηγημάτων ότι…δήθεν τελειώνουμε βγαίνοντας στις αγορές, η επιτήρηση όπως και αν λέγεται, δεν πρόκειται να αρθεί ούτε ως το έτος 3000. Και τούτο, επειδή είναι ξεκάθαρο, ότι χωρίς ανάπτυξη, το τεράστιο ελληνικό χρέος, που φορτώθηκε και με επαχθή και απεχθή στοιχεία, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αλλά, ακριβώς, η παραμονή μας στην ευρωζώνη αποκλείει υγιή ανάπτυξη, που πρέπει να φθάνει τουλάχιστον στο 3.5% ετησίως. Αντιθέτως, μένοντας στην ευρωζώνη, και λαμβάνοντας αγοραστική δύναμη με το σταγονόμετρο, θα έχουμε με τις καλύτερες των συνθηκών, 0,3-0,5%, ετήσια ανάπτυξη, αρκετή ίσως για κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, όχι  όμως αρκετή για την επιβίωση της χώρας. Και να μην λησμονήσω και  το που βασίζεται ο πρόσφατος πανηγυρισμός κυβέρνησης, εταίρων και μερικώς αντιπολίτευσης, που δήθεν διαπιστώνουν ότι “η οικονομία πάει καλύτερα”, κάποιοι δείκτες γύρισαν σε αναιμικό θετικό πρόσχημα, και… να την, έφθασε  .η ανάπτυξη!

Όμως, πρόκειται για   αναίσχυντη “κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας” τηρουμένων πάντοτε διαφορών και αναλογιών. Διότι, η βελτίωση αυτή, που δεν φαίνεται οπωσδήποτε με γυμνό οφθαλμό, αν πράγματι υπάρχει, οφείλεται 100% στην αύξηση του τουρισμού, που πήγε φέτος πολύ καλά σε ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και όχι χάρη σε αυτά. Ο Θεός της Ελλάδας! Για να γνωρίζουμε περί τίνος ομιλούμε.

 

 

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητη κυρια παρακληση να επαναλβανετε συχνα την ”ιαχη” ο Θεος της Ελλαδος, για να την εμπεδωσουν και οι αμετρητοι πια αθεοι συνελληνες. Οσο για την αυξηση του τουρισμου -θα συμφωνειτε σιγουρα και εσεις- οτι πραγματοποιηθηκε επειδη ”φτυνηναμε” τις παροχες , οποτε ,βασει του δογματος ”στην καταναλωση το κερδος”, απεφεραν κατι παραπανω, αλλα δεν πληρωνουμε τις υποχρεωσεις μας και ως κρατος και ως πολιτες, νοοτροπια , που αποδεικνυει οτι , μας περασαν και το πνευμα του Κινηματος ”δεν πληρωνω” . Μηπως ομως συνηθισουμε να μειωνουμε καθε χρονο την ποιοτητα των παροχων ,εκτος απο την Θεικη προικα μας του ηλιου, του γαλαζιου και των θερμων θαλασσων μας , που ουδεποτε μειωνονται σε διαψευση και των ”οικολογων”;;;. Ομως σε βαθος χρονου δεν θα αλλοιωθουν εδαφη, παραλιες και δαση με την ανεξελεγκτη ελευθερη διαμονη τους σαυτα μυριαδων τουριστων σαυτα στα 6μηνης διαρκειας καλοκαιρια μας;;;. Παντως απο τυχη δεν επιβιωνεις πολλα χρονια και η οργανωση γενβικως ειναι προιον εν ανεπαρκεια ,αν οχι εν ελλειψει στην Πατριδα μας, παρα τις σοβαρες νουθεσιες και ”ποινες” των εταιρων μας στην Ευρωπαικη Κοινοτητα και την Ευρωζωνη. Εμποοτιστηκαμε βαθεια απο την επικρατησασα αντιληψη της 10ετιας του 1980 ,κυριως , την οποιαν την θεωρουμε και ταμπου. Απο αυτο και αλλα ταμπου πρεπει πρωτα να απαλλαγουμε και τους αλλους θα τους ”αποδιωξουμε ” σχεδον αμεσως.

  2. Μέχρι τώρα οἱ πληστειριασμοὶ γίνονται. “Συμμορίες” εἶχαν τὸν ἔλεγχο! Κανεὶς δὲν τολμοῦσε νὰ ἐμφανιστεῖ στὰ πρωτοδικεία, κλπ. Παίρναν μὲ ψίχουλα συννενοημένοι καὶ πουλάγανε ὅσο θέλαν. ΓΙΑΤΙ μᾶς χαλάει ὁ ἠλεκτρονικὸς πλειστηριασμὸς;

    ΟΧΙ στοὺς πλειστηριασμοὺς τὸ καταλαβαίνω
    ΟΧΙ στοὺς ἠλεκτρονικοὺς πλειστηριασμοὺς “μυρίζει” ἄσχημα!

    Τὶ καὶ πῶς καὶ γιατί! Μὴν χάφτουμε ὅ,τι μᾶς σερβίρετε!

    • Αγαπητε κυριε επαρχιωτη Ρομπεν. Οι ”σικε” πλειστηριασμοι-αυτους θα υπονοειτε- γινονταν και θα συνεχισουν να γινονται ανωνυμως δε τωρα , οι δε προσυνεννοημενες γιαυτο ”το σικε”, ”παρεουλες” θα αυξηθουν ,τωρα που υπαρχουν και τα συγχρονα κινητα τηλεφωνα . Οι ηλεκτρονικοι πλειστηριασμοι προτιμηθηκαν, για να μη κινδυνευουν οι εμπλεκομενοι συμβολαιογραφοι και αλλοι υπαλληλοι. Να συμφωνησουν ,λοιπον, και να εισακουσθουν ολοι οι Ελληνες πολιτες να απαγορευθουν οι πλειστηριασμοι για πρωτη κατοικια ,ευπορων και απορων , οπως ισχυε απο το τελος του 2008, επι δεξιας-ντε-,αλλα φιλολαικωτερης κυβερνησεως. Μαλλον θα συμφωνειτε απολυτως.

  3. Θα είχε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε εάν έχει έστω κι ένα σεντς σε κάποια Ελληνική τράπεζα η κυρία, ώστε να αρχίσει να κόπτεται για το εάν καταρρεύσουν.

    Τί λέτε;
    Έχει;

    • Με την ευκαιρία να επαναλάβω το ποσο τυχερό στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια το πολιτικό μας σύστημα και δεν έγινε κάποια στραβή με τον τουρισμό, διότι εάν γίνει, τότε η διόρθωση θα είναι…ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ με νόημα κι ουσία!

  4. Συλλογικότητες … συμμορικότητες … ἐγκληματικὲς ὀμάδες … νομιμοποιημένες μὲ τὴν σφραγῖδα τῆς κρατικῆς ἀνυπαρξίας (νομοθετική, δικαστικὴ ἐξουσία ὡς γνωστὸν “ὑποτάχθησαν” πρώτα στὴν ἐκτελεστικὴ καὶ δι’ αὐτῆς στὴν κομματικὴ ἡ ὁποία δὲν θὰ ἔλεγε ποτὲ ὄχι σὲ μιὰ συνεργασία μὲ ὁποιαδήποτε ὀμάδα )

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου καταδικάζει για μια ακόμα φορά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων “συλλογικοτήτων” σε συμβολαιογράφους, κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.

    Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., ότι υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς.

    Δηλώνουμε ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

    Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

    Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!

    Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας»!

    • Δεν ειχατε υποστηριξει αυτα στο αρχικο σας σχολιο-τους ηλεκτρονικους στηριζατε-, ενω-οπως προκυπτει- η νεωτερικη λεξη ”συλλογικοτητες” ειναι ”ακοιμητοι φρουροι” καθε πλειστηριασμου και καθε συνελληνος, ευπορου,η, απορου. Μηπως εξελιχθηκαν σε ΜΗΚΥΟ προστασιας απο πλειστηριασμους ,επ’ανταλλαγματι;;;. Εργαζεται,η, γινεται επαγγελματιας αλληλεγγυος ΠΑΝΤΟΥ κανεις δωρεαν;;;. Ειπαμε προστασια πρωτης κατοικιας, οπως ισχυσε απο το 2008.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα