H δήλωση της Χρυσούλας Διαβάτη για τη Μελίνα Μερκούρη που θα συζητηθεί -«Μη με διαολίζετε»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ»

 

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις της Χρυσούλας Διαβάτη για την Μελίνα Μερκούρη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town.

«Η Μελίνα Μερκούρη έκανε ένα μεγάλο κακό, κατάργησε την άδεια του ηθοποιού. Όποιος θέλει παίζει, βάζοντας στο θέατρο την αδερφή του, την ανιψιά του, την υπηρέτρια του. Μπορώ εγώ να πάω να κάνω τον χειρουργό ή τον καθηγητή; Γιατί το δικό μου επάγγελμα μπορούν να το κάνουν όλοι;» αναρωτήθηκε η γνωστή ηθοποιός.

Όταν ερωτήθηκε για τη γνώμη της για την Μελίνα Μερκούρη ως ηθοποιό, απάντησε: Ήταν μια ωραία γυναίκα, εντυπωσιακή και καλοζωισμένη. Την χάζευες. Ως ηθοποιό, ας την κρίνει η ιστορία.

Τέλος η κ. Διαβάτη κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν «την έχει κρίνει ήδη η ιστορία την Μελίνα Μερκούρη, αφού σήμερα, 23 χρόνια μετά τον θάνατό της, μιλάμε ακόμα για εκείνη».

«Ποιοι μιλάμε; Εσείς μιλάτε. Γιατί δεν μιλάτε για την Κατίνα Παξινού; Γιατί δεν μιλάτε για τη Βάσω Μανωλίδου, που δεν πέρασε μεγαλύτερη ηθοποιός από την Ελλάδα; Για να μην πω παγκοσμίως. Μη με διαολίζετε τώρα. Τότε υπήρχε στο θέατρο ένα κοινό μορφωμένο και έξυπνο. Δεν ήταν ηλίθιο το κοινό», κατέληξε.

Φωτογραφία: NDP

iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεια στο στομα σας αξιοτιμη κυρια Διαβατη, που τολμησατε να διαλυσετε την αχλυ της πολυδιαφημισμενης και υπερτιμημενης μακαριτισσας Μελινας Μερκουρη( ο Θεος να την συγχωρεσει) , που προς τιμην της εδωσαν το ονομα της σε καθε ειδους θεατρα και στα πιο μικρα χωρια ακομη. Το επιχειρημα σας ειναι ακλονητο , αλλα στην Ελλαδα μας δεν αρχισε ακομη η απο-Πασοκοποιηση , που εβγαλε στον αφρο αθερινες και αιθεριες υπαρξεις στον καλλιτεχνικο κυριως κοσμο, χωρις πτυχιο και αξιολογηση ηθοποιου. Να θυμισουμε επωνυμιες νοσοκομειων σε καθε πολη για ενα υπουργο που εκανε μονο δυο χρονια υπουργος υγειας(θεος συγχωρεστον), η,οδους με ηρωες αντιστασιακους ,η, του Πολυτεχνειου,-που ζουν και βασιλευουν – και που αδικουν λογω υπερβολης τους πραγματικους ηρωες. Θα περιμενατε -θα περιμεναμε τους μεγαλοσχημους θεατρικους και κινηματογραφικους κριτικους να ”τολμησουν” την επαναξιολογηση ,αλλα αυτοι ξεχασαν την τεχνη τους, καμποσα χρονια τωρα. Ουπω ηκε η ωρα. Η αποΒενιζελοποιηση αρχισε σαυτην την 10ετια , 80 χρονια υστερα απο τον θανατο του το 1936. Στην Τουρκια τωρα με τον Ερντογαν αρχισε η αποΚεμαλοποιηση . Αυτα βολευουν τους ισοβιους ”δημοκρατες”. Ηδη ο Παπανδρεισμος επανερχεται με τον κ. Τσιπρα, οπως απεδειξε με την τελευταια επιστολη του προς τους οπαδους του ,για την 43η επετειο της 3 του Σεπτεμβρη. Για να γυρισει ο ηλιος στον ελληνικο γαλανο ουρανο θελει δουλεια πολλη και εθελοντες ηρωες σαν εσας αγαπητη κυρια Διαβατη. Να ειστε καλα .

    • Υ.Γ -καθυστερημενο-Ειναι λυπηρο και αντιδημοσιογραφικο το γεγονος οτι ”τα υπογεια” διαλεξαν την χειροτερη φωτογραφια της με κεφαλαια γραμματα κυριας και εξοχου ηθοποιου Χρυσουλας Διαβατη, με τον μοναδικο για κλασσικους ρολους συζυγο της Νικητα Τσακιρογλου .” Αμα δεν σε παει το συστημα ε…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα