Το Ιράν απειλεί τους Κούρδους του Ιράκ με απομόνωση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

«Η αποτυχία του Μπαρζανί θα χτυπήσει τους Κούρδους της Τουρκίας και του Ιράν»

«Εάν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε τόσο η Τουρκία, όσο και το Ιράν δεν πείσουν για τη ματαίωση του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία  στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ, το Ιράν προειδοποιεί ότι θα  κλείσει όλες τις συνοριακές του πύλες, σε περίπτωση διαχωρισμού  του από το Ιράκ», δήλωσε ο ειδικός Ντογκατσάν Μπασαράν από Κέντρο Κρίσεων και Πολιτικής Έρευνας στην Άγκυρα, όπως σημειώνει το ρωσικό Σπούτνικ.

Η σχετική αναφορά έγινε από τον  Αλί Σεμχάνι, γενικό γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, ο οποίος  δήλωσε ότι εάν η κουρδική περιφέρεια του Ιράκ εγκαταλείψει το Ιράκ, θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με την Αρμπίλ και θα κλείσει όλες τις συνοριακές πύλες.

Ο Μπασαράν υπενθύμισε ότι ακόμη και οι ΗΠΑ απαίτησαν αναβολή του δημοψηφίσματος, αλλά ο Μπαρζανί φαίνεται να αγνοεί όλες τις εκκλήσεις.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι η κυβέρνηση του Μπαρζανί, κατά μία έννοια, έχει επιτύχει ένα σημαντικό κέρδος με την εισβολή στο Ιράκ, αλλά θα χάσει τα κέρδη που πέτυχε από το διαχωρισμό του από το Ιράκ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι  ενώ υπήρξε έντονη αντίδραση από το Ιράν, η Τουρκία συμπεριφέρεται πιο ήρεμα, καθώς ανακοινώθηκε από τον Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του θα συζητήσει για την κατάσταση στις 22 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας, όμως,  ότι δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στην επιμονή του Μπαρζανί.

(tr.sputniknews.com)

http://www.echedoros-a.gr

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα