Το FDP… γλυκοκοιτάζει το υπουργείο Οικονομικών και απειλεί τον Σόιμπλε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το φιλελεύθερο γερμανικό κόμμα FDP θέλει “δικό του” το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμμετάσχει σε μία πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ μετά τις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με μέλος της εθνικής επιτροπής του κόμματος.

“Το FDP δεν θα μπει σε καμία κυβέρνηση στην οποία δεν μπορεί να επιλέξει υπουργό Οικονομικών”, τόνισε ο Αλεξάντερ Χαν μιλώντας στην Bild, “απειλώντας” έτσι τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που παραμένει στο πόστο του υπουργού Οικονομικών από το 2009.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag εξέφρασε την ανησυχία του για την προσέγγιση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Εμανουέλ Μακρόν σε ό,τι αφορά νέους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Οτιδήποτε κινείται προς την κατεύθυνση χρηματοπιστωτικών μεταφορών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε για έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης είτε για μία τραπεζική ένωση, αποτελεί κόκκινη γραμμή για μας”, ξεκαθάρισε ο Λίντνερ.

Το FDP θεωρείται στη Γερμανία ως ο “φυσικός” σύμμαχος των Χριστιανοδημοκρατών, με τον οποίο η Άνγκελα Μέρκελ θα προτιμούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά, αντί για τους Σοσιαλδημοκράτες, με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το φιλελεύθερο κόμμα θα λάβει ποσοστό μεταξύ 8% και 10%, και άρα εκτιμάται ότι είναι πιθανός ένας τέτοιος συνασπισμός.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα