Λίγες ώρες μετά τις απειλές του ηγέτη της Βόρειας Κορέας πώς θα «βουλιάξει» την Ιαπωνία και θα μετατρέψει σε «στάχτες» τις ΗΠΑ, αλλά και λίγες ώρες πριν την εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Πιονγκγιάνγκ πάνω από την Ιαπωνία ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Citigroup προχώρησε σε εφιαλτικές προβλέψεις εστιάζοντας στη διαμάχη ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ και τον πολύ πιθανό πόλεμο που έρχεται.
Το συμπέρασμα είναι πως μία πολεμική σύρραξη στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να πυροδοτήσει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ξέσπασμα στρατιωτικής σύγκρουσης στην Κορεατική Χερσόνησο θα οδηγούσε σε αποσταθεροποίηση και θα μπορούσε ίσως να καταλήξει σε παγκόσμιο πόλεμο, σύμφωνα με την κορυφαία, παγκόσμια πολιτική αναλύτρια της αμερικανικής τράπεζας.
Αν και είναι αδύνατο να υπολογίσουμε ακριβώς το μέγεθος του κινδύνου που επιβάλλει η Βόρεια Κορέα, τα παιχνίδια πολέμου που έχουν εκτυλιχθεί σε ολόκληρη την ιστορία δείχνουν τι θα μπορούσε να συμβεί ως συνέπεια, εξήγησε η Tina Fordham, managing director και επικεφαλής παγκόσμια αναλύτρια στην τράπεζα.«Μια σύγκρουση στην Κορεατική Χερσόνησο δεν θα προκαλούσε αναταράξεις μόνο στην περιοχή, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της εγγύησης ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως θα διεθνοποιούνταν μέσα σε μια νύχτα», διευκρίνισε η ειδικός μιλώντας στο CNBC, στο περιθώριο της Milken Institute