Στις 25/9 ο Ερντογάν στην Αλβανία – Ο Ράμα ετοιμάζεται να υποδεχθεί με τιμές τον αφέντη του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, στο οποίο αντιτίθεται σφόδρα ηΤουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κανονίσει να βρίσκεται όσο πιο μακριά γίνεται από την «εύφλεκτη ζώνη» της Μέσης Ανατολής πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Αλβανία.
Ο Τούρκος ισλαμιστής νεο-οθωμανός ηγέτης θα επισκεφτεί το προτεκτοράτο του και χασισοφυτεία της Ευρώπης με ηγεμονικό στυλ, ενώ ο ντόπιος μπέης του και πρόθυμος υποτελής του, ο φιλοϊσλαμιστής -δήθεν

σοσιαλιστής- Έντι Ράμα, έχει οργανώσει -σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα- λαμπρή υποδοχή στον αφέντη του.
Οι κρίσεις αυτές δεν είναι μόνο δικές μας, τα ίδια νομίζει και μερίδα της αλβανικής αντιπολίτευσης, που μοιάζει να αντιλαμβάνεται πλέον ότι η παράδοση της Αλβανίας από τον Ράμα στην Τουρκία έχει ως αποτέλεσμα να σφραγίσουν αργά ή γρήγορα ερμητικά οι πύλες της ΕΕ για αυτή τη μικρή χώρα των Βαλκανίων.
Εάν έμπειροι κύκλοι της ΕΕ ανησυχούν ότι μια ενωμένη Κύπρος, με δικαίωμα βέτο των Τουρκοκυπρίων, θα γινόταν Δούρειος Ίππος των Τούρκων για να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ίδιος φόβος και ακόμα μεγαλύτερος υπάρχει στην περίπτωση της Αλβανίας.
Οι Αλβανοί ιστορικά έχουν σχέσεις εξάρτησης με τους Οθωμανούς αφέντες τους, κυρίως λόγω της θρησκείας, όμως η ταχύτατη τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση της χώρας από την υποτιθέμενη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Ράμα είναι κάτι το πρωτοφανές.
Ο Έντι Ράμα, έχοντας ως πρότυπο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οικοδομεί ένα καθεστώς «αλά τούρκα» στην Αλβανία, μια τυραννίδα με δημοκρατική νομιμοποίηση, που απέχει παρασάγγες από αυτό που Δύση αντιλαμβάνεται και εννοεί ως δημοκρατία.
Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός της αλβανικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «55», η οποία κατηγορεί τον Αλβανό Πρωθυπουργό ότι μπλοκάρει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας εξαιτίας της ταύτισής του με την Τουρκία.
Η αλβανική εφημερίδα καταλογίζει στον Έντι Ράμα «…το μπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας και τη σκανδαλώδη εναρμόνιση της αλβανικής διπλωματίας με τη διπλωματία της Τουρκίας».
Επίσης τον κατηγορεί «για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα», η οποία «μοιάζει να μιμείται το πολιτικό χιούμορ της Άγκυρας.
»Οι εορταστικές εκδηλώσεις που προετοιμάζονται για την αναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στα Τίρανα στις 25 Σεπτεμβρίου, δεν μπορούν να κρύψουν, ούτε τη διαφθορά με την αεροπορική γραμμή με την Άγκυρα, ούτε και το γεγονός ότι ο Ερντογάν, προτού επισκεφθεί την Αλβανία, θα πάει στη Σερβία με 150 επιχειρηματίες και θα συζητήσει επενδύσεις δισεκ. ευρώ», τονίζει η εφημερίδα.
Ωστόσο, ενώ οι εξυπνότεροι των Αλβανών αντιλαμβάνονται ότι ο Έντι Ράμα τους παραδίδει στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία, τράβοντάς τους μακριά από την Ευρώπη και ένα καλύτερο μέλλον, η πλατιά αμορφωσιά, η φτώχεια, τα ναρκωτικά και φυσικά το ισλάμ, είναι ισχυροί σύμμαχοι στο ισλαμοσοσιαλιστικό καθεστώς που οικοδομεί ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης Έντι Ράμα.
tribune.gr

http://www.analystsforchange.org/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα