Τσιρώνης: Την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα την έχει μια κοινωνία ολόκληρη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Στην απίστευτη δήλωση ότι την ευθύνη για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε από τα πετρελαιοειδή στον Σαρωνικό την έχει η κοινωνία και τα λόμπι του πετρελαίου προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τσιρώνης απάντησε στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας», είπε συγκεκριμένα.

Όπως σημείωσε, την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται, θα μας έλεγαν κρατιστές.

Όσον αφορά στις καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι και ο ίδιος αν ήταν στην αντιπολίτευση, κάτι θα έβρισκε να πει.

Παρ’ όλα αυτά, χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την καταστροφή και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι οικονομικές και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Πηγή: Τσιρώνης: Την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα την έχει μια κοινωνία ολόκληρη | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σιγα-σιγα ο γνωστος ως οικολογος Υπουργος κ. Τσιρωνης,- που επρεπε σημερα να τεθει επικεφαλης πορειας των οικολογων και ολων των πληττομενων του λεκανοπεδιου της Αττικης, που σημειωτεον απομυζα ως χταποδι την Ελλαδα, εναντιον της κυβερνητικης ανυπαρξιας , κυριως του αρμοδιου Υπουργειου και του αρμοδιωτερου Λιμενικου Σωματος- θα καταλογισει ευθυνες στον Παναγαθο, που εκανε την Γη μας με ολα τα καλα ,αλλα και το πετρελαιο, το οποιο ,οταν χυθει σε θαλασσες και ποταμους πεθαινει ο,τι ζωντανο υπαρχει στο νερο και τον βυθο ( για τουρισμο και φυσιολατρεια δεν μιλαμε). Ειναι ομως οπαδος-και δεν ειναι ο μονος- της συλλογικης ευθυνης, που ειναι και μη ευθυνη και αυταπατη. Ηλικιαν εχει ,ηλικιαν εχουμε τα συμπερασματα ειναι ευκολα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα