Μυστηριώδης συντριβή μαχητικού στην Περιοχή 51 -Ηταν ρωσικό που παραβίαζε τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΗΤΑΝ ΡΩΣΙΚΟ SU-27;

Εάν το σκάφος που κατέπεσε είναι ρωσικό SU-27, τότε η είδηση θα προκαλέσει πάταγο, λένε διεθνή ΜΜΕ (Φωτογραφία: ΑΡ)
Εάν το σκάφος που κατέπεσε είναι ρωσικό SU-27, τότε η είδηση θα προκαλέσει πάταγο, λένε διεθνή ΜΜΕ (Φωτογραφία: ΑΡ)

H λεγόμενη “Αrea51”, είναι μια περιοχή για την οποία γράφτηκαν αρκετά βιβλία κι έγιναν πολλές ταινίες.

Πρόκειται για ένα απομονωμένο μέρος κοντά στο Λας Βέγκας, στην πολιτεία της Νεβάδα, το οποίο εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κρύβει ένα μυστήριο – μια αποκλεισμένη στρατιωτική ζώνη που αποτέλεσε τον πυρήνα των δοκιμών συμβατικών όπλων από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Σ’ αυτή την περιοχή συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα ένα μαχητικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο πιλότος. Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα 24ωρα -ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα-  μέχρι να ανακοινώσει το δυστύχημα η Πολεμική Αεροπορία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον τύπο του αεροσκάφους δίνοντας έτσι τροφή στις εικοτολογίες.

Σε μια λιτή ανακοίνωση της 8ης Σεπτεμβρίου ανέφερε μόνο ότι έγινε ένα δυστύχημα στο πεδίο δοκιμών στη Νεβάδα, κάπου 160 χιλιόμετρα μακριά από την αεροπορική βάση Nellis κι ότι ο πιλότος Έρικ Σουλτς υπέκυψε στα τραύματά του.

Μαχητικά F-35 εν πτήσει

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο 44χρονος Σουλτς ήταν ένας από τους πρώτους πιλότους του νέου αμερικανικού μαχητικού F-35, γεγονός που έδωσε τροφή σε σενάρια ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν το πρώτο του συγκεκριμένου τύπου. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε τεράστιο πλήγμα στο ίματζ της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed, που διαπραγματεύεται πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά, αλλά και ένα πισωγύρισμα για το πρότζεκτ των 400 δισ δολαρίων. Εξ’ ου και η εσπευσμένη διάψευση του επικεφαλής της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ότι δεν έπεσε κανένα F-35.

Kαι τότε τι ήταν;

Περαιτέρω διευκρινίσεις δεν αναμένονται καθώς η Πολεμική Αεροπορία τηρεί σιγήν ιχθύος φουντώνοντας τη συνομωσιολογία. Κάποιοι κάνουν λόγο για τη συντριβή ενός πρωτότυπου μοντέλου του νέου βομβαρδιστικού μεγάλων αποστάσεων B-21 Raider, άλλοι φθάνουν μέχρι του σημείου να υποστηρίζουν ότι ίσως επρόκειτο για ένα ρωσικό Sukhoi SU-27 Flanker-B, στο κόκπιτ του οποίου καθόταν ο άτυχος πιλότος.

Και μπορεί, βέβαια, οι Ρώσοι να μην έδωσαν επισήμως ποτέ κάποιο μαχητικό τους στις ΗΠΑ, αλλά στα τέλη του περασμένου χρόνου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά φωτογραφίες μιας εικονικής αερομαχίας ανάμεσα σ’ ένα αμερικανικό F-16 κι ένα SU-27 πάνω απ’ την Περιοχή 51. Eξειδικευμένα έντυπα, όπως το Air Force Monthly ανέφεραν ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ένα ρωσικό μαχητικό SU-27 για εκπαιδευτικούς λόγους. Κάποιες πηγές μάλιστα υποθέτουν ότι το μαχητικό αυτό αποκτήθηκε από τη Λευκορωσία, άλλες λένε ότι αγοράστηκε από την Ουκρανία.

Πηγή: Μυστηριώδης συντριβή μαχητικού στην Περιοχή 51 -Ηταν ρωσικό που παραβίαζε τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ; | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα