Ποιες επενδύσεις συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Task Force υπό τον πρωθυπουργό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Task Force για την προώθηση των επενδύσεων, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη, καθώς και των Δημήτρη Παπαμητρίου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Αλέκου Φλαμπουράρη, Δημήτρη Τζανακόπουλου, Αλέξη Χαρίτση, Γιώργου Χουλιαράκη, Στέργιου Πιτσιόρλα και Δημήτρη Λιάκου. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι Υπουργοί Γιώργος Σταθάκης και Χρήστος Σπίρτζης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν, η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα, επί τάπητος τέθηκε η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την ELDORARO GOLD για το θέμα της σχετικής επένδυσης στις Σκουριές της Χαλκιδικής, αλλά και η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ως προς τις Σκουριές, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο επιμένουν πως για να προχωρήσει η επένδυση θα πρέπει να τηρηθεί η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι κεραίας. Κατά τα λοιπά, στο Μαξίμου εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας στο εξωτερικό γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το πρωτοφανές ενδιαφέρον για το ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο που άλλαξε έδρα διεξαγωγής γιατί δεν χωρούσαν οι ενδιαφερόμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείo Οικονομίας και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει εντείνει τις επαφές του με ενδιαφερόμενους επενδυτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως τα επικοινωνιακά σόου δεν μπορούν να αναστρέψουν το θετικό επενδυτικό κλίμα. Το μήνυμα εξάλλου ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό δίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, η παρουσία στην Αθήνα των επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας οικιστικής ανάπτυξης Mirum Hellas, Βιτάλι Μπορίσοφ και του ολλανδικού συνεταιρισμού παραγωγής γαλακτοκομικών FrieslandCampin, Roelof Joosten.

«Θεωρώ ότι η επόμενη δεκαετία είναι δεκαετία Κρήτης και δεκαετία Ελλάδας για επενδύσεις» τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mirum Hellas κ. Vitaly Borisov, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδημητρίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η επένδυση ύψους 408 εκ. ευρώ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, η οποία εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων στις 4 Αυγούστου 2017.

Παράλληλα, σε δείπνο που του παράθεσαν ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα κ. Caspar Veldko «amp και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας FrieslandCampina, η οποία έχει κύκλο εργασιών 11 δισ. ευρώ παγκοσμίως, κΚωνσταντίνος Μαγγιώρος, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους υποψήφιους επενδυτές. Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του ολλανδικού κολοσσού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της FrieslandCampina να προχωρήσει στη διερεύνηση ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα