Οι αδιάλλακτοι Τούρκοι, ο Αναστασιάδης και ο “σταλινικός” Κοτζιάς: Τα γνήσια πρακτικά και οι ψευτόμαγκες

11/9/17 | 2 σχόλια | 3 απαντήσεις | 748 εμφανίσεις

Του Μιχάλη Ιγνατίου

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει Συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκου Κοτζιά. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ SEPTEMBER 11, 2017

Αναγκαστικά πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, και αναγκάζομαι να κάνω αυτό, αν και πρόκειται για χιλιοειπωμένα επιχειρήματα, διότι στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ και των λοιπών οπαδών της «λύσης ό,τι να ‘ναι», κυριαρχούν οι αναλήθειες, παρά το γεγονός ότι κατηγορούν για «ψεύτικες ειδήσεις» (fake news) όλους τους υπόλοιπους. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει κάνει πολλά λάθη –και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό– το γνωρίζει και ο ίδιος. Διότι περί λάθους πρόκειται όταν αγγίζει ακραία και επικίνδυνα τις τουρκικές θέσεις, θέλοντας να αποδείξει την αδιαλλαξία της. Μα είναι δυνατόν να απαιτείται αυτή η τολμηρή μεν, αλλά άκρως επικίνδυνη κίνηση, για να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Εν πάση περιπτώσει θα δεχθώ προς χάριν της συζήτησης, ότι πήρε το ρίσκο και «του βγήκε» όπως λέμε στη δημοσιογραφική αργκό. Και όταν λέμε του βγήκε, εννοούμε ότι οι Τούρκοι δεν ανταποκρίθηκαν στη γενναία και επικίνδυνη πρότασή του. Διότι βασικά είναι πιο βλάκες από αυτούς τους ελληνόφωνους που χρησιμοποιούν την τουρκική προπαγάνδα για να κτυπήσουν τον κ. Αναστασιάδη και την ελληνική κυβέρνηση, και ειδικά τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοττζιά, που …ανακάλυψαν ότι είναι “σταλινικός” και “εθνικιστής”. Ακόμα και οι ανόητοι της «λύσης ό,τι να ‘ναι», παραδέχονται ότι οι Τούρκοι δεν υποχώρησαν και η όποια αστεία «υποχώρηση» έγινε πρώτον στα λόγια, που τα πήραν πίσω, και δεύτερον, αυτή η «υποχώρηση» θα γινόταν αν κέρδιζαν όλους τους μαξιμαλιστικούς όρους και στόχους τους. Έχουμε, λοιπόν, τον Κύπριο Πρόεδρο να δίνει γραπτώς τις οδυνηρές, για το ελληνικό στοιχείο του νησιού, προτάσεις του και δεύτερον, έχουμε απέναντι τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος είναι ήξεις αφίξεις, δεν δίνει τίποτα γραπτώς και αυτά που υποτίθεται είπε στον Γενικό Γραμματέα τα διαγράφει. Είναι ο ίδιος Τσαβούσογλου, που πρόσβαλε με θρασύτητα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτοξεύοντας απαράδεκτες και ελεεινές κατηγορίες.

Υπό άλλες συνθήκες ο κ. Αναστασιάδης έπρεπε να σηκωθεί και να φύγει. Και καταλαβαινόμαστε νομίζω. Άλλωστε, αν ποτέ δημοσιοποιηθούν τα πραγματικά και γνήσια πρακτικά πολλοί ψευτόμαγκες στην Κύπρο, με πρώτον τον κ. Κυπριανού, που πιστεύει όποια βλακεία ακούει από τους Τούρκους –για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη– θα τρέχουν να κρυφθούν. Με λίγα λόγια, αυτή είναι η πραγματική εικόνα στο Κραν Μοντάνα. Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και για να μην φωνάζει ο Βίκτωρας, καταγράφω ότι η πρόταση του κ. Αναστασιάδη συνοδευόταν από τη φράση ότι οι υποχωρήσεις του αποσύρονται και δεν ισχύουν εάν δεν γίνουν αποδεκτές για συζήτηση από την τουρκική πλευρά.

Όμως στην Κύπρο ζούμε, με το Κυπριακό ασχολούμαστε 40 σχεδόν χρόνια, και γνωρίζουμε ότι φτάσαμε στο σημείο το 18% των Τούρκων να λαμβάνει περισσότερα από το 80% των Ελλήνων, επειδή οι ηγέτες μας έχουν αναδείξει σε επιστήμη την τακτική των υποχωρήσεων. Νιώθω μερικές φορές ότι ανήγαγαν σε σπορ τις υποχωρήσεις και είμαστε μάρτυρες ενός ανταγωνισμού των ηγετών μας για το ποιος θα δώσει περισσότερα στους «αδελφούς» μας Τουρκοκύπριους.

Βεβαίως, οι Τούρκοι δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι όταν διαπραγματεύονται. Οι υποχωρήσεις εκλαμβάνονται ως αδυναμία, και επειδή γνωρίζουν και λεπτομέρειες των ζωών και των δράσεων των πολιτικών μας, και επειδή τους ξέρουν όπως την κάλπικη δεκάρα, τα παίρνουν όλα και φεύγουν πανηγυρίζοντας. Όσοι διάβασαν τις προτάσεις του κ. Αναστασιάδη στον «Φιλελεύθερο» τι κατάλαβαν; Μα το αυτονόητο… Την ελληνική πλειοψηφία του 80% θα έλεγχε απόλυτα η ισχνή τουρκική μειοψηφία του 18%. Και ενώπιον αυτής της μεγάλης αλήθειας, έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, το ΑΚΕΛ, να καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή …δίστασε και δεν πρόσφερε περισσότερα. Βούρδουλας που σας χρειάζεται…

Η κατοχική δύναμη βρίσκεται σε ένα καθεστώς πολιορκίας, πληρώνοντας τα απίστευτα λάθη ενός ψυχασθενή και φανατικού ισλαμιστή ηγέτη. Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν έχει να διαχειριστεί δυσάρεστες καταστάσεις στα σύνορά του. Το κουρδικό δημοψήφισμα στο φιλο-αμερικανικό και φιλο-ισραηλινό Ιρακινό Κουρδιστάν μπορεί να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο. Είναι μία πολύ πιθανή εξέλιξη, δεν είναι καθόλου πλάκα. Περιέργως οι Αμερικανοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τους Κούρδους (YPG) της Συρίας, μία συνεργασία που προκαλεί πυρετό και πανικό στην Άγκυρα. Υπό άλλες συνθήκες σε μία οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα, τα παραπάνω θα ήταν πηγή βούλησης και ανάγκη να επιλύσει τα άλλα προβλήματά της. Αλλά η Τουρκία δεν είναι φυσιολογική χώρα, ούτε κυβερνάται από έναν λογικό ηγέτη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι τα προβλήματά του στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι ευκαιρία για κέρδη στην Κύπρο και το Αιγαίο. Υπό αυτές τις συνθήκες, η πολιτική ηγεσία στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, πρέπει να σκεφθεί ξανά και την τακτική της, αλλά πάνω απ’ όλα να εκπονήσει σχέδια για να αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις που εκπορεύονται από τη λαιμαργία της κατοχικής δύναμης. Η πολιτική υποστήριξης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας χρεωκόπησε, απέτυχε οικτρά, και εξέθεσε όσους συνεχίζουν να την στηρίζουν. Είναι πάνω απ’ όλα ρατσιστική και δεν επανενώνει το νησί. Εκτός εάν οι ηγέτες μας θέλουν τη διχοτόμηση και ντρέπονται να μας την πουν. Η πλειοψηφία του λαού, και οι οπαδοί του μόνιμα υποχωρητικού ΑΚΕΛ, αλλά και του δυσκοίλιου ΔΗΣΥ, την απορρίπτουν. Και εάν είναι να επιλεγεί η διχοτόμηση, γιατί να διαλύσουμε το κυπριακό κράτος. Ας μείνουμε όπως είμαστε μέχρι παρακάτω. Διότι όλο για τελευταία ευκαιρία μας λένε, και όλο σε διασκέψεις λαμβάνουμε μέρος…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι: Το γεγονός και μόνο ότι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ επιμένουν σε λύσεις που θα απορρίψει ο λαός, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για ένωση των δυνάμεων που αντιστέκονται στην επιβολή της «λύσης» που σκαρφίστηκε ο Χένρι Κίσιγκερ. Και αναφέρομαι στη φιλοτουρκική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ: Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής έσφαλλε στέλνοντας πρόσκληση στους ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αυτοί οι τύποι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη χούντα των Αθηνών, που ευθύνεται απόλυτα για τη σημερινή τραγωδία της Κύπρου. Πρέπει να διορθώσει…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η ομάδα των «Σταλινικών» του ΑΚΕΛ, και όσοι πρώην του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου, έφυγαν άρον-άρον ή εκδιώχθηκαν με την κατηγορία των πρακτόρων, συνεχίζουν την επίθεση τους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, τον οποίο κατηγορούν για «άκρατο σταλινισμό». Πρέπει να είναι τρελοί οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει άλλοι εξήγηση.

Το ΑΚΕΛ και τα ανώτερα στελέχη του, έχουν ξεχάσει όλες τις μπούρδες που έλεγαν κατά καιρούς. Τον μόνο το οποίο επιμένουν να υποστηρίζουν και σήμερα είναι ο παππούς Ιωσήφ Στάλιν, ένας στυγνός δικτάτορας που ευθύνεται για δολοφονίες και για εκτόπιση πληθυσμών. Και για να κτυπήσουν τον κ. Κοτζιά, καταφεύγουν που; Μα στον Στάλιν. Το άλλο που λένε για τον Έλληνα υπουργό, και πραγματικά αποτελεί ύβρι, είναι ότι κυριαρχείται από εθνικισμό. Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι εθνικιστής. Άλλωστε, πατριωτισμός είναι η επιμονή στην κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, πατριωτικό είναι το αίτημα για να αποχωρήσουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Οι πάντες αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση του ΑΚΕΛ και του γενικού γραμματέα, Άνδρου Κυπριανού. Οι τελευταίες επίσημες δημοσκοπήσεις του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές προκάλεσαν λιποθυμίες.

Πηγή: Οι αδιάλλακτοι Τούρκοι, ο Αναστασιάδης και ο “σταλινικός” Κοτζιάς: Τα γνήσια πρακτικά και οι ψευτόμαγκες http://mignatiou.com/2017/09/i-adiallakti-tourki-o-anastasiadis-ke-o-stalinikos-kotzias-ta-gnisia-praktika-ke-i-pseftomagkes/

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 2 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Φώτης says:

  Την ΔΔΟ δεν την σκαρφίστηκε ο Χένρι Κίσιγκερ. Ο Εβραίος εμφανίστηκε στο προσκήνιο πολύ αργότερα.

  • 1.1
   Σ Α Ν says:

   Αεαγε ποιοι την ”σκαρφιστηκαν” και γιατι δεν την υλοποιησαν και αφησαν να παρουν την δοξα οι κ.κ Κισινγκερ και ο δικος μας Ιωαννιδης;;;. Μηπως συνομωσιολογουμε εκστασιαζομενοι;;;. Οσο για τον εμπειρο και εκυρο κ. Ιγνατιου με εκπλησσει το λεξιλογιο του και στην υπερασπιση των κ.κ. Αναστασιαδη και Κοτζια και σις κατηγοριες εναντιον του ΑΚΕΛ. Ιστορικως επιβεβαιωμενο ειναι οτι την Δ.Δ.Ο συμφωνησαν το 1977 ο αειμνηστος ΜΑΚΑΡΙΟΣ και ο μακαριτης τουρκοκυπριος Ντεκτας και εκτοτε με αυτην ως αφετηρια ξεκινουν οι οποιες διαπραγματευσεις. Μτα το Σχεδιο ΑΝΑΝ και την εισοδο της Κ

   • 1.1.1
    Σ Α Ν says:

    -συνεχεια- και την εισοδο της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση και την ΟΝΕ ,μας ηλθε ”βουτυτο στο ψωμι μας” και η καταργηση των εγγυησεων και των κατοχικων στρατευματων, γιατι -ορθοτατα- καμια χωρα της Ευρωπαικης Ενωσεως δεν ”προστατευεται μαυτον τον τροπον ,που ειναι καθ’ολοκληριαν αντισυμβατικος με τις ευρωπαικες συμφωνιες..Δυστυχως αυτο το επιχειρημα το προβαλαμε και το υποστηριξαμε μονοι μας -Ελλας και Κυπροε- ενω επρεπε να το αναθεσουμε να το προβαλει η Ευρωπαικη Ενωση μας . Μαλλον αυτο θα επιδιωχθει στην επομενη φαση, που πρεπει να υπαρξει, γιατι η πληγη οσο δεν ”γειανει” κακοφορμιζει ” και εξελλισσεται σε γαγγραινα, με αποκοπη του μολυσμενου μελους. Μη γενοιτο.

 2. 2
  Φώτης says:

  ΣΑΝ, ο Κίσινγκερ ήταν το άλογο και ο Ιωαννίδης το εργαλείο. Το ΑΚΕΛ διαχρονικά, παίζει το παιχνίδι της Πυθίας, άλλα λέει και άλλα εννοεί. Από την πρόταση για ένωση με την Μητέρα Ελλάδα, στην Διπεριφερειακή Ομοσπονδία του Εζεκία Παπαϊωάννου και την ΔΔΟ του Άνδρου Κυπριανού. Όσο για τον Μιχάλη Ιγνατίου, το απωθημένο φυγείν αδύνατον. Από την Χρυσή Αυγή και το ΑΚΕΛ, μέχρι τον Χένρι Κίσινγκερ , τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΔΝΤ. Είναι φαίνεται αλήθεια, ότι μόνος του φίλος είναι ο εαυτός του!

  • 2.1
   Σ Α Ν says:

   Τλικως δεν μας πληροφορησατε , ποιοι προ του κ. Κισινγκερ ”σκαρφιστηκαν” την Δ.Δ.Ο και γιατι αφησαν αυτον και τον Ιωαννιδη να την υλοποιησουν ντε φακτο το 1974 και να την συμφωνησουν για ντε γιουρε τελικη συμφωνια-που μεχρι τωρα δεν επετευχθη- οι Μακαριος και Ντεκτας το 1977. Προτιμησατε το ΑΚΕΛ ,που , οπως ολα τα διεθνιστικα κομματα την εποχη της ιδεολογικης παντοκρατοριας- σχεδον -της Σοβιετοκομμουνιστικης ιδεολογιας και κυβερνητικης πρακτικης δεν συμετεσχε στον ΕΘΝΙΚΟ απελευθερωτικο αγωνα της Α’ ΕΟΚΑ του Διγενη το 1955-59 . Εκτοτε,ιδιαιτερα μετα το 1974 δεν αφισταται εμφανως της Εθνικης Ελληνοκυπριακης γραμμης .

Back to Top

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

  22/5/18 | (2 σχόλια)
  Το protagon δημοσίευσε, και οι "Ανιχνεύσεις" αναδημοσίευσαν, ένα κείμενο του κ. Νίκου Μαραντζίδη, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το οποίο αξίζει τον κόπο να διαβάσετε. Με αφορμή το κείμενο αυτό θα ήθελα να κάνω ένα πολύ σύντομο σχόλιο. Η ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός